Stafkaart Belgie


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

de vraag is al eens eerder gesteld, maar dat topic is gesloten.

Ik ben op zoek naar een site waar je legaal stafkaarten van Belgie en Nederland kan downloaden, heeft iemand zoiets gevonden?

(Voor de mensen die denken dat dit niet kan; kijk eens op http://kart.fmos.no/turkart/ voor een Noors voorbeeld)

Ben erg benieuwd of zoiets bestaat, ik heb het zelf tot op heden helaas alleen voor Noorwegen gevonden.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik ken alleen maar alternatieve methodes.... En dan zeg ik Emule en ff zoeken op de term topo....
 
Ooit gehoord van de kabouterbond?
Volgens mij zetten die ze ook online. Heb hier n CD liggen met heel Nederland...
Ff zoeken dus maar naar kabouterbond denk ik:) Heb m namelijk ook maar gekregen...

Jannik
 
heb verkeerd gelezen, als je legaal stafkaarten wilt downloaden, wil je iets onmogelijks. Stafkaarten voor een groot gebied zijn volgens mij onbetaalbaar, vandaar ook dat de kabouterbond is opgericht.

Jannik
 
Idd in NL was het werkelijk waar onbetaalbaar voor consumenten. Tegenwoordig is dat veranderd. Laatst zag ik nog op de fiets en wandelbeurs een beursaanbieding van NL op 1:25.000 (raster kaarten géén vector!) voor weinig. Ik geloof iets van in de 90 euro.

Kabouterbond is nog van uit de oude onbetaalbare tijd. In NL hebben ze er van geleerd. Hoe dat zit in Belgie weet ik niet maar zolang actuele Topo kaarten nog ter download worden aangeboden is het kennelijk nog te duur voor aanschaf. Zo kan je in Emule heel Duitsland en Frankrijk vinden op de schaal 1:25.000. Voor Belgie zwerft er een top 50 (1:50.000) rond.

Een ander probleem is zg. propierty software die je krijgt opgedrongen bij digitale topkaarten. De kaarten zijn niet in een open-source formaat opgeslagen zodat ze te lezen zijn met bijvoorbeeld Ozi of een echte GIS-systeem zoals ARCVIEW (voor de GIS-ers onder ons wel bekend). GPS-en zijn tot nu toe nog steeds geheel afgeschermd voor Open-Source bestanden. Met een PDA met GPS mogelijkheid kan je gewoon met Ozi aan de slag en JPG files, die vrij te conferteren zijn naar een sneller leesbare ozi-formaat. Zolang prijzen te hoog zijn en/of bestanden afgeschermd blijft er een minder legaal circuit bestaan.

Voor professioneel gebruik heb je er niets aan want je kunt het gewoon al sbedrijf niet maken om met illegaal spul aan de slag te gaan. Maar die hebben ook meer geld beschikbaar en kunnen als het loont ook echt investeren in vector-kaarten.

Ben je consument en je wilt legaal raster-kaarten in open-source formaat dan moet of moest je diep in de buidel tasten. (Kennelijk is NL al een heel stuk schappelijker geworden, verkrijgbaar via het kadaster)
 
Ze vragen voor heel Belgie 1:50.000 ongeveer 100 euro. Dat is in de orde van het Nederlandse aanbod. Maar het Belgische aanbod is volgens mij propierity software. Ergo je kan er niet veel mee. Je kan coordinaten exporteren en importeren naar GPS-en maar met de kaartondergrond kan je niets. Je kan een subprogramma van deze propierity software op een PDA installeren en dan kan je delen van het systeem naar je PDA overzetten (inclusief achtergrond). Maar een heel compleet system zoals met Ozi mogelijk is met opensource kaart materiaal is niet mogelijk.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan