Speciaalschoenmakerij Cambreur wint 'zilver'


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
PERSBERICHT – PERSBERICHT – PERSBERICHT – PERSBERICHT

Minister-president van deelstaat Hessen (D), Roland Koch, reikt prijs uit. Speciaalschoenmakerij Cambreur uit ’s-Gravenzande wint ‘zilver’ op de Internationale Schoenmakers Vakbeurs. Op zondag 21 maart jl heeft Eric Smit van Cambreur Speciaalschoenmakerij uit ’s-Gravenzande een zilveren medaille met oorkonde gewonnen tijdens een internationale schoenreparatie-wedstrijd voor gediplomeerde schoenmakers Hieraan namen ruim 50 schoenmakers deel uit landen zoals Zweden, Hongarije, Duitsland, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Tijdens de Inter-Schuh-Service 2004 in Wiesbaden werd deze prijs uitgereikt door Roland Koch, de minister-president van de Duitse deelstaat Hessen. Deze wedstrijd, waarbij schoenmakers worden beoordeeld op uitgevoerde reparaties op berg-, wandel- en klimschoenen, wordt 3-jaarlijks georganiseerd door de Duitse Schoenmakers Organisatie (Bundesinnungsverband des Deutschen Schumacher-Handwerks). Alle gediplomeerde schoenmakers uit Europa worden uitgenodigd om aan de ‘Inter. Schuhmacher-Leistungswettbewerb 2004’ mee te doen. Bij Cambreur hebben de beide vennoten, Willem van Dalen als Eric Smit, hun kennis en vaardigheid ingezet ten behoeve van de vakgroep ‘Reparaties’. Als inzending diende men 2 paar schoenen in te zenden waarbij één schoen niet gerepareerd mocht worden om de mate van herstel te kunnen bepalen. De inzending van Cambreur betrof een paar bergschoenen en een paar klimschoenen. De eerste prijs is gewonnen door B. Germano uit Albino (Italië) en het brons ging naar K. Mistelbauer uit Berlijn (Duitsland). Tijdens de presentatie van de winnende schoenen werd speciale aandacht besteed aan de inzending van Cambreur omdat deze ‘milieuvriendelijk’ waren gerepareerd met de nieuwste lijmtechnieken van lijmen op waterbasis. Hierin heeft Cambreur een voortrekkersrol en is er nauw overleg met de producenten van deze materialen. Tijdens de prijsuitreiking, waarbij ook de voorzitter van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging Paul Minne aanwezig was, werd de verbazing uitgesproken over de hoge reparatiekwaliteit door Cambreur, een schoenmaker uit een land zonder bergen!! Een mogelijke reden kon de eeuwenlange handelsgeest zijn waarom Nederlanders bekend staan en waardoor hier altijd bergen werk verzet zijn. Cambreur speciaalschoenmakerij is gespecialiseerd in de reparatie van berg- en wandelschoenen (outdoorschoeisel). Bij de reparatie van de schoenen maken zij gebruik van originele fabrieksmaterialen van het betreffende merk of, op speciaal verzoek, met Vibram materiaal. Cambreur werkt zowel rechtstreeks voor particulieren als voor outdoor-winkels die met hoge en zorgeloze kwaliteit hun klanten reparatieservice bieden.

Hun site: www.cambreur.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Lijmen op waterbasis??? Sorry maar mag ik dat ondanks zijn ongetwijfeld verdienden 2e plek toch een beetje eng vinden met bergschoenen...?
 
Ik ben geen lijm kenner, maar volgens mij zegt "op waterbasis" niets over de duurzaamheid or de sterkte van de lijm ?

de mens is ook 99% op waterbasis ;)
 
Een mens bestaat voor 60% uit water. Mare inprincipe zijn dingen die op water basis zijn oplosbaar in water maar volgens deze info (zie onder) kan het toch wel op voorwaarde dat het water dan wel uit de lijm kan verdampen. Moet zeggen dat ik minder twijfel.
lijm op waterbasis is mens- en milieuvriendelijker dan lijm op basis van oplosmiddelen.

Om tot een goede hechting te kunnen komen, moet het water uit de lijmfilm worden onttrokken. Eén van de te hechten oppervlakken moet daarom in redelijke mate vocht kunnen opnemen, dat daaruit weer kan verdampen.

De uitharding wordt in belangrijke mate bepaald door de porositeit van de substraten, de omgevings-temperatuur en de luchtvochtigheid.

Het kan nodig zijn de verbinding tijdens het uitharden te fixeren (nagelen, spijkeren, nieten, schroeven, enz.).
 
Ik kan Cambreur alleen maar feliciteren met het winnen vcan het zilver.
Puik gedaan.
Hebben we allemaal een goed adres voor onze reparaties.

Marius:
Ben jij soms op plek 1 gekomen dat jij je twijfels hebt?
Wie hebben hier nou verstand van?

Peter.
 
Laat ik nou net een kaartje van hun op m'n buro hebben liggen?!? (gekregen op de OpPad-beurs)

En laat ik nou net het voornemen hebben, om daar morgen naar toe te rijden om m'n binnenleer van m'n HanWagjes te laten repareren.

Kan ik ze mooi persoonlijk feliciteren:D
 
Ik ben net terug en heb namens de Hiking-site Cambreur gefeliciteerd.
Ze kenden de Hiking-site!!

Ik werd goed geholpen. Volgende week zullen m'n schoenen klaar zijn.
Trouwens; niet duur. Ik ben ongeveer €50 kwijt voor het vervangen van het leer aan de binnenkant (bij m'n hiel/achillespees) van m'n schoenen. Dit was helemaal kapot en uitgedroogd. Vergeten een foto te maken van de schoen voor reparatie, maar zal er één plaatsen als ze klaar zijn.
 
Ja het zal idd wel goed zijn. Daarom ook alleen gezegd dat ik twijfel en niet dat het niet goed is. Alleen op zee slechte ervaringen met lijm op waterbasis....
 
Bij Cambreur zijn ze vriendelijk en niet duur, dat is zo. Mijn ervaringen zijn verder uitermate slecht. Van de vier paar Meindl's die ik er de laatste paar jaar heb laten verzolen liet van drie tijdens een trektocht de zool in meerdere(halve zool) of mindere (alleen onder de neus)los. Daar sta je dan, gelukkig heb ik altijd een tubetje bison kit bij me, maar het verpest wel heel veel buitensportplezier. Het zal wel toeval zijn............

Jaap
 
Jaap.

heb je contact met ze opgenomen over je klachten?
En zo ja, wat was hun reactie hierop?

Peter.
 
Hallo Peter

Het verhaal gaat als volgt: In canada in sept 2002 laat van één van mijn meindl's (army pro) de neus los nadat hij verzoold was bij Cambreur. Ik heb daarover contact met ze opgenomen, ik kon hem gratis laten plakken. Ik heb toen ook nog een paar meindl's van mijn maat (Island) meegenomen om te laten verzolen. In Chili, feb 2003, laat bij dezelfde schoen bij mij de halve zool los. Bij mijn maat zijn schoenen beide neuzen. Een ander paar, in 2001 verzoold, kreeg vorige zomer een losse hak.
Na de tweede keer heb ik gebeld en duizend verontschuldigingen gekregen. Het blijven prima mensen, maar mijn schoenen vertrouw ik ze niet meer toe, zo'n geintje kan je trip grondig verzieken.


Groeten, Jaap
 
Hoi Jaap

Jou ervaringen geven toch wel een sterk bewijs voor mijn twijfels aan de lijm op waterbasis. Op zo'n test op die beurs kan natuurlijk ook nooit de duurzaamheid worden getest van reparaties. Alleen hoe netjes/mooi het is gebeurd. En dat zal dan ook erg goed zijn bij hun.

En dan nog iets. Heb net bij Bever het leer aan de binnenkant van mijn schoenen bij mijn hakken laten vervangen. Kosten 28,75. Misschien betaal je voor kwaliteit zou je zeggen. Maar bij bever was het erg goed gedaan. (ze zijn opgestuurd naar Han Wag dus eigenlijk daar maar ze regelen het wel voor je)

Veel succes met je schoenen,

M.

Beter te klef dan te droog!
 
hoi Marius

Bij Cambreur liggen hele stapels schoenen met Bever-etiketjes erop op herstel/renovatie te wachten!

Behalve wat opruwen en wat bison-kit ertussen was er niets meer nodig voor een spoedreparatie. En dat zit nog steeds. Je kan dus wel gelijk hebben met je opmerking over lijmen.

Groet, Jaap
 
Allereerst hartelijk dank voor de vele felicitaties !!

Verder willen wij toch wel even reageren op de discussie over het lijmen op waterbasis.

Natuurlijk weten wij dat er wel eens wat misgaat met lijmen. Jaap, kan daar helaas over meespreken. Cambreur repareert ruim een half jaar alle schoenen met een lijm op waterbasis. Wij hebben tot vandaag toe één Lowa schoen teruggekregen waarvan één neus een milimeter of acht was losgegaan.(ik denk dat wij deze schoen per ongeluk met een "vette" vinger aangeraakt hebben) Wij hebben dus alle vertrouwen in deze lijm.
De reden om over te stappen op een totaal nieuwe lijmsoort is dat ook wij vonden dat er teveel klachten waren. Nu is iedere klacht op zich er een teveel, dat wel. De "oude" lijm die wij gebruikten is dezelfde lijm als die Meindl nu nog gebruikt. Toch is onze ervaring dat de lijm op waterbasis fantastisch goed is. Het is dan ook een compleet nieuwe techniek. En, het is een lijmsysteem het is dus niet alleen de lijm zelf, maar ook de bewerking ervoor die héél belangrijk is.
De grootste winst bij lijm op waterbasis is dat er maar 5% water in zit, terwijl traditionele lijm soms wel 40% vluchtige oplosmiddelen bevat. Eén streek waterlijm bevat daardoor veel meer lijm dan de traditionele lijm. Overigens, de lijm op waterbasis is een twee-componentenlijm.

Voordat iemand het vraagt: Nee, deze lijm lost NIET op in water!!

Kortom, wij zijn heel serieus bezig om de beste reparaties aan schoenen uit te voeren. En als je niet tevreden bent, dan moet je dit bij ons melden. Pas dan kunnen wij er wat aan DOEN.

Met vriendelijke groet,
Willem
 
Dank je wel, dank je wel.

De complimenten blijven meestal bij Bever hangen.
Leuk om te horen dat je zo tevreden bent met mijn hielvoeringen.
Ik kon het niet laten om even na te kijken of ik die schoenen gerapareerd had. En ja hoor, week 44/2003 bij Bever in Groningen.
Alleen wat het iets voordeliger (23.75)

Nogmaals hartelijk dank voor de complimenten en heel veel loopplezier toegewenst met je schoenen.
 
Ik ben bijzonder tevreden over de service van Cambreur.
M'n binnenvoering was echt helemaal gescheurt en uitgedroogd.
Na de reparatie zien ze er zo uit;[img src="http://www.fverheul.nl/bewerkt/schoenen%2005.jpg"]

[img src="http://www.fverheul.nl/bewerkt/schoenen%2007.jpg"]

[img src="http://www.fverheul.nl/bewerkt/schoenen%2010.jpg"]

Nu zijn ze een jaar of zes oud. Ben benieuwd met hoelang de levensduur is verlengd.
 
Van meindls is het idd een bekend probleem dat de zolen gaan loslaten. Iig goed dat jullie die niet meer gebruiken. Ben benieuwd naar jullie nieuwe lijm. Is mijn hielvoering daar ook mee gedaan??
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Fred koste die hielvoering van jou nou 50 euro? Hoe kan het dan dat ze die van mij voor 23,75 (had de prijs niet helemaal goed onthouden) hebben gedaan?

Cambreur, sponsort de bever ofzo?
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan