sponsor


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hier even een ieuw topic.
Misschien is er al over geschreven en heb ik het over het hoofd gezien.

Hiking-site staat vol me advertenties. Dit is een goede doelgroep om op te adverteren: de mensen geinteresserd in Outdoor.
Maar heeft iemand verder wel eens ervaring opgedaan met het laten sponsoren van bijvoorbeeld je materiaal etc...

Zou graag eens wat ervaringen horen.
Natuurlijk hoort hier een goed verhaal bij, en moeten de bedrijven wat in je zien. En wat je wil gaan doen moet natuurlijk passen in hun beleid.

Regards Jörgen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik denk dat je vooral aannemelijk moet kunnen maken dat je voor publiciteit zorgt. Waarom zou een bedrijf anders jouw materiaal sponseren tijdens jouw tocht?

Een ander alternatief is dat je tester wordt voor een bepaald product. Veel fabrikanten beweren dat hun product zeer goed is, omdat het getest is tijdens een 4-weekse expeditie op de zuidpool of te voet dwars over de verenigde staten. Om dit te kunnen beweren hebben ze dus testers nodig die inderdaad dat product een bepaalde tijd hardhandig gebruiken. Of je tijdens jouw expeditie genoegen wilt nemen met producten die nog in de testfase zijn, is je eigen beslissing. Zo niet, dan moet je het eerste alternatief gebruiken.

Linda
 
Hoi Jörgen,

Ik heb redelijk wat ervaring met sponsors en het zoeken ernaar.
Weet niet precies naar wat voor informatie je naar op zoek bent?
Stuur me anders maar even een mailtje.

groeten,
Twan
russian_nomad
 
Hoi Jörgen,

Het vinden van sponsors voor expedities wordt volgens mij steeds moeilijker. Niet onlogisch, want de gemiddelde importeur krijgt meerdere mails per week binnen van mensen die op vakantie gaan en en dat een expeditie noemen. Bovendien hoor ik vaak van importeurs dat de gesponsorden afspraken vaak ook niet of slechts gedeelteijk nakomen, zoals bijvoorbeeld voldoende exposure zoeken of daadwerkelijk het materiaal goed fotograferen en testen.

Je zult dus enerzijds iets 'unieks' moeten gaan doen en anderzijds moeten zorgen dat je verhaal klopt met de visie van de importeur of het merk. Als dat klopt en je vervolgens ook net iets meer doet dan je had beloofd, dan wordt het daarna enkel makkelijker om verder te gaan...

Raymond
 
Hallo allemaal,

Het vinden van sponsors is niet eenvoudig. Zoals Raymond aangeeft willen ze er wat voor terug. Dit is natuurlijk logisch. Voor wat hoort wat.
Maar ik ben er niet van afhankelijk, maar als je een tijd weg gaat zoals ik slijt het gewoon harder, daarnaast vind ik het wel leuk om toch proberen sponsors te vinden. Sommigen grote bedrijven hebben een beleid, waar bijvoorbeeld individuele tochten zoals dit niet gesponsord worden ivm. met de kans op mislukking. (alleen ia alleen, als er wat fout gaat is het gelijk einde oefening)

Mijn plan is om een tocht van 4000 Km per Kayak te maken. Binnenkort hoop ik jullie meer hier over te vertellen. verder schrijf ik eigenlijk alleen bedrijven aan , waarvan ik de producten geprobeerd heb en weet dat ze goed zijn. En dus niet onderweg pas moet uitvinden dat het niet voldoet.

Regards Jörgen
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan