Spanje Cantabrie


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,heeft er al iemand in deze streek geweest,wat ons vooral interesseert zijn wandelingen in de Picos de Europa (nationaal park)
Onze verblijfplaats is Suances,kortbij Santander.
Er bestaat wel een wandelgidsje "Picos de Europa",dat heb ik al gezien in de bib.Wat ik graag zou weten is of je deze wandelingen kunt doen zonder stafkaart.
Verder is alle info,van zeker te moeten doen (zien) van harte welkom.
Wij maken deze reis van 11/06/05 t.e.m. 25/06/05.Eigen vervoer.

Groetjes tracker_23

PS.Wij zijn 59 en 55 jaar oud,geen echte hickers maar wel goede wandelaars,houden meer van goed beschreven wandelingen of gemarkeerde,ben niet goed met compas,alle raadgevingen van profs zijn van harte welkom.
E-mail : k.p@tiscali.be
 
Hallo Karel,

Ik ben ook geen echte hiker, en profs tref je hier niet aan, alleen hobbyisten :)

Ton Joosten heeft een paar heel goede boekjes geschreven over tochten in de pyreneeën, en volgens mij ook over wandelingen in de picos.

De picos zijn een klein, maar ruig gebied waar verdwalen echt niet moeilijk is, zeker als je weinig ervaring met kompas hebt, of met de handen in het haar staat als de bordjes ophouden. En spanje is wat dat betreft iets spaarzamer met markeringen dan de alpenlanden..
Ik zou je in ieder geval met klem willen aanraden om zeker een stafkaart mee te nemen, als backup voor de vaak wel goede beschrijvingen in gidsjes. En elders op deze site vind je uitleg over hoe een kompas werkt, misschien staan daar wat leerzame tips bij.

Veel plezier in de picos!

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
In 2003 hebben wij een twaalfdaagse trektocht doorheen het gebergte gemaakt. Een stafkaart is daarbij onmisbaar. je mag niet vergeten dat dit grotendeels hooggebergte is (ook al is het in meters niet zo hoog).
"Hendrike Geessink en Ton Valk: Wandelgids Picos de Europa" is goed, maar zelfs dan heb je nog een kaart nodig (de kaarten van Adrados zijn het beste, die van Alpina zijn ook wel ok maar de schaal is te groot). Als het hooggebergte zelf te moeilijk zou zijn (dagwandelingen zijn niet evident tenzij je heen en terug wil wandelen), in de valleien errond zijn er ook mooie wandelingen nl. rond Potes, waar je met de bus vanuit Santander kan geraken. Ik meen me zelfs te herinneren dat in dat boekje van Valk enkele van die wandelingen staan. Er is ook een Sunflower met wandelingen die niet echt in het hooggebergte gaan..., maar dan heb je wel een auto nodig om aan het beginpunt te geraken.
Deze bergen zijn een echte aanrader!!!
groeten,
karen
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan