Solo naar Zweden...wat en vooral wat niet!


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben van plan om begin zomer of eind zomer volgend jaar naar Zweden te gaan om daar solo een deel van de kungsleden te lopen, het stuk van Kvikkjokk naar Abisko.
Heb al vaker gewandeld en ben in goede/ruim voldoende conditie (al vaker gewandeld en fitness).
Toch twijfel ik over dingen of mis ik dingen (tent) omdat ik ze of niet nodig had (anderen bij zich) of nooit aan gedacht heb... :+

Rugzak 60 ltr. (geleend, dus zat enigzins te denken om hem te vervangen door een Lowe Appalachian van 60+15, en dan gelijk een flightbag eromheen)
slaapzak
optimus nova
waterzak 5 ltr. + drinksysteem in ene
msr miniworks
bestek, mok (bord lijkt me onnuttig)
zakmes + multitool
pe-zo + olijfolie
1 persoons pannenset.
kleine tubes: tandpasta
deo
biodegradble soap
voetengel
shavingoil
anti-insect lotion (50% deet)
tandenborstel
scheermes
verrekijker
kaarten/routebeschrijving/taalgidsje
Geko 201
opwindbare zaklamp
pen en klein kladblokje
EHBO-Set
ducktape

Dan heb ik dus nog een verlanglijstje:

kwa tent OF een eureka moonshadow solo OF een nordisk pasch.
hoofdlamp
kompas
gamaschen
schoenen (oude met ducktape vast hehe)lowa renegade GTX mid OF meindl air revolution II (of andere die lekker zitten)
wasteil (of iets om water in op te slaan en te wassen etc.)

Ik ga ervan uit dat ik ong. elke 3 dagen wel een hut ofplaats aandoe waar ik kan wassen en eten in kan slaan zoiets, dus kwa eten heb ik iets bij me (globetrotter en soep etc.)voor de rest haal ik daar en kwa kleren voor 4 dagen (stel je voor er gebeurt weet ik veel wat).

Ik hoop dat iemand me kan helpen om me te vertellen of zo beetje klopt of dat ik nog het een en ander kan weglaten dan wel bijschrijven... al vast bedankt! :D
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Slaapmatje niet vergeten!

En ik zou op dat soort paden NOOIT met een model schoen gaan lopen als de Renegade, Mid of Lo maakt niet uit.
Een B-schoen is zeker met dit gewicht erg aan te raden! Daarbij komt nog dat je met name aan fitness doet en dus wat minder wandelt op het moment, waardoor je wel een goede algemene conditie hebt maar niet extra stevige enkels...

Die Eureka-tent is te laag overigens om rechtop in te zitten.

Succes en veel plezier in ieder geval!
 
De renegade is toch een B-schoenen...of ben ik zwaar in de war...en slaapmat is inderdaad niet iets wat je wil vergeten haha, stom.

En inderdaad kwa wandelen lig ik nu op achter, wil ik eind juni (eind school) weer mee beginnen, gelukkig woon ik bij de duinen dus nog enig hoogteverschil (en mooi om te lopen!)

De eureka is 80 cm. hoog geloof ik en de pasch 90 cm. dus denk dat je nooit echt helemaal rechtop zal kunnen zitten, maar een avond en ochtend gevuld met regen is dat wel lekker jah, het grote probleem met de Eureka solo vond ik ook dat je (dacht ik althans) de buitentent niet eerst/los kon opzetten, bij de duo kan dit wel maar die is 8 ons zwaarder, wel een hoogte van 1.05 trouwens...


**wijziging** nee ik was in de war, hij word inderdaad geclassificeerd als zijnde een A/B schoen, nou dan dus waarschijnlijk de meindl, of als een andere beter zit, een andere haha :p
 
Hi

voor de tent zou je ook eens naar bv de Northern lite 2 van eureka kunnen kijken, is een semi-enkeldaks en erg licht voor het leef oppervlak wat je dan verkrijgt. Zelf heb ik sinds kort een Mnt lite 2 voor festival bezoek ed. Kwa ruimte vallen deze ongeveer gelijk, best wel een aanrader zeg maar.

Bas
 
Best OK, wat ik alleen apart vind is dat ie op de site van eureka staat met een gewicht van 1.9 kg. (maar 3 ons meer als de moonschadow solo) en op een andere site (deze ;-) ) staat dat ie 2.7 kg. weegt...vind ik best wel een verschil...
Uiteraard ook de prijs haha maar dat is nog te overzien.

**wijzeging** ik moet een cursus typen doen...
 
In het begin van de zomer is het 24 uur per dag licht dus is een lampje niet zo nuttig.
Waterfilter: het water is (naar mijn mening!) schoon genoeg om zo te drinken.
Er is daar overal water dus het nut van een wasteil heb ik ook twijvels over. Vijf liter is meer dan genoeg om de nacht door te komen.

Misschien wel handig:
Trekking-handdoekje om jezelf en tent af te drogen (condens)
Fotocamera?
Veel geld als je in hutten inkopen gaat doen. Nee, je kunt niet pinnen. :D
 
Lees ik het goed dat je van plan bent om 4 kledingsets mee te nemen? Doe het zelf altijd met 2 sets en dat is altijd voldoende gebleken, ook voor tochten van drie weken. Mocht er 1 set vies zijn dan spoel je hem uit in een meertje of beek. Scheelt je al weer snel 1,5 kg ;)

En teiltje zou ik idd ook thuislaten. Je kan altijd(!) wel een plek voor je tent vinden bij het water (moet je je tocht gewoon op afstemmen). Hetzelfde geldt voor de waterfilter: gewoon thuislaten.

Van het bestek heb je alleen de lepel nodig, je hebt tenslotte ook nog een zakmes.

Omdat het 24 uur per dag licht is hoef je zoals eerder gezegd geen lamp mee te nemen.... maar een gezichtsmasker kan de nachtrust wel ten goede komen (is persoonlijk). Evenals oordoppen.

Leg er anders eens de paklijst naast zoals te vinden is op http://www.oppad.nl/published/opp/content/pages/paklijst/intro.nl.html en http://www.demmeniesport.com/checklist.html

Persoonlijk laat ik m'n deo altijd thuis (stinken doe je toch wel) en neem ik wel m'n regenkleding mee:p

Groeten en succes met de voorbereiding
 
>Rugzak 60 ltr. (geleend, dus zat enigzins te denken om hem te
>vervangen door een Lowe Appalachian van 60+15, en dan gelijk
>een flightbag eromheen)

Op zich best een leuke rugzak, allen zou ik ervoor zorgen dat je er NIET meer dan 15 kg in doet, dan zit'ie bij mij niet lekker meer. Wil je meer dan 15 kg meenemen investeer dan een paar tientjes meer in een Cerro Torre van Lowe Alpine (of een andere rugzek van rond de € 200)

Nu ken ik dat gebied niet en de conditie van de paden, maar:
>En ik zou op dat soort paden NOOIT met een model schoen gaan
>lopen als de Renegade, Mid of Lo maakt niet uit.
>Een B-schoen is zeker met dit gewicht erg aan te raden!

Ik durf voor Zweden prima een A/B schoen te adviseren. Een B-schoen weegt al gauw rond de kilo, een A/B schoen eerder tussen de 500 en 750 g. Ik til een van mijn benen toch liever 12.500 (20 km = 25.000 stappen van 80 cm gedeeld door twee benen) achter elkaar op met slechts 500 tot 750 g eraan dan met een kilo. Nogmaals ik ken de paden daar niet, maar ben toch een groot voorstander van soepele schoenen.

>het
>grote probleem met de Eureka solo vond ik ook dat je (dacht ik
>althans) de buitentent niet eerst/los kon opzetten, bij de duo
>kan dit wel maar die is 8 ons zwaarder, wel een hoogte van
>1.05 trouwens...

Euhm de laatste keer dat ik de Moonshadow Duo van Eureka heb opgezet (maand of twee geleden) zette ik toch echt eerst binnentent en dan pas buitentent op. Overgens was dat model 2005, met model 2006 heb ik nog niet mogen spelen. Is model 2006 veranderd of vergis jij je, Symme?

Eins
 
Ik ken de conditie van de paden daar wel en kan van harte B of bij voorkeur B/C aanraden. De paden zijn regelmatig bezaaid met keien en er zitten steile stukken tussen. Zowel stevige zolen als een stevige schacht zijn hier absoluut noodzakelijk.

mtp
 
Super ontzettend bedankt, ja stom ik had een lijst van de kleding er gewoon bij moeten zetten, daar zat de handdoek ook bij, inderdaad zo'n lichte sporthanddoek (60 x 100 geloof ik, rolt super klein op) en de zaklamp kan dan mooi thuis blijven net als de set kleding, 2 is misschien ook wel zat.

De camera is een goede, ik zit namelijk zelf te twijfelen of ik een videocamera (lenen haha) of een fotocamera moet meenemen, het liefst zou ik beide doen maar dat zie ik kwa gewicht niet zitten.

Het waterfilter kan dan inderdaad mooi thuis blijven, scheelt ook weer, ik wist wel dat water vij schoon was maar ook schoon genoeg om zo te drinken niet.

Van de tent DACHT (hehe :+ ) ik dat je buitentent eerst kon opzetten -gluurt even in de bever gids - Uhm... "het gridlock websysteem zorgt erdoor dat de binnentent en de buitentent onafhankelijk van elkaar opgezet kunnen worden"...

De schoenen ben ik nog niet over uit, net als de rugzak, de appalachian is (adviesprijs geloof ik) €134,95 en als ik dan iets meer moet nertellen voor een comfertabele rugzak moet dat maar, geen zin om met een verotte rug te zitten, en als goed is gaat ie wel even mee dus dat vind ik niet zo erg, denk namelijk dat ik (hoe ik het ook probeer) toch al wel snel op die 15kg. zal zitten, nog niet alles gewoge hoor trouwens.
 
Denk eens voor de schoenen aan de Montrail Stratos XCR,dit amerikaanse merk maakt lichtgewicht wandel/hiking schoenen.De stratos XCR is half-hoog,heeft gore-tex XCR aan de buitenkant van de schoen(waterdichte schoenen zijn altijd handig in zweden!)Kijk op www.montail.com,ze zijn onder andere verkrijgbaar in Den Haag bij Track and Trail.Succes!
 
>Ik durf voor Zweden prima een A/B schoen te adviseren. Een
>B-schoen weegt al gauw rond de kilo, een A/B schoen eerder
>tussen de 500 en 750 g. Ik til een van mijn benen toch liever
>12.500 (20 km = 25.000 stappen van 80 cm gedeeld door twee
>benen) achter elkaar op met slechts 500 tot 750 g eraan dan
>met een kilo. Nogmaals ik ken de paden daar niet, maar ben
>toch een groot voorstander van soepele schoenen.
Ik ben ook voorstander van lichte schoenen. Licht wil echter niet zeggen "geen steun";). Ik ben dus ook geen voorstander van verzwikte enkels terwijl het volgende gehuchtje nog 1 dag lopen is...
Meindl maakt inderdaad mooie schoenen. Air Revolution noemen ze de lichte waterdichte schoenen, en model B-categorie geven ze een cijfertje 3.0 dacht ik. Wel zo uit het hoofd van 2 jaar terug hoor... Erg jammer dat het splitleer is: extra luchtig t.o.v. nubuck zolang het droog is, extra nat t.o.v. nubuck als vochtig wordt...

Ennuh, Eins, even een communicatielijntje richting de samensteller van jullie catalogus kan geen kwaad?:+

Zoals gezegd is 1 setje kleding om aan te hebben voldoende. En verder een schoon setje onderkleding (waterdicht meenemen) inderdaad aan te raden. Meer is niet nodig: lekker de ruimte in het vliegtuig:7!

WATERFILTER MEE!!! Natuurlijk, het water is zo schoon als het maar zijn kan. Echter is 1 dooie koe/rendier langs de kant van het riviertje (en natuurlijk net om de hoek waar je die niet ziet) genoeg om een virus over te brengen. En dáár gaat het nu net om!

Verder vooral veel plezier!
 
>Ennuh, Eins, even een communicatielijntje richting de
>samensteller van jullie catalogus kan geen kwaad?:+

Euhm welke catalogus bedoel je? Ik weet van nix :7, maar goed de samensteller van die catalogus heb ik zo inderdaad wel eens mijn twijfels bij, ja. Ik geloof dat'ie ergens in 1865 eens naast een tent heeft gestaan ofzo :+.

Jij kunt trouwens wel erug goed tussen de regels doorlezen Robertjan.

Eins
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan