Snow Claw


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi,

Ik heb 'm en ben er erg tevreden over. Ik heb de kunststof-versie en die is eigenlijk sterk genoeg. Ik heb er behoorlijk verijsd sneeuw mee weggehakt, dus volgens mij hoef je niet eens voor de alu-versie te gaan. Gebruik 'm ook vaak om bijvoorbeeld de sneeuwrackets tegen de rugzak te bevestigen zonder dat direct de punten gevaarlijk uitsteken. Heb 'm verder gelukkig nooit als spalk hoeven te gebruiken :)

Geinig dat deze vraag overigens nu verschijnt, want morgen is het één van de artikelen die als cadeau-tip wordt gegeven in een nieuw thema-artikel :)

Raymond
 
Het ligt eraan waarvoor je hem wilt gebruiken.
Voor de leut misschien best een leuk ding maar;
Als echte schop tbv redding van lawineslachtoffers is die m.i. ongeschikt. Je hebt dan vaak te maken met harde brokken en/of zeer compacte sneeuw en met een beetje pech moet je ook nog diep graven. Kortom een echte schep heb je dan meer aan.

geef jij je leven in handen van vrienden die 15$ en een paar honderd gram besparen????

NB: ik heb dan wel geen ervaring met de snowclaw, maar gezien de moeite met scheppen tijdens sneeuwoefeningen zie ik niet in dat dit ding het beter zal doen dan een solide metalen schep met steel.
 
Tja, het is heel wat anders dan een schep, maar misschien niet slechter. Het heeft beide zo zijn voor- en nadelen. Ben dus heel benieuwd naar andere ervaringen.
 
> Kortom een echte schep heb je dan meer aan.

Filmpje op http://www.snowclaw.com/ gezien? Hij ziet er effectief genoeg uit... Als je gaat toerskiën, neem je vaak een goede schep mee, zo ook voor winterkamperen. Als ik ga klimmen in de zomer, heb ik een schep waarschijnlijk niet vaak genoeg nodig om het extra gewicht te rechtvaardigen. Als ik puur ga winterkamperen wel, dan wordt ie zeker gebruikt, dus dan mag de schep mee.

>geef jij je leven in handen van vrienden die 15$ en een paar
>honderd gram besparen????

Als dat een argument is om niet met ze op pad te gaan... Dan zou ik ook klimvrienden die met een goedkoper of minder stevig tentje op pad zijn moeten weigeren omdat ze mijn leven in gevaar kunnen brengen. Heel veel zooi meesjouwen waardoor je zwaar en langzaam wordt, kan ook je vrienden in gevaar brengen... Ik wil trouwens wel graag van m'n vrienden weten of ze met situaties om kunnen gaan. Iemand die weet wat ie doet kan ook met een snowclaw levens redden. :)

Pieter
-geen aandelen snowclaw hoor-

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Hi dan,

En Pieter kan t weten, want die is met Carl en mij meegeweest naar Zwitserland en wij hadden beiden een Snowclaw aan de rugzak hangen!

Onze ervaring is dat het enige oefening vereist maar dan gaat het echt heel gemakkelijk om met dat ding te werken.
Hardere stukken kan met de 'scherpe' kant, zachte sneeuw met de 'botte' kant.

Wij hebben de kunsstofversie en ook wij vinden hem stevig genoeg om mee te graven. Voordeel tov de alu versie is dat deze ook als spalk te gebruiken is. Zelfs als nekkraag kan ie voldoen!

Ook als dooie man werkt ie uitstekend!

Ik heb hem op mijn rugzak onder mijn pickel en stijgijzers zitten, dus beschermt ie meteen mooi mijn rugzak tegen die fijne scherpe puntjes die aan die dingen zitten.

Wij hebben er beiden een aan de rugzak hangen, zodat als we in een lawine terecht komen, we allebei kunnen graven. Lijkt mij een beetje vervelend als degene die de sneeuwschep op zijn rugzak heeft toevallig onder de sneeuw bedolven is. Of neemt iedereen in jouw touwgroep een eigen stalen sneeuwschep mee Edwin?
Snowclaw: 13 USD, 166 gram
Black Diamond: 45 Euro, 745 gram (stalen steel, maar toch nogsteeds kunsstof blad)

Maw: ik ben erg enthousiast over de Snowclaw! heb hem helaas nog niet als sleetje kunnen uittesten :( , maar volgens mij is dat ook dikke pret!

Cheers
Peet
 
Als ik jou verhaal lees Petra denk ik dat ik de kunstof versie ook maar aanschaf. Geloof dat ze bij Bever ook geen andere versie hebben. Weet iemand of je daar ook de bandjes kunt kopen?

In februari ga ik met een kameraad de sneeuw in. Waarschijnlijk in de buurt van Ehrwald (Zugpspitze). Dan kan die mooi van pas komen. Al hoop ik dat het niet hoeft.

Zijn er nog mensen die daar rond die tijd zitten, derde week van februari? Wij gaan waarschijnlijk met een tentje op de berg. Lekker de hele dag skieën, wandelen en ouwehoeren. En dan in de nacht lekker in de tent :) Was het maar vast februari.
 
Bandjes: gewoon schlinges gebruiken als je klimt.
Als je niet klimt kun je gewoon van die spanbandjes gebruiken die je ook op je rugzak kunt gebruiken.

Waar wil je de bandjes voor gebruiken?
 
>Bandjes: gewoon schlinges gebruiken als je klimt.
>Als je niet klimt kun je gewoon van die spanbandjes gebruiken
>die je ook op je rugzak kunt gebruiken.
>
>Waar wil je de bandjes voor gebruiken?

Eigenlijk zoals op de website staat: www.snowcraw.com
 
Ok, dat doen wij met schlinges en spanbandjes van de rugzak inderdaad! Die hebben we namelijk toch al bij ons ;) Scheelt weer gewicht.....

Grappig dat ze dat ding nu ook in Nl. hebben trouwens, wij hebben hem al een behoorlijk poosje nu (de oude uitvoering dus, iets minder fancy), meegenomen uit Alaska destijds.

Veel plezier ermee!
Petra
 
>geef jij je leven in handen van vrienden die 15$ en een paar
>honderd gram besparen????

Sterker nog: ik 'geef mijn leven in handen' aan elke vriend waarvan ik er op vertrouw dat hij/zij weet wat hij/zij doet tijdens een tocht in de bergen. Da's vaak belangrijker dan het materiaal dat ze bij zich hebben.

Overigens wel 'grappig' dat je het zo ziet, want ik ben namelijk in de groep (hier in Spanje) bijna altijd de enige persoon die zowel snowclaw als alu-schep bij zich heeft als we verwachten om bivak te moeten maken of in lawine-gevaarlijk gebied komen (dat laatste komt zelden voor omdat we dan gewoon de route omgooien). Op gewone sneewwandeltochten waarbij ik geen bivak of lawine-gevaar verwacht blijft de schep lekker thuis.

Raymond
- moet zelf nog steeds een officiële lawine-cursus volgen, dus is waarschijnlijk een gevaar voor elke tochtgenoot die met hem meegaat de sneeuw in ;)
 
ok, tijd voor een kleine nuancering...
Ik geef direct toe dat de snowclaw handige mogelijkheden biedt, het enige waar ik even aandacht voor wil vragen is dat het ding niet geschikt is (naar mijn mening) voor graafwerkzaamheden n.a.v. lawines. Heeft iemand wel eens proberen te graven in de restanten van een lawine?
 
Nope, gelukkig niet. Wel zwaar verijsde sneeuw, maar dan is het vaak een kwestie van alleen even door de keiharde bovenlaag heenjassen.

Wel lijkt hij me overigens zeer geschikt voor de laatste paar scheppen doen als je een slachtoffer eenmaal voor een deel hebt uitgegraven: als slachtoffer heb je volgens mij liever de kunststof rand van een SnowClaw tegen je lichaam dan een alu-schep :)

Hij is overigens ook prima als zitje te gebruiken (vorige week nog tijdens het sneeuwwandelen). Voor sleetje rijden is mijn bips te groot voor dat ding :)

Raymond
 
Ik ga ervoor!
Kan de zitlap thuisblijven, schepje had ik toch ook nog niet
Al verkooppunten in NL bekend??

En Edwinb: Filmpje op de site al bekeken? Daar laten ze duidelijk zien dat ook in een lawinespoor de schep prima werk verricht.Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Yep, Filmpje ook gezien maar ergens blijf ik wat sceptisch.
Op het filmpje, waar ze die kuil graven, schept hij in het begin een hoop sneeuw weg maar halverwege zie je hem meer hakken dan dat er sneeuw uit komt terwijl dat bij de schep niet zo is.
Ook lijkt me de belasting op je rug groter dan bij de sneeuwschep. Je ziet ze meer met het hele lichaam werken, terwijl je met de schep meer met je armen werkt. Voorkomt ook overmatig transpireren wat ook een nadeel kan zijn.
Maar goed, ik heb nog nooit met de SC gewerkt en alleen maar met een SS dus uiteindelijk heb ik nog geen oordeel.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
>Al verkooppunten in NL bekend??

Als ik me niet vergis heeft Bever ze (dankzij Sanne) sinds enkele weken in het assortiment. Hier in Spanje en Andorra zijn ze al veel langer verkrijgbaar.

Raymond
 
Yep, Bever verkoopt ze. K'heb ze gisteren een mail gestuurd voor wat meer info.

Wie is Sanne Raymond? Iemand die ons bij Bever kan helpen aan nieuwe produkten :p
 
ok, dit is dus sanne
Ik ben niet iemand die zo maar voor nieuwe produkten kan zorgen binnen bever. Maar ik ben wel iemand die mijn ogen open houdt voor nieuwe goede buitensport-spullen. Ik ben door het enthousisme van carl en petra op internet op zoek gegaan en daar kan je ook de info over de snow-claw vinden. Op de site van bever kan je zien welke versie men daar verkoopt. En dat is niet de metalen variant. Zelf ben ik er ook enthousiast voor geworden en zodoende inkoop de tip gegeven. Daar leek t ze ook wel wat en zodoende ligt het nu in nederland bij bever in de winkel.

Even over de snowclaw in combi met vrienden en levensgevaarlijke situaties:
ProLiteGear.com
"...we took the SnowClaw out for a serious test-avalanche fields in the Northern Briger Mountains of Southwest Montana. After using the SnowClaw, we were impressed. We were able to move three to five times more snow than our comrades with their serious aluminum shovels."

groetjes Sanne
 
Hè Sanne,

Hahahaha, oke! Weet ik dat ook weer ;) De SnowCraw staat op het verlanglijstje en zal zeker onder kerstboom liggen :9
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


>Ook lijkt me de belasting op je rug groter dan bij de
>sneeuwschep. Je ziet ze meer met het hele lichaam werken,
>terwijl je met de schep meer met je armen werkt. Voorkomt ook
>overmatig transpireren wat ook een nadeel kan zijn.

Die ongemakken zijn natuurlijk totaal onbelangrijk wanneer er iemand ligt te stikken onder de sneeuw, maar ik snap je punt. Als je na het uitgraven van 3 mensen met een schep fitter bent dan wanneer je dat met een snowclaw had gedaan, is een schep al efficiënter.

Leuk dat uit dat gear-testje blijkt dat je er erg snel mee kunt scheppen, ondanks het gebrek aan een hefboom.

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan