Spaanse Pyreneeën of Ebro in maart


Status
Niet open voor verdere reacties.
W

wilma

Guest
Half maart vliegen mijn dochter en ik naar Barcelona. We zouden graag 3 of 4 dagen gaan wandelen in een natuurpark. Zijn best wel wat gewend maar weten niet of we in maart wat kunnen ondernemen en hoe we vanuit Barcelona het best kunnen reizen. Heeft het zin om een tent mee te nemen?
Wilma
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Prachtig!
Heb zelf paar jaar geleden in mei beide bezocht met een studiereis van mijn opleiding. In de Ebrodelta toen 25 - 30 graden, in de Pyreneën sneeuwballen gevecht met Spanjaarden die ook in het jeugdherberg zitten.

Jeugdherberg ergens in de Delta (was destijds vol) kostte toen 35 gulden per nacht, hotel in Amposta was 65 gulden per nacht. Jeugdherberg in de Pyreneën weet ik niet meer. Pyreneën maakte qua wandelen meer indruk op mij dan de Ebro delta. Kwam denk ik ook wat door de hitte in de Ebro en daar kan ik niet zo goed tegen.

Dirk.
 
Hoi Wilma,

Het is een beetje afhankelijk van welke kant je precies opgaat en hoeveel geluk je hebt met het weer.

Voorbeeldje: twee jaar geleden ging ik op 9 februari naar de bergen bij de Ebro-delta (Els Ports) en liep daar een weekend lang samen met mijn vrouw in T-shirt en korte broek. Precies een week later, het weekend daarop, ging ik er opnieuw heen met twee vrienden om een huttentocht te doen en liepen we gedurende het gehele weekend met temperaturen (ver) onder het vriespunt. Het was mijn eerste hike waarbij ik na enkele uren al kleine ijspegeltjes aan de onderkant van mijn cap had hangen!!

Persoonlijk zou ik op safe gaan en gewoon een hut of wat reserveren. Zeker voor de Ebro-delta geldt dat het rond die tijd van het jaar een schitterend gebied is met over het algemeen zacht weer. Dan kun je ervoor kiezen om eerst een dagje 'vlak' te doen rond bij de Delta zelf (rijstvelden, vogels spotten, schelpen zoeken, etc.) en de rest van dagen het hoger op te zoeken in Els Ports. Daar rennen de berggeiten langs je heen omdat er een soort van micro-klimaar heerst (het is een bergkam die de vallei erachter volledig afsluit van de rest van de bewoonde wereld en is daardoor erg behouden gebleven). De hutten zijn er ok en ook de huttenwaarden zijn er erg behulpzaam. Op deze site staat nog een routebschrijving van een route die er tussenin zit: het Montsià-gebergte (http://www.hiking-site.nl/routes_catalonie_07.php).

Tot slot loopt ook de GR-92 langs de kust en kun je die natuurlijk volgen. Of naar Montserrat, ook mooi rond die tijd van het jaar en ook niet zo druk. Kijk even naar http://www.hiking-site.nl/themas/route_2003-12-15.php voor nog meer mogelijkheden.

Het is vanaf Barcelona overigens nog een knap eind naar de Ebro-delta, vergis je daar niet in!

Grtx,

Raymond
 
Ben net terug vanuit Catalunya. Gisteren nog een dagje Figueras gedaan maar verder onze tijd doorgebracht in Ebro-delta en Els-Ports.
Vanuit Deltebre 2 dagen gefietst, was leuk maar de beste herinnering heb ik overgehouden aan Els-Ports. Nog geprobeerd vooraf hutten te reserveren maar dat mislukte, geen wonder want de hutten waren gesloten. 1e dag Roquettes-Caro en boven op de berg gaan kijken.
de hut in Caro was dus gesloten, in heel Caro alle luiken dicht behalve bij één restaurant met prima kamers. De tweede dag Caro-Fredes, schitterende wandeling. Het eerste stuk best pittig, had er spijt van dat ik wandelstokken thuisgelaten had. Bij Casetes Veles en Font Ferrera waren de winterhutten wel open. Casetes Veles wordt niet meer gebruikt, ook geen matrassen meer. Bij Font Ferrera kun je aan de achterkant de trap op naar de winterhut, hier wel een paar matrassen maar geen potkacheltje. Omdat we er om 2 uur al waren besloten we door te lopen naar Fredes. Daar hebben we overnacht in een restaurant 2 km van Fredes af aan de weg, half pension, aan te raden niet duur en prima eten. Restaurant Europa tel. 977 72 90 43. Later kregen we een lift van Nuri, zij heeft een pension in Fredes zelf maar dat hebben wij dus niet kunnen vinden. Casa Rural Nuri, 977 72 91 02. Wij zochten bordjes maar je moet volgens Nuria zoeken naar een schoorsteen die rookt.
Kortom prima week gehad.
Wilma
 
Hey Wilma,

Zit er nog een schrijfblok verhaal(tje) in? ben namelijk ook wel benieuwd naar de foto's.

Raymond
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan