Soorten Hiking


Status
Niet open voor verdere reacties.
S

Steveninho

Guest
Kan iemand mij misschien informatie geven over de verschillende soorten Hiking?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Steveninho,

Bedoel je eendaagse hikes, meerdaagse hikes, huttentochten, woestijnhikes, polderhikes, etc.?

Volgens mij zijn er niet echt vast omlijnde 'soorten' hiking. Althans, ik maak dat onderscheid zelf niet echt, behalve bij het inpakken van m'n spullen :)

Raymond
 
Bijna alles zonder sportaspect wat buiten in de natuur (en boven water) plaatsvindt kan je als hiking zien.

Dus niet hardlopen maar wel wandelen bijvoorbeeld.

Verder is alles mogelijk, dus wat bedoel je met verschillende soorten?
 
Hoi Stevinho

Hiken betekent niets meer dan wandelen, en dat kun je op vele manieren doen. Een dagtocht in de Ardennen of een meerdaagse trektocht in de bergen kun je allebei 'hiking' noemen. Zelf ga ik nooit hiken. Ik maak een tocht(je). Meestal is dat dan een trektocht(je) of beklimming(kje).

De verschillen tussen de diverse tochten worden o.a. bepaald door de duur van tocht, het landschap en de klimatologische omstandigheden. Wil je slapen op de camping, in het wild, in een hut of een auberge? Kun je onderweg bevoorraden of niet? Dat bepaalt de mee te dragen uitrusting en hoeveelheid voedsel/brandstof.

Het leukste is natuurlijk dat je op een sportieve manier in de natuur bezig bent. Dat staat bij de meeste 'hikers' centraal. Hoe je dat doet mag je helemaal zelf weten, en noem het hoe je wilt.. 'Onthaasten' is een populaire term..

Groet
 
Ik stel deze vraag omdat ik voor mijn opleiding SPECO, een presentatie moet houden over Hiking en dan de onderwerpen, Soorten Hiking, Mooie locaties in Europa en een eigen ervaring.

Zelf heb ik geen ervaring met Hiking, en voor de opdracht had ik er niet zo'n interesse in, maar zelf ben ik afgelopen jaar in Dominicaanse Republiek geweest en de natuur is daar prachtig en we hebben dan ook wel wat gewandeld maar valt dat ook onder hiking?

Dus als iemand nog wat informatie heeft dan zou ik die graag ontvangen via mail of via het forum. In ieder geval bedankt voor de reacties.

stevenlibregts@hotmail.com
 
>we hebben dan ook wel wat gewandeld maar valt dat
>ook onder hiking?

Ja dus! Als jij vindt dat je gehiked hebt, dan heb je gehiked. Makkelijk toch! :7 Gelukkig is hiken geen sport/hobby/bezigheid die binnen duidelijke lijntjes past. "Hike" is gewoon het engelse woord voor (wandel)tocht. Of jij nou een rondje over de hei loopt, of 10 dagen met 20 kilo op je rug door alaska banjert, het is allebei hiken, alleen met een verschillende insteek. Dat wordt dus lachen met die presentatie: je moet duidelijk gaan maken dat hiken niet iets is wat je in een paar woordjes vangt.

Misschien een paar steekwoorden die erbij horen, op het risico af hiken in een hokje te plaatsen:
Buiten, zelfvoorzienend (of dat nou voor 4 uur of 3 maanden is), genieten van de natuur. Zowel samen als solo.

Nou, daar wordt je dus niet zo heel veel wijzer van. het moeilijke, en tegelijk het mooie van die hobby van ons is dat het geen regeltjes of voorschriften kent. Oh ja, toch eentje: geniet!

Succes drmee!
Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Je kunt voor je presentatie natuurlijk wel prima gebruik maken van de informatie die bij verschillende wandelreis organisaties is te verkrijgen.

onder andere: SNP, sinbad, intertrek en weet ik niet hoeveel anderen. Als je je presentatie een verrassende draai wil geven kun je eens wat dieper ingaan op de rechten van reisleiders (www.harmattan.nl)

Succes!
 
Hallo!

Bij scouting verstaan ze weer iets anders onder een hike, namelijk een tocht volbrengen met verschillende routetechnieken (zijn hele boeken over geschreven). Dan wordt het meer een speurtocht op een creatieve manier naar een volgend(e) punt (post).

Dat zie ik dus meer als hike en als ik een tocht maak met mijn rugzak dan ben ik wandelvakantie ... zo zijn er dus nog vele andere invullingen te geven van wat hiken nu precies is.

Succes met je opdracht!

Groets, Estu/Rutger
 
Meerdagse fietstocht met kamperen zou je misschien ook als hiking kunnen zien... helemaal als het bijvoorbeeld over gravelwegen in de Alpen gaat.
 
High-altitude hiking

Kan iemand misschien iets meer vertellen over High altitude Hiking.
Ik weet dat dit met Hiking op grote hoogte te maken heeft.

Kan iemand mij misschien iets meer vertellen over de gevaren en de technieken die je hiervoor nodig hebt?
 
RE: High-altitude hiking

High-altitude hiking is gewoon een synoniem voor "Bergbeklimmen" ;)

Dus je hebt te maken met alle alpine gevaren en beheersing van alpine technieken is ook nodig..

Martijn...
http://www.vdcruijsen.nl
 
RE: High-altitude hiking

Bwa, ook nie direct noodzakelijk. Als je effe de Himalaya's in gaat heb je gewoon simpele wandelingen op grote hoogte. Wandelingetjes op 4000 a 5000m hoogte zoals je gewoon effe in de Ardennen zou rondlopen op de bospaadjes (dan wel zonder bos natuurlijk). Heb zo nog naar 5370m gewandeld op m'n B-tjes zonder ook maar iets van klimmen of alpien te hebben moeten doen. Alpien in die regio spreken we over 5000m tot Everest. Eigenlijk is 'alpien' eerder een term over de omgeving en niet perse hoogte of locatie.

De voornaamste gevaren zijn hoogteziekte (AMS), zie http://www.thebmc.co.uk/world/mm/mm1.htm. Verder het ver van de bewoonde wereld zijn. Dus gewoon algemeen voorzichtig zijn, genoeg medisch materiaal meesleuren (de juiste dingen dan wel te verstaan, vraag het aan de dokter en apotheker). Je lichaam rustig laten wennen aan de hoogte en vooral niet overdrijven. Veel drinken (water, geen caffeine of alcohol) en veel pissen :D. Diamox kan helpen maar enkel als het nodig is (dus NIET preventief nemen). Krijg je de simptonen of denk je dat je ze hebt: ogenblikkelijk dalen. AMS kan dodelijk zijn.

Voor de rest is het net hetzelfde als gewoon gaan wandelen in laag gebergte.
 
RE: High-altitude hiking

Jan..

Kun je iets meer vertellen over hoe een weersomslag op 5000 meter zich verhoudt tot een weersomslag op 2500 meter?

:7
martin
 
RE: High-altitude hiking

Hehehe, dat bedoel ik nu effe net. Hoogte heeft er geen lor mee te maken. Dat soort spul is plaats en tijdsafhankelijk. In Nepal Oktober @ 5000m is nu eenmaal niet het zelfde als de Alpen in Oktober @ 2500m en de Siberische steppen in Oktober is ook weer wat anders...

Voor de duidelijkheid, ik bedoel dus hoogte als enigste parameter. Beetje ruimer kijken dan enkel de alpen he.

Om effe stout te zijn: wat dacht je van de weersomslag in de Sahara?
 
RE: High-altitude hiking

Wat dwalen we weer lekker af....:)

Een tip kan misschien zijn om eens in de clubverslagen en het prikblok op deze site te gaan neuzen en daar de wandelverhalen eens goed te lezen...
Dozijnen verhalen, dozijnen manieren om een "hike" in te vullen en dus nog meer verwarring.....

Mijn definitie van een 'hike' is in ieder geval iets van het bewust gaan wandelen met als doel het genieten van de wandeling op zich.
Of dit nu 3 uur of 3 dagen is is om het even bij mij. Ook de locatie is me om het even, als er maar niet te gek veel verkeer om me heen zoeft.Het bewust op pad gaan om te gaan wandelen is belangrijk voor mij, het onderscheidt een hike van een tocht met een kapotte fiets aan je hand
Yr DDraig Goch


R:Db Plas
http://www.twenot.nl
 
Toch even terugkomend op scouting. Ze hebben daar een ideeënboek dat 'Hiken' heet. Het ISBN nummer is 90-72388-12-7. Misschien dat je het in de bibliotheek kunt lenen.

Groets!
 
Kosten GPS Navigation System

Ik vraag me af wat de gemiddelde kosten zijn als men besluit zo'n systeem aan te schaffen?

Hoeveel betaal je eigenlijk voor een simpel kompass?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan