Soms zijn mensen enorme hufters...


Status
Niet open voor verdere reacties.
Een hele dikke domper eergisteren: eindelijk na 15 jaar zoeken een adder (Vipera Aspis) gevonden en wel in de Val de Benasque, Pyreneeen.
Ik zag hem aan de rand van de weg van La Besuerta naar het Hostal, is dat schitterende mooie slangetje door een of andere hufter een keer of 2, 3 goed geraakt met een stok oid.
Dacht eerst dat 't beestje dood was maar toen ik het op de foto zette bewoog zij (Was een vrouwtje) ineens.
Heb het beestje toen maar afgemaakt om het leiden iig te stoppen. Een groot gat halverwege de romp en de kop was ook zwaar beschadigd.
Ik was zo kwaad en bedroefd, omdat zo'n klootjavaan even achteloos een paar tikken uitdeelt aan een diertje wat in principe geen mens kwaad doet en meer recht heeft om daar te zijn dan zo'n toeristische eikel die van de natuur "geniet".
Het is daar notabene een Nationaal Park waar een vlieg in principe nog beschermd is.

Het is heel goed geweest dat ik de dader niet in actie heb gezien, ik heb niet zo'n zin een een aanraking met de Guardia Civil.


Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hey Rob,

Ik ken het gebied waar je over spreekt, dus wellicht kan ik de 'pijn' wat verzachten. Er lopen hier namelijk regelmatig flinke kuddes schapen overheen, die zeker bij de weg met een flink tempo worden opgejaagd. Wellicht is het dus helemaal geen mens geweest, maar gewoon een bende schapen die de slang hebben vertrapt.

Schiet je uiteraard weinig mee op, maar het is een zeer grote mogelijkheid.

Mocht het overigens wel een persoon geweest zijn, dan mag hij/zij van geluk spreken. In zo'n geval word je namelijk zonder pardon opgepakt en krijg je een dusdanige boete dat je de rest van je vakantie alleen nog water en brood kunt kopen...

Raymond
- die één keer Rob in actie heeft gezien toen hij dacht een adder te zien in Aigues Tortes. Dat was best grappig (en pijnlijk voor mijn achterste, want ik had de camera).
 
Gelukkig niet alleen maar kommer en kwel in het mooie Spanje:
Ik was lekker met de hond van de buren aan het spelen in de rivier bij de camping komt er een Nederlands jongetje voorbijrennen: Pappa!!! Pappa!! Kom eens gauw, een slang, een slang!!

Blijkt er een ringslangachtige net aan de oever een vis aan het verorberen zijn.
Een aantal mensen komt kijken, met camera en zonder verdere bedoelingen dan een foto maken van een mooi stukje natuur.
Jongetje gecomplimenteerd met zijn vondst en vooral zijn goede reactie: niets aanraken maar er gelijk een volwassenne er bij halen die ook alleen maar de juiste bedoelingen had.
Heb er nog les staan geven, een stukje amateur herpetologie met de voeten in een koude beek...:)
Ik zet nog wel een foto in het album later.

Even voor de niet kenners: de slangen die je in en om het water aantreft in Frankrijk, Italie en Spanje zijn niet giftig, en in het slechtste geval poepen ze je onder als verdediging (Stinken dat dan doet...):p
De enige West-Europeesche gifslangen zijn adders en aspisadders, herkenbaar aan hun zig-zag streep op de rug en spleetvormige pupillen.
Maar die leven op veel droger terrein.
Alle niet-giftige slangen in Europa (ALLEEN Europa!!) hebben overigens ronde pupillen.
Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
[adder verwond]
>Ik was zo kwaad en bedroefd,

Ik ken het. Ik ben van het type dat schijnt te óverreageren bij zulk soort dingen. Ik was vorige week in Wales, stond met mijn tentje ergens op een hellinkje en werd snachts wakker van een noodkreet. De volgende ochtend vond ik onderaan de helling midden op de weinig gebruikte weg een doodgereden vossenwelp. Het doet er dan geen barst meer toe, maar ik heb het diertje in de berm gelegd.

Overigens was het nat maar geweldig is Wales. :)
 
Ik ken het niet echt. En slangen vind ik sowieso maar niks.
Maar ik heb wel een keer mijn fiets dwars op een drukke weg gezet, omdat er een egeltje aan het oversteken was.
 
>De enige West-Europeesche gifslangen zijn adders en
>aspisadders, herkenbaar aan hun zig-zag streep op de rug en
>spleetvormige pupillen.
>Maar die leven op veel droger terrein.

Hier in zuid-noorwegen zitten vrij veel adders. Ik zie ze regelmatig in het voorjaar. Dan liggen ze op de weg of ergens in het bos in het zonnetje op te warmen. Ik ben er overigens niet bang voor en maak er ook graag een foto van.

Linda
 
>Ik ken het niet echt. En slangen vind ik sowieso maar niks.

Tja, d'r zijn een boel dingen die ik maar niks vind, maar daarom ga ik er nog niet op slaan. Niet iedereen snapt dat ik spinnen in huis de tuin in zet in plaats van platstamp....

Heb in Venezuela nog een waterslang gezien, in een mangrovebos. Toch maar niet geprobeerd oftie giftig was :)

Groetz,
Dennis
 
>>Ik ken het niet echt. En slangen vind ik sowieso maar niks.
>
>Tja, d'r zijn een boel dingen die ik maar niks vind, maar
>daarom ga ik er nog niet op slaan.

Ik zeg ook niet dat ik dat goed vind. Ik zou het dus ook nooit doen. Ik ren waarschijnlijk gillend weg dan erop te gaan slaan.
 
Kwam in Oostenrijk ook nog een slang tegen (ik gok een adder als ik foto's op internet bekijk), ik trapte er gelukkig net niet op want had hem niet gezien. De foto's is helaas mislukt want hij/zij ging snel het holletje in dus je ziet op de foto alleen een snel bewegende slang in het hoekje.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan