Solar cooking


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
T

tonnyv

Guest
Afgelopen zomer heb ik veel gebruik gemaakt van de 'solar-shower' (een zwarte douche zak) en dat is erg goed bevallen.

Wie heeft er ervaring met het koken in de zon (solar cooking) in nederland en noordelijker ??
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Wat ik me al geruime tijd afvraag, is het water in zo’n zak niet gevoelig voor de legionella bacterie ?
Het water hangt lekker te broeien in de zon, heerlijke plek voor bacteriën om zich explosief te vermenigvuldigen.

Met Solar cooking verder geen ervaring, sorry.

Frank.
 
'K heb geen idee.......

Legionella is geloof ik pas gevaarlijk als het water wordt verneveld. De solar-shower heeft volgens mij te weinig druk om het water te vernevelen......

En koken; ik verwacht dat we te ver van de evenaar zitten om het goed te laten werken, maar ja, 'k ben toch benieuwd naar de ervaringen (eigenlijk wereldwijd)
 
Waar komt de bacterie voor? De bacterie die de ziekte veroorzaakt, bevindt zich in zeer lage aantallen in de grond en in het (leiding)water. Zij vormt een probleem als zij zich heeft kunnen vermenigvuldigen. Dit kan plaatsvinden in water met een temperatuur tussen 25 en 55 graden Celsius. Als het water langer stilstaat, kunnen grote aantallen vormen. Wanneer doorstroming niet in het hele warmwatersysteem kan plaatsvinden, kunnen plaatsen ontstaan waar het water blijft stilstaan, ''dode'' hoeken. In deze plaatsen kan verdere nagroei plaatsvinden. Dit vormt een risico.

Hoe raak ik geinfecteerd? Besmetting vindt plaats via de longen. Aangenomen wordt dat de infectie wordt overgebracht door het inademen van de bacterie in zeer kleine druppels verspreidt in de lucht (nevel). De ziekte kan niet van de ene mens op de andere worden overgedragen en is dus niet besmettelijk. Huisdieren kunnen niet besmet raken.

Heb ik ergens van internet gehaald...

Duncan.
 
Een hele tijd geleden heb ik eens een programma gezien over Solartoepassingen, waaronder Solar Cooking. Werkte goed, ook in gematigde klimaatzones, maar de mee te slepen installatie was nogal heftig qua omvang en gewicht, spiegels en lenzen ed. Misschien is er inmiddels iets kleiners en lichters maar dan nog lijkt het me voor onze toepassingen geen oplossing, al was het maar omdat er regelmatig 's avonds of 's nachts gekookt moet worden.

Groets, Rob.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan