sokken&aldi&buff&stof-ter-overpeinzing


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Nog steeds heb ik nooit wandelsokken van enige faam, ontwerp of bekendheid gebruikt. Laat staan merk. Sokken schijnen echter een belangrijke functie te vervullen, en eigenlijk geloof ik dat ook wel. Was dus van plan dit jaar eens een 'echte' sok te gaan proberen. En had op basis van de draadjes op deze site mijn keuze al gemaakt. Kijken of het veel uitmaakt.

Plotsklaps liggen daar echter in de bakken van de Aldi "wandelsokken" van "Coolmax". Coolmax ken ik, wordt tegenwoordig overal voor gebruikt. De vezels die erin zitten zijn ook al tientallen jaren oud. Voor mij als niet-sokken-kenner lijken de sokken verder nergens op.

Indachtig de recente buff-discussie:

1 Is dit nu een positief voorbeeld van marktwerking (ze kosten maar 3 of 4 € per paar), dat een kennelijk goed materiaal nu ook na een aantal jaren goedkoop aangeboden wordt;

2 Wordt ik voor de gek gehouden omdat er echt meer bij komt kijken om een goede sok te maken (al konden ze dat 25 jaar terug ook echt wel);

3 Of is het een botte imitatie van een bekend merk (outdoor-) sok ? Wat ik dan dus niet zie - en is het dan wel zo'n goed idee van de fabrikant? Want de massa die de sok koopt heeft het toch niet in de gaten. Verspilde energie.

Gr. Joop

PS: wil niet de buff-discussie over doen, maar ben wel benieuwd naar de 'votes'
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Joop,

Ik heb van de Xenos de lichte "sportsok versie" van Coolmax,
gebruik ze zowel in mijn hardloop schoenen en als ik squash en ben er zéér tevreden over!
Ik merk er niets van tijdens het sporten dat deze sokken inferieur zouden zijn.

groets,
Gregor
 
Hoi Joop,

Koop een paar zou ik zeggen. Ga er een tweetal weken dagelijks flink op lopen. Geef ze een lekkere wasbeurt en kijk dan of ze nog steeds zo goed als nieuw zijn.;-) Hebben ze nog steeds een goed model, lubberen ze niet en hoe is de dempende werking? Kun je door het weefpatroon heenkijken of hebben ze nog steeds dezelfde stevigheid?

Ben benieuwd naar je verslag;-)

groet,
Richard
 
Een tijdje terug 1 paar van die "Coolmax" sokken van de Xenos gekocht, gedragen, gewassen en gedragen...daarna weggegooid...
Veel te krap om de voet en te los om de hals na de wasbeurt.
Mijn favoriet, omdat het prima zit en bij mij en Anja aantoonbaar blarenverminderend werkt: Falke TK3's.

Joop, een vraag, je hebt al die jaren merkloze sokken gedragen, kennelijk heb je er probleemloos mee kunnen doen wat je wilde anders was je al veel eerder overgestapt?
Waarom veranderen dan? Never change a winning team!
Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Altijd loop ik op running sokken van Falke, in de zomer de Coolrun. Andere sokken, speciaal voor hiking , bezorgen me al snel vreselijk warme voeten. In het verleden heb ik wel sokken met Coolmax gebruikt van Lidl en Kruidvat, maar die verliezen snel aan vorm en/of vallen uit elkaar. Je kunt ze dan wegkieperen!(Sorry, ik bedoel natuurlijk: naar de textiel-recycling brengen). In dit geval is goedkoop vaak duurkoop.

Groeten,
Boelo
 
Ik ben er zeker niet van overtuigd dat duurder altijd beter is, maar in het geval van sokken zie ik een direct verband tussen de prijs en kwaliteit. Ik heb veel merken, en koop ook af en toe goedkope, maar dat is een wereld van verschil.

Het is wel zo dat je voor hetzelfde geld meerdere paren goedkope kan kopen voor 1 paar dure, of je dat handig vind, moet je zelf maar vinden.

De goedkopere gebruik ik in het algemeen thuis omdat ik veel op sokken loop, of als ik weet dat het nat en vies gaat worden (grotten ofzo).

grtz
Henk
 
Hoi,
Mijn favoriete sokken komen van de Hema. Merinowollen wandelsokken. Goede pasvorm zelfs na 50 keer wassen en redelijk licht Ze gaan lang mee en maar 5 euro per paar
Groeten
Jannie
 
Hallo,

Ik draag nooit sokken maar als het dan echt moet (in de wandelschoenen) zijn dat gewone goedkope katoenen sokken met daar overheen een paar zelfgebreiden sokken van dunne wol.
Ik denk zelf dat de meeste merkprodukten niet beter zijn als merkloos. By the way: mijn wandelschoenen komen gewoon van de Aldi.

Inge:+
 
>Hallo,
>
>Ik draag nooit sokken maar als het dan echt moet (in de
>wandelschoenen) zijn dat gewone goedkope katoenen sokken met
>daar overheen een paar zelfgebreiden sokken van dunne wol.
>Ik denk zelf dat de meeste merkprodukten niet beter zijn als
>merkloos.

Dan zou het me verbazen als je geen blaren krijgt. Katoenen sokken vragen daar normaal gesproken om. Maar als het werkt voor jou is het prima, hoor.

Linda
 
Richard,

OK, test loopt ;-)

Neem aan dat ik ze mag wassen in die 2 weken, anders ben ik nu in overtreding (na drie dagen al).

Eerste indruk: zitten goed, en dempen opmerkelijk beter dan de andere sokken die ik heb gehad (wist eigenlijk niet dat sokken konden dempen). Gaan vreemd genoeg niet stinken na drie dagen warm weer. Maar aangezien ze 3 x zo duur zijn als het soort sokken dat ik gewend ben te kopen mag dat ook wel.

Ben benieuwd naar de slijtage, loop ook buiten op sokken (tegels, mijnsplit, in de tuin). Maar ik moet nu natuurlijk op tijd mijn nagels knippen met zulke dure sokken ;-(.

Ga voor de test nu ook nog de oorspronkelijk uitgezochte sokken kopen, en misschien de vaker geroemde merino sokken van de Hema.

Wordt vervolgd.

gr. Joop
 
Ik ben zelf ook nog op zoek naar de ideale sok. Ik heb sokken van de hema gekocht, maar daar krijg ik zelf met -10 gruwelijke zweetvoeten van. De tk3's van Falke hebben hier al veel minder last van. Heeft iemand een tip?
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan