Staatsbosbeheer breidt aantal paalcampings uit


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
UTRECHT - Staatsbosbeheer gaat het aantal zogeheten paalcampings uitbreiden. De campings, in feite open stukken bos en zonder voorzieningen, danken hun naam aan een paal in de grond die aangeeft dat wandelaars daar hun tent maximaal drie dagen mogen opslaan.

Dat heeft Staatsbosbeheer donderdag op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs bekendgemaakt. Op dit moment heeft Staatsbosbeheer 24 paalcampings in Noord-Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Overijssel. De organisatie bekijkt nog hoeveel paalcampings erbij komen.

Volgens Staatsbosbeheer willen steeds meer wandelaars hun tent opslaan in de vrije natuur. Omdat in Nederland wildkamperen verboden is, wil de organisatie met paalcampings wandelaars tegemoet komen die op lange tochten niet de omweg naar een gewone camping willen maken.

Naast paalcampings heeft Staatsbosbeheer 43 natuurcampings. Deze velden liggen in of aan de rand van natuurgebieden en hebben wel stromend water en wc's.

(Bron: http://www2.telegraaf.nl/reiskrant/reisnieuws/article4177441.ece)


Ik ben erg benieuwd of dit überhaupt iets doet aan het wildkamperen waarover men spreekt. Is het niet zo dat veel wildkampeerders in Nederland vaak zelfs bewust de paalplaatsen en 'gewone campings' ontwijken omdat ze echt helemaal in hun uppie willen zijn? Hoewel het uiteraard vaak ook niet echt druk is op die plekken, maar toch...

Raymond
 
Toch goed nieuws!
Het geeft in ieder geval aan dat Staatbosbeheer iets van een beleid heeft op dit gebied en wil voorzien in een behoefte.
Ik zou er zelf zeker meer gebruik van maken als ik die dingen kon vinden...:)
Rob


.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
>Ik zou er zelf zeker meer gebruik van maken als ik die dingen
>kon vinden...:)

Daar zeg je wat, een keer bijna een uur lopen zoeken naar zo'n plek, niets gevonden. De coordinaten van de plekken (dat is het enige wat op hun site staat) kloppen ook voor geen meter, je krijg een punt wat ze een GPS coordinaat noemen (maar wat ik en mijn GPS niet snappen ;-)), en daar in die buurt moet je gaan zoeken, dit keer volgens het 'echte' GPS systeem: Grofweg Positie Schatten.....

Maar, wel positief dat ze met de 'wildkampeerder' meedenken, en, de paalkampeerplaatsen waar ik geweest ben waren absoluut leuke plekjes; ééntje zo ongeveer in een weiland tussen de koeien in, klein rijtje bomen eromheen, erg leuk, en een ander echt midden in een stuk lekker dicht bos!

Gr,
Maarten
-erg wild kamperen... :+ :+ :+

- If it's stupid and it works, then it ain't stupid...
 
Hoi Rob,

Op een dagmarsje afstand van jouw woonplaats zijn er een stuk of zes goed vindbare paalkampeerplekken te vinden. Alle VVV's in de omgeving van Breda hebben een prachtig kaartje waar ze goed op aangegeven staan. Daarnaast staan ze op de kaarten uit de "bij de boswachter" serie van SBB, maar op deze kaarten staan ze inderdaad wat slecht aangegeven, soms scheelt het een paar honderd meter maar zelfs dan zie je meestal de bordjes wel ergens in de bospadberm staan.

Eventueel heb ik wel een kopietje van die VVV-kaart voor je?

Groets, Rob.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan