Sokken, welke?, Falke TK2 of ander?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hallo,


Welke sokken raad je me aan voor gebruik in nieuwe "Meindle X-SO 30 GTX Surround" met "Gore-tex surround" dus Hoog ademend vermogen". Wandelen met dagrugzakje.

Ik las veel goeds over Falke TK2, maar ook dat ze ruimer worden ("Uitlubberen").
test 2007 !! http://cdn1.oppad.nl/wp-content/uploads/OP6-2007-wandelsokken-artikel.pdf
http://www.trek11.nl/wandelen/uitrusting/wandelsokken/
http://www.oppad.nl/uitrusting/wandelen/wandelkleding/wandelsokken

http://www.falkewinkel.nl/falke-collecties/falke-tk2.html?limit=all

- FALKE TK2
- FALKE TK2 Cool
- FALKE TK2 Cool Short
- FALKE TK2 Wool
De FALKE TK2 is een wandelsok met een klein percentage Merinowol. De TK2 Wool bevat zelfs 70% Merinowol. Heeft u last van transpirerende vochtige voeten dan is een wandelsok met een percentage Merinowol aan te raden. Merinowol kan veel vocht opnemen zonder dat uw voeten vochtig worden. Heeft u last van warme voeten of gaat u wandelen tijdens hogere temperaturen kies dan voor de FALKE TK2 Cool. Deze FALKE wandelsok bevat geen Merinowol wel verkoelende vezels.

Welke van bovengenoemde type TK2 raad je aan?
--------------------------
Andere merken?

alvast bedankt
 
Laatst bewerkt:
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

sokken

Hangt er ook vanaf hoe snel je warme voeten hebt. ik gebruik altijd Falke TK 2 cool, maar ik heb ook heel snel warme voeten.

Mirjam
 
Gek genoeg heb ik weinig TK2's, dat zal wel door de prijs komen. Ze zijn echter zeer duurzaam!

Coolmax wordt volgens mij doorgaans gebruikt om een 'luchtige' sok te maken. Bijkomend voordeel is dat ze snel drogen. Dit vind ik zelf een flinke pré op een trektocht (wassen)
Wol blijft lekker warm ook al zijn ze nat. Mocht je veel in koele en natte gebieden lopen met lage schoenen dan zullen veel mensen je deze aanraden.
 
Ik zweer bij Bridgedale Trekker sokken, of als je snel zweetvoeten krijgt de TrailBlaze (hoog) of TrailHead (laag)....

Groetjes,
Dennis
 
ook de hema heeft wandelsokken. En als je er prima op loopt (geen blaren en andere ongemakken) waarom dan geen Hema wandelsokken?:D
 
persoonlijk

Dit is zoooo persoonlijk. Mijn man liep jarenlang op gewone hemaatjes ( niet eens de wandelsokken) en heeft toen een keer de Falke met wol geprobeerd. Later heeft hij nog 2 paar Icebreaker gehaald. Die Falke werden gelijk zijn lievelings-wandelsokken en het was een soort van klein drama toen er eentje spoorloos verdwenen was. Heeft nu nog maar vier paar Falke's gehaald, zodat hij niet gelijk chagrijnig is als ze ongelijk gewassen zijn.

Ik gebruik ze zelf ook tijdens het werk en ook zelfs in mijn vrije tijd. Zijn wel duur maar gaan ontieglijk lang mee. Heb een keer X-socks geprobeerd maar dat was niets.

Mirjam
 
Dit is zoooo persoonlijk.

Klopt. Sokkenadvies is nóg moeilijker dan een rugzakadvies :)
Afgezien van het materiaal is ook de pasvorm van de verschillende merken nét iest anders. Falke heeft een aparte linker- en rechtersok, bv. Bridgedale heeft dat niet. Hoewel mij dat niet stoort, kan het voor anderen prettiger zijn een aparte L en R sok te hebben.

Groetz,
Dennis
 
Als je de surrounds aanschafte omwille van eerdere klammigheid verlost te worden: TK2 Wool. Als je de surrounds aanschafte omwille van eerdere warmte vd voeten verlost te worden: TK2 Cool. Als je de surrounds aanschafte omdat ze gewoon lekker zitten en je voorheen geen problemen ervoer: TK2.

Persoonlijk draag ik altijd de wolligste variant. Pasvorm is ook top.
 
Allemaal bedankt. Had al verwacht dat er veel verschillende meningen zouden zijn.
;)
Ik kwam deze Duitse info tegen (zoek op: wandersocken+test, maximaal 1 jaar oud):

https://www.google.nl/url?sa=t&sour...3CkpuSggqy_LRSWRA&sig2=WkjfSyoGgx5hlGr6AUUo1g

Naast de tekst vind het schema vind ik nuttig: http://www.wander-pfade.de/wandersocken-vergleich#infografik-wandersocken

http://www.testberichte.de/a/sportsocke/magazin/wandermagazin-nr-180-januar-februar-2015/416813.html

Ik kom nu uit op:

http://www.testberichte.de/p/icebreaker-tests/hike-lite-crew-testbericht-237732.html

Iemand ervaring met bovengenoemde "Icebreaker Hike Like Crew"
 
Laatst bewerkt:
Iemand ervaring met bovengenoemde "Icebreaker Hike Like Crew"

Ja hier. Prima sok, de Hike Lite. Vergelijkbaar met de Smartwools die ik heb.Ze lijken wat zachter.

Let ook bij je keuze op de dikte in relatie tot de maat van je schoen. Ik heb een boel Smartwool PHD in diverse mates van 'cushioning' en varieer naar de gelang de ruimte in de schoenen. Tussen mijn wandelschoenen zit nl. een fractie verschil in ruimte.
De mate van 'cushioning' kan een ander keuzeaspect zijn voor je voeten, als je behoefte hebt aan extra demping. In het algemeen dan, misschien niet voor de TK's die je noemt.

Wat Dennis zegt over de keuzes en het persoonlijke is waar. Waardoor er niers anders opzit dan kopen wat je het beste lijkt en uitproberen.

Marla
 
Yup. Uitgebreid getest. Aangezien ik van merino houd. Maar er zit nog altijd minder wol in dan in de TK2 Wool (wat was t? 62? 64? Tegenover 70% bij de TK2Wool) en ik vind het materiaal minder fijn aanvoelen. Ook qua pasvorm behoudt de falke langer zijn sluitende vorm.
 
Laatst bewerkt:
Vroeger liep ik ook op merksokken. Tegenwoordig niet meer. Nu heb ik gewone wollen sokken die per 3 paar in de lokale winkel worden verkocht, in felle kleurtjes. Die gebruik ik nu voor wandelen en langlaufen. Bevallen prima. Heb er wel een dun ondersokje onder aan.

Linda
 
...mag ik even aanhaken voor een korte vraag waar ik dan niet een apart topic voor hoef te openen?? Het gaat om ondersokken; soms wordt er gelopen met twee paar sokken om de wrijving tussen de sok en de huid te vermijden.

Met welk soort ondersokken wordt er dan gelopen? Ik zie in winkels voornamelijk thermische ondersokken staan. Ik had verwacht dat ondersokken die puur bedoeld zijn om de wrijving te verminderen misschien heel dun zijn en glad eigenlijk. Ik heb ze nooit in mijn handen gehad overigens... Wat voor ondersokken zou ik het best kunnen gebruiken als ik er op uit ben om blaren op mijn hiel te voorkomen? Iemand? :):)
 
Ik weet niet of er speciaal ondersokken worden gemaakt alleen maar om de wrijving te verminderen. Maar volledig nylon sokken zijn behoorlijk glad en zouden goed genoeg moeten zijn.
Ik heb het in het verleden wel met craft thermische ondersokken geprobeerd. Het werkt op zich wel, maar heb toch voorkeur voor andere methodes: tapen of gehwol creme...

Groetjes,
Dennis
 
Martin123

Ik gebruik alleen een ondersok wanneer ik dikke wollen sokken draag (die ook nog enigzins isolerend werken wanneer ze nat zijn).
Dikke wollen sokken voelen soms erg ruw aan wanneer ze nat zijn.
Ondersokken (of liners) zorgen dan voor minder wrijving wanneer je in een natte omgeving loopt.
Volgens mij maakt het dan niet uit of het merino liners of ondersokken uit polyester zijn.
Zie bv
http://www.bridgedale.com/catalogsearch/result/?q=liner
Een techniek die ik toepas sinds ik ben afgestapt van gtx voering van de schoenen
 
Ahh, kijk, dank jullie wel. Liners... daar was ik dus eigenlijk naar op zoek. Een en al kunststof en dan lekker dun. Ik heb een beetje het idee dat dat iets gladder zou kunnen zijn (en ook blijft) dan wollen thermische ondersokken. Ik denk dat ik dat toch eens ga proberen inderdaad. Anders tapen idd.. Dan doe ik leukoplast op mijn hiel. Ben ik ook altijd redelijk mee geholpen...
thanks!
 
Voor mij zijn de enige soort sokken die volledig Merino wol zijn - als dat niet is dan heb ik last van mijn voeten (zweetbultjes enzo) en loop nu altijd op Icebreaker merino sokken.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan