Spanje , Girona pasen 2010


Hallo,

We willen volgend pasen graag met een groepje naar Girona vliegen en vanuit daar lopen , kamperen etc.
Kunnen jullie me iets meer vertellen over de gebieden in de buurt van Girona.
Om de kosten laag te houden zouden we graag in de buurt van Girona blijven.
Zijn daar mogelijkheden ?
Hoe warm is het er met de paasdagen ongeveer ? (of hoe koud)
Is wildkamperen mogelijk, en ja, ik weet dat het niet mag maar we doen het toch.
Of zijn er mogelijkheden om van verschillende hutten gebruik te maken.
Pyreneeen of pre-pyreneeen ?
Ik hoor graag jullie ervaringen.
Na tien jaar Skandinavie zouden we nou wel eens in een warmere omgeving willen wandelen en kamperen...

Groeten, Jan huizing

www.janhuizing.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Nou ken ik Spanje helemaal niet, maar ik vermoed dat er daar met de pasen ook nog sneeuw in de bergen ligt. Heb je daar rekening mee gehouden?

Linda
 
Hoi Jan,

Je geeft aan in de buurt van Girona te willen blijven, maar denkt ook aan (pre)Pyreneeën. In hoeverre wil je rechtstreeks vafaf het vliegveld aan de wandel gaan of toch eerst een paar uurtje OV gebruiken om in de buurt van de bergen te komen?

In het eerste geval zijn er enkele interessante mogelijkheden in het vulkanische park van La Garrotxa of bijvoorbeeld een stuk GR210 volgen naar La Riba Sau, om van daaruit het spectaculaire gebied rond Rupit te ontdekken middels de GR2-2.

Wil je echter eerst nog een stukje OV-en, dan zijn de mogelijkheden ontelbaar en kun je bijvoorbeeld eerst de bus richting Barcelona nemen om dan van daaruit rechtstreeks de Pyreneeën in te gaan met de trein of bus.

Voor wat betreft weer is het erg afhankelijk van het jaar. Ik heb met Pasen door de sneeuw gewandeld hier, maar ook wel mensen al op het strand zien liggen omdat het zonnetje lekker fel door kwam. Dat is dus erg afhankelijk van of je de bergen wel of niet in wilt gaan.

Wildkamperen is verder wel mogelijk, maar inderdaad niet toegestaan. Als je de normale etiquette volgt van laat tentje opzetten en vroeg weer afbreken zonder sporen achter te laten zul je weinig last hebben als je de juiste plekjes opzoekt. Hutten zijn echter ook mogelijk, maar voornamelijk in de (pre)Pyreneeën. In het lager gelegen deel ben je vooral afhankelijk van zogenaamde casas rurales (pensions, b&b, etc.).

Kortom: laat dus even weten of je eerst nog wilt OV-en of inderdaad direct vanaf het vliegveld wilt wandelen, dan kan ik iets concreter iets roepen :)

Raymond
 
van wat ik ervan begrepen heb mag je wel bivakkeren,soms moet je een permit aanvragen voor de natuurreservaten,er zijn zelfs camping areas
ingericht waar totaal geen voorzieningen zijn,vaak wel in de buurt van riviertjes of zo.
verder kun je gebruik maken van de bivakhutten,of vraag toestemming aan de grondeigenaar om er te bivakkeren.
zoek eerst goed uit waar je naartoe gaat,plan je tocht op de gevonden informatie.

http://www.andalucia.com/rural/camping.htm
een voorbeeld over andalusie,zuid spanje.

grtz,jurgen.
 
Jurgen,

Klopt deels, mar hier in Spanje is het bij elke regio anders. Vergeet niet dat Andalusië zo'n 1000 kilometer naar het zuiden ligt en de regels daar geheel anders zijn dan hier in Catalonië. Iets over de regels met betrekking tot wildkamperen kun je lezen op http://www.hiking-site.nl/bestemmingen/spanje.php op deze site.

In het gebied rond Girona zijn er voor zover ik weet geen areas de camping vergelijkbaar met de paalkampeerplaatsen van Nederland. Dan moet je toch meer richting de Pyreneeën.

Maar zoals gezegd kun je wel wildkamperen, zloang je het maar slim doet. Kijk bijvoorbeeld naar wat Laurens en Edgar gedaan hebben toen zij de GR83 gevolgd hebben (http://www.hiking-site.nl/virtuexpo/leel/index.php) en die zijn toch nooi ver van de bewoonde wereld af geweest met hun route/tocht.

Van een permit aanvragen om te mogen slapen in een park heb ik hier Catalonië nog niet gehoord. Maar dat is wellicht elders wel het geval.

Raymond
 
Zoals Raymond al zei, wildkamperen geen enkel probleem. Sowieso kwamen we amper mensen tegen terwijl we dicht bij de bewoonde wereld zaten. Voor het het wildkamperen hebben we ook nooit echt een plekje moeten zoeken, meestal binnen 30 mintuten gevonden (oude overgroeide wegen, verstopte weilandjes etc etc).

Openbaar vervoer is ook echt makkelijk rijden op veel plekken bussen en treinen dus van Girona ben je ook zo op een ander gebied. Voordeel is dat het openbaarvervoer nietzo duur is als in Nederland. Voor het vliegen soms is Schiphol - Barcelona goedkoper dan naar Girona. Vliegmaatschappijen als Transavia, Vueling en KlM.

Qua gebieden is het Garrotxa erg apart met de vulkanen en ik vond het gebied rond Cinglera del Far ook erg mooi.
 
Allemaal bedankt voor jullie snelle reacties !

Even een paar toelichtingen:
We zouden graag in de buurt van Girona willen blijven om de kosten te drukken, hoewel ik wel al heb gelezen dat het er niet duur is (OV)
Het is natuurlijk ook afhankelijk van wanneer we landen, dat kan het schema nog wel eens veranderen, we hebben maar een kleine week en om dan gelijk al een nacht in de buurt te overnachten om pas de volgende dag met de trein of bus te kunnen gaan is zonde denk ik.
Ik kan op de ryanair-site nog niet zover vooruit kijken om de vertrektijden te kunnen bekijken.
Ik heb jullie suggesties bekeken, ze zien er allemaal even mooi uit.
Prachtige foto's Laurens, ik had ook nog enkele van je gevonden op Flickr.
Raymond, is er een mogelijkheid om gelijk uit het vliegtuig al weg te lopen of een klein stukje OV voor een mooie route ?
Of moet je een flink stuk door de beschaving alvorens te kunnen overnachten bijvoorbeeld.
Als er echt geen mogelijkheden zijn dan moeten we maar een stuk met het OV.
We willen eigenlijk een rondje lopen om weer bij het vliegveld uit te komen.
Of een route waarna we toch met het OV terug moeten, maar zoals ik al zei, het is erg afhankelijk van de vliegtijden.

Ik hoor graag weer van jullie.

Bedankt alvast !

Groeten Jan
 
>
>Raymond, is er een mogelijkheid om gelijk uit het vliegtuig al
>weg te lopen of een klein stukje OV voor een mooie route ?

Ik heet weliswaar geen Raymond, maar je zou behalve de Cami del Nord (GR 83, die van Laurens) ook een deel van de GR92, het kustpad kunnen lopen.

Marla
 
>
>Raymond, is er een mogelijkheid om gelijk uit het vliegtuig al
>weg te lopen of een klein stukje OV voor een mooie route ?

Ik heet weliswaar geen Raymond, maar je zou behalve de Cami del Nord (GR 83, die van Laurens) ook een deel van de GR92, het kustpad kunnen lopen.

Marla
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan