softshell


Status
Niet open voor verdere reacties.
hallo allemaal,

Ik heb de zoekfunctie er al op losgelaten, maar ik heb niet helemaal kunnen vinden waar ik naar op zoek ben. Ik ben dus op zoek naar een softshell. Van de zomer ga ik 3 weken naar monte rosa, daar ga ik 'm dus voor gebruiken. Nu ben ik benieuwd wat jullie ervaringen zijn met verschillende softshells of wat jullie adviseren. Ik ben me aan het orienteren en mijn budget ligt op 200 euro. Zelf ben ik erg gecharmeerd van de eider shield, maar deze is 270 euro...helaas.
Maar wat voor softshell hebben jullie, zijn jullie van plan te kopen? En wat zijn jullie ervaringen ermee? Bovendien zou ik graag willen weten wat jullie van een capuchon vinden?

groet, simon
 
Ik dacht dat die Eider van Powershield was, en da's al snel te warm in de zomer. Kijk naar iets dunners, zoals de lightweight versie van Powershield. Ik gebruik al een paar jaar naar grote tevredenheid een Gamma MX van Arc'teryx maar er zijn meer fabrikanten die het gebruiken.
Een capuchon kan lekker zijn, maar zit ook vaak in de weg.

Wat ik zo lekker vind aan lightweight powershield is dat het comfortabel aanvoelt op de blote huid, zeer snel droog is, zeer compact is weg te proppen, lekker stretcht en dat het niet helemaal winddicht is. Een niet te langdurig regenbuitje doorstaat hij ook prima.

goed spul!

:7
martin
 
Tja, ik heb een Mountain Hardwear Velocity jacket. Is dun, draagt lekker over een thermoshirtje heen maar als het moet kan er ook nog wel een fleece onder. Ik vinf het prettig als het winderig weer is zo 0-10 graden. Dan houdt-ie meer wind tegen dan een gewone fleece trui maar is niet zo potdicht als mijn GT jas (waar ik me dan ook kapot in zweet). En ook een beetje regen houdt-ie tegen. Ik vindt zelf de bewegingsvrijheid erg prettig, er zit voldoende stretch in.
En hij kostte: 199 euro :7

Groetz,
Dennis

- En zo vindt waarschijnlijk iedereen zijn eigen softshell lekker zitten -
 
Hallo Simon,

Ik ben al een tijdje in het bezit van een Eider Cascade Jacket.
Uiterst tevreden over deze (ouderwetse?) windstopper softshell. Ik ga je niet verder lastigvallen met allerlei technische verhalen, want daar ben ik geen held in. Ik kan je wel vertellen dat ik hierna weer een softshell koop......voor zomer en wintergebruik.

Overigens, voor de ervaringen: alleen al op hiking-site kom ik met de zoekfunctie op 62 hits!!!;-)

Dan nog even over de capuchon. Ik heb altijd een muts in de rugzak bij me. Die fungeert dus bij mij als capuchon. Buiten "warmhouden" voegt een capuchon naar mijn mening verder weinig toe. Als je echt nat dreigt worden zal je toch een andere laag over de softshell moeten aantrekken.

That's it,
Ruud
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan