Stafkaarten Duitsland (Harz)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi, ik ben op zoek naar goede topografische kaarten van Duitsland, met name de Harz, en het gebied rond winterberg.
Schaal 1;25000, of 1:50000.

Tot nu toe heb ik eigenlijk alleen van die toursitenkaarten kunnen vinden, waar wel een heleboel dagtochten op staan, maar een grid ontbreekt meestal, zodat je er eigenlijk nog niks aan hebt in combinatie met kaart/kompas/GPS.

Ben dus op zoek naar een kaart die hiervoor wel geschikt is, liefst met een UTM of MGRS grid, en al die uitgestippelde routes hoeven voor mij eigenlijk niet!

Heeft iemand een idee waar ik zoiets kan kopen/bestellen?

En heeft iemand ervaring met die mapsource kaarten voor duitsland?

Groeten,

Dirk
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bedankt Boelo, ga ik zeker proberen!

Joris, over het Mapsource gebeuren vroeg ik me af of het mogelijk is om net als bij memory-map kaartdelen uit te printen, en of deze dan ook goed genoeg zijn om op te navigeren.

Met andere woorden: zijn het kwalitatief goede kaarten, en in combinatie met een printer een alternatief voor het aanschaffen van een stapel gewone kaarten.

Vooral de mogelijkheid om met de gps te combineren (gpsmap 60 csx) spreekt me daar wel van aan!

Met vriendelijke groet,

Dirk Goudkuil
 
Printen kan wel, maar niet van grote gebieden. Je print alleen het huidige scherm, dus als je veel detail wilt (maximaal ingezoomd) kun je maar kleine stukjes printen.

Voor overzicht zal je altijd beter een gewone kaart kunnen kopen.

Maar waarom kaarten printen als je ze gewoon in je GPS kunt laden? Dat werkt perfect. En zeker versie 2 van Topo Duitsland is erg mooi en compleet.

Groeten,
Joris
 
Hi Dirk,

Wij zijn er geweest een paar jaar terug en ik heb gelopen met stafkaartjes van zowel compas als een ander merk.
Gaat prima zo lang je aan de voormalig west duitse kant zit. Zodra ik echter de oude grens over ging en aan de voormalig oost duitse kant zat klopten de kaarten echt voor geen meter meer, paden op de kaart bestonden niet in echt en vice versa!
Dus neem zeker een kompasje/gps mee voor de zekerheid als je eigen routes gaat verzinnen en hou er rekening mee dat de kaarten wellicht niet echt nauwkeurig zijn. Hopelijk zijn nieuwere kaarten beter, wij waren er al aantal jaren geleden inmiddels

Tevens hadden wij erg veel last van teken, op een bospaadje met 50cm hoge eikenboompjes zijn we echt weggevlucht omdat er na elke 400m lopen welgeteld 20+ teken per been (!!) omhoog aan het marcheren waren. dus ook daarop moet je goed letten.

Wel een prachtig gebied daar overigens, best ruige oude bossen en bijna lugubere sfeer als je in een verlaten stuk bos loopt zonder een mens tegen te komen, met bunkers die uit de grond steken, betonnen palen met afgeknipte stukken roestig prikkeldraad etc. oftwel : prachtig !
Dat gecombineerd met het geluid van vechtende lynxen en wilde wijnen die langs je tent rennen snachts maakt het echt een mooi gebied !
Veel plezier daar !
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan