St. Gingolph naar Landry


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
A

adesuwa

Guest
Hallo,

ik ga eind volgede week naar de Alpen (voor het eerst) met de tent en nu vraag ik me af als je je tent bij de hut mag neer zetten of in de buurt daarvan ook nog moet betalen voor een overnachting?
En is z'n hut 24 uur open?

Kan iemand mij daar iets over vertellen.

Groetjes Edward die aan het aftellen is:D
 
Heb in Juli het stuk GR5 van EvetteSalbert naar Landry gelopen. In de Alpen kan je in principe overal je tentje opstellen in de avond. Enkele mooie plekjes waar ik geslapen heb: boven op alpenweide na Petit-Chesnay (route van Thonon-les-Bains); alpenweide naast Chalet de Bise (niets te betalen); alpenweide na Col des Mattes; boven op Col de Coux (naast gesloten douanekantoortje); dan 2 nachten in Samoens; alpenweide direct na Col d'Anterne; camping in Les Houches (bij gare du téléphérique de Bellevue); alpenweide aan begroeid meertje juist vóór Calets du Truc; alpenweide naast Abri op Col du Bonhomme (Abri was al bezet door een Nederlands koppel); Refuge de la Balme.

Dikwijls at ik in de vooravond en stapte daarna nog een tijdje (het was dan ook minder warm). Bijna de ganse maand juli was droog en snikheet!

Voordeel van het slapen op een col: s'avonds langer zon en vroeger zon s'morgens. Tentje was ook droog bij het inpakken (als 't niet regent natuurlijk)

Prachtige tocht.
Veel plezier.
Luc
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan