sneeuwwandelen met pulka in noorwegen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
hallo,

ik wil graag gaan sneeuwwandelen in hardangervidda of rondane. ik heb al veel tips en informatie op deze site gelezen, maar heb toch nog een vraag. vanuit welke plaatsen in deze gebieden kun je goed vertrekken en ter plekke wellicht ook een pulka huren?
ik reis per auto.

groet, Martin
 
Hoi Martin,

Als je zoekt op de termen "utleie pulk Finse" kom je onder andere uit op deze site: http://www.joklagutane.no/. Ik ken ze zelf niet, maar ze schrijven dat ze in Finse zitten en dingen verhuren, onder andere pulk.

Finse is een goed vertrekpunt op Hardangervidda, omdat je meteen erg hoog wordt afgezet, je hoeft niet eerst omhoog te klimmen. Er is alleen een treinstation, dus je moet je auto parkeren in Geilo of bij een van de volgende stations en daar vandaan de trein naar Finse nemen. Het zou het kunnen zijn dat de sportwinkel of de skiverhuur in Geilo ook het een en ander aan spullen voor je heeft. Denk er wel aan dat de dagafstanden vanaf Finse naar de volgende hutten wel aan de lange kant zijn. Dus misschien niet gaan in noodweer. Verder zijn er op Hardangervidda ook hutten te vinden die wat dichter bij elkaar liggen.

Linda
 
Hi,

Ik ben een paar jaar geleden uit Geilo vertrokken. Geilo is een goede startplaats met station en een aantal ski-verhuurplaatsen. De pulks die je hier kan huren waren toen alleen maar bjarne-pulks. Dit zijn pulka's waar ze kleine kinderen in vervoeren. Op zich gaat dit ook prima, zeker als je het windschermpje er afhaalt.
Ik ben toen met de trein naar Finse gegaan en vandaar uit terug geskied/gepulka-ed. Dit was mijn eerste ski-ervaring en het viel nog behoorlijk tegen. Gelukkig gaat het van Finse wel bergaf, dus dit is beter als van Geilo naar Finse.
Finse zelf is twee boederijen en een station. Ik kan me niet voorstellen dat er hier spullen worden verhuurd, maar mijn info is dan ook al weer van enige jaren geleden.

groetjes, Jaap
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan