speelgoed


Status
Niet open voor verdere reacties.
Mensen,

Gisteren heb ik een leuk speelgoedje gekocht, een spin-ball. Voor degenen die het fenomeen niet kennen, dit is een gyrotrainer, door het apparaatje in je hand rond te draaien wek je binnenin de bal kinetische energie op, d.m.v. een vliegwiel. Hoe hoger het toerental, des te hoger de belasting op je hand. Het is zo mogelijk om met gewichten tot 16 kilo rond te zwaaien. De Spin-ball is ontworpen als armtrainer,(handig voor voor klimmers) of voor coordinatie, tegengaan van RSI, en nog veel meer toepassingen. Eventueel kun je kijken op :
www.progoserv.de of www.spin-ball.de

Mijn vraag: Wie heeft er nog meer een, en weet leuke, en nuttige oefeningetjes die je ermee kunt doen? Er zit een boekje bij waar 3 mogelijke oefeningen in staan, maar door het ding bijvoorbeeld achter je rug, of boven je hoofd te houden, kun je volgens mij ook je schouders, nekspieren, en natuurlijk je hele arm bezig houden. Wel zwaar! x(


Pieter -lekker spinnen!- :7

"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Pieter,

Volgens mij is er al eens een discussie geweest over dit apparaat (ik geloof dat Jurgen er een had), dus je kunt even in het archief kijken.

Overigens of hij geschikt is voor het tegengaan van RSI vraag ik me af, stond de R van RSI niet voor Repetitive ;) ?

Groetjes,
Carl
- die zich afvraagt in welke schoen Pieter dit speelgoedje moet stoppen van Sinterklaas:D
 
Yep, gevonden: Jurgen had er al een keer iets over gepost. Het apparaatje wat hij besproken heeft is de dynabee turbo pro. Te koop bij Bever voor 27,95 (light) en 31,95 (heavy) Degene die ik heb komt echter bij Kathmandu vandaan, en kostte iets minder, nl. 18,95
Jurgen's topic (effe jatten Jurgen! ;) ):

http://www.hiking-site.nl/cgi-bin/prikbord/dcboard.cgi?az=show_thread&om=206&forum=DCForumID3

Groet, Piet
(idd een leuk sinterklaaskadootje, misschien leest Petra dit ook wel....:+)

"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 
Yep, leuke dingen , zeer goed om je knijpkracht voor het klimmen te verhogen.

en over het anti-RSI gebeuren .. te veel van iets is nooit goed, maar het is een feit van sterkere spieren minder snel verkrampen en dus een hogere belastbaarheid hebben.
Door met zo'n gyroball te trainen (niet overbelasten dus) en het goed op te bouwen maak je je spieren sterker dus minder kans op rsi.

Er zijn veel oefeningen te bedenken, gewoon een kwestie van op een andere manier vast houden en je voelt vanzelf welke spieren je gebuikt ..
b.v. met gebogen arm voor/naast/achter/boven je, met gestrekte arm voor/naast/achter/boven je enz.
ook leuk is om je arm ontspannen naast je te hangen en het dan te doen , voel je weer andere spiertjes in je schouders ..

power-ball-se !
 
We moeten maar eens een keer een spin-ball-hike gaan doen....
:7

Piet
"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan