Sokken bij extreme koude (Vapour Barrier Liner)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Kan iemand me vertellen wat het beste systeem is om warme voeten te hebben bij extreme koude en sneeuw (- 25 ° C) in schoenen Garmont Mountain Guide (schoenen met 3 mm suedeleder)?

Is het systeem met een Vapour Barrier Liner ook goed in deze lederen schoenen of is dit enkel efficiënt in kunststofschoenen?

vriendelijke groeten
Luc
 
Ha!

Zolang jouw schoenen waterdicht zijn... Zijn ze ook gevoerd? Ik ken ze niet, maar met mijn eigen schoenen (La Sportiva, Nepal light) heb ik nog geen erge kou mogen meemaken. Ze zijn gevoerd, en lijken me in de winter wel lekker warm. Een goed paar droge sokken, eventueel lekkere dikke, en het allerbelangrijkste: Wiebelen met die tenen als je stilstaat, en blijven lopen als je niet stilstaat x(

Een dun ondersokje kan wel helpen, maar ik zou niet de zaak afsluiten, als het koud is zweten je voeten minder, maar het lijkt me ook niet prettig als ze drijfnat zijn. Blaren... Dikke , goed vochtafvoerende expeditiesokken (Bijvoorbeeld Smartwool Mountaineer) lijken me de beste keuze in de winter.

Loop ze, en als je tenen toch bevriezen: niet langer dan 4 minuten in water van 40 graden. Hopelijk wordt het niet zo erg :D

groet, Pieter

"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan