snelbindingstijgijzers


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allemaal,

Voor een nieuwe klimtocht ben ik op zoek naar een nieuw paar stijgijzers. Ik gebruik op het moment stijgijzers met riemenbinding, maar wil graag overstappen op snelbindingstijgijzers. (riempjes aantrekken met ijskoude handen op hoogte hoeft voor mij niet meer...)

Ze moeten passen onder mijn Asolo AFS Evoluzione plastic klimschoenen. Heeft er iemand goede (of slechte..) ervaringen met een bepaald merk en/of adviezen ?

bedankt,
russian_nomad
 
Hoihoi,

Ik kan je de Grivel G12's erg aanbevelen.http://www.grivel.com/Products/Dettaglio_ramponi.asp?ID=5 Ik weet niet of je veel door de rotsen aanloopt maar ik zou zelf de versie met de plastic voorbinding aanraden en de beugel aan de achterkant. De new matic binding dus. De sleuf aan de voorkant slijt na verloop van tijd waardoor het stijgijzer minder vast gaat zitten.

Of hij op je schoen past weet ik niet, ik zou altijd de schoen meenemen naar de winkel.

Ik gebruik regelmatig dit stijgijzer voor allerlei soorten terrein en dat is naar volle tevredenheid tot nu toe.

De sabretooth van Black Diamond is ook mooi maar wordt naar mijn mening te snel bot.

Succes Bas
 
Ik ben zelf erg tevreden met Petzl Vasak ijzers. Niet te zwaar, prettig te gebruiken, redelijke prijs. Let er zoals Bas al zegt op dat je voor een pastic beugel hebt en geen draadbeugel. Mijn vasaks hebben die plastic beugel ook, en dat is maar goed ook, want door het rotsklimmen wat ik met m'n D-tjes doe is de groef aan de voorkant al redelijk afgesleten.

Als je ook steiler ijs wilt gaan beklimmen, zou je kunnen gaan voor Petzl Sarken, hetzelfde ijzer, maar dan met aggressiever getande voorpunten. Die is net iets meer geschikt voor steil terrein. Achteraf vind ik het jammer dat ik niet meteen die heb gekocht, het was maar 15 euro meer, en je hebt een veelzijdiger ijzer.

Enig nadeel van de vasaks zijn de stolplaten: zachte plakken rubber die met van die veterhaakjes zoals je ze ook op schoenen vindt vastzitten om het frame, en nogal fragiel aanvoelen. De veterhaakjes zitten aan de bovenkant, en aan de andere kant zitten scherpe staaldraadjes om het frame om de stolplaat op z'n plek te houden. Daar kun je je lelijk aan lekprikken.


Afgezien van dat nadeel, fijne ijzers!

Succes met je keuze,
Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Black Diamond Sabretooth's hier. Bevallen uitstekend.

Mijn D-tjes worden niet echt op rots gebruikt (vind sneeuw en ijs veel leuker!), dus ik heb wel de ijzeren beugel en dat bevalt wel heel goed, zit als een huis ook zonder dat de riempjes strak gespannen hoeven te staan.
Manlief heeft de variant met plastic voorkant en ook die bevalt goed.

Succes!
Petra
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan