starter cursus bergwandelen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allemaal,

ik wil eindelijk eens een heuvel (laat staan een berg) op kunnen komen zonder een hartslag die alle max waarden overschrijdt en zonder te hijgen als een oud postpaard.
Als ik google kom ik telkens terug op SNP of op NKBV.
De eerste is driedaags en lijkt wel wat maar ik betwijfel of dat hetgene is waar ik naar op zoek ben. bij de NKBV wordt in mrt gestart met cursus, die uit vier avonden theorie bestaat en een weekend om deze theorie in de praktijk te brengen, leuk maar volgens mij geen echte aanpak van mijn 'probleem'
Een C1 cursus schrikt mij weer af, zulk jeugdig groeps gedoe tenzij ik bij de 50+ ga (krijg ik beetje de rillingen van)
Dus advies gevraagd. wie heeft tips (@ Pieter, heb inmiddels info opgevraagd bij Reallon)

Vol verwachting

Ali
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Ali,

Als ik de eerste zin zo lees, dan is het meer een kwestie van kijken bij welke sportschool je terecht kunt voor een goed onderbouwd trainingsprogramma om aan de conditie te werken. Want bij de NKBV of SNP leren ze je echt niet af om te hijgen, dat doet je lichaam om zuurstof te krijgen die het tekort komt. De genoemde cursussen geven inzicht in hoe je met het weer, overnachten, navigatie, etc. om moet gaan, niet zo zeer hoe je een betere conditie kunt krijgen...

Zal dus meer een kwestie worden van veel trappenlopen en bijvoorbeeld hardlopen en zwemmen om de conditie te verbeteren:)

Raymond
 
Hoi Ali,

Ik kan het alleen maar met Raymond eens zijn. Ik heb het laatste jaar ook wat meer conditie gekregen en dat zorgt ervoor dat wandelen in de bergen met een rugzak veel leuker wordt. Je hebt meer adem/energie over om nog van de omgeving te genieten. Ik kan nu ook lange hellingen opfietsen zonder tussen door een adempauze te moeten houden. Maar dit krijg je niet voor elkaar tijdens een 3-daagse cursus. Probeer gewoon vanaf vandaag 3 keer in de week aan conditietrening te doen en houd dat een half jaar vol. Dan zul je zien dat je er van de zomer enorm veel plezier van gaat hebben. Probeer een sport te vinden die je leuk vindt, dan is het makkelijker om vol te houden. Of probeer een clubje te vinden waarmee je samen kunt trenen.

Groeten,

Linda
 
@ Raymon en Linda,

ik ben het wel met jullie eens, maar ik meen begrepen te hebben dat op een dergelijk curus ook aandacht wordt besteed aan loop techniek.
Ik had de indruk dat dat mogelijk zou helpen bij het omhoog gaan.
Abonnement op de sportschool heb ik reeds, duurt alleen een eeuwigheid voordat het zijn vruchten afwerpt en bij even niet gaan is het meteen twee stappen achteruit.

Blijkbaar is het toch een kwestie van lange adem:p

Ali
 
Ali,

Volgensmij wordt onder looptechniek verstaan hoe je moet lopen op verschillende ondergrond (rotsen, gruis, helling), hoe doe je dat veilig en hoe spaar je bijvoorbeeld je knieeen. Een goede looptechniek zorgt er ook wel een beetje voor dat je minder moe wordt, maar de combinatie van een mindere conditie en een goede looptechniek brengt je nog niet boven op de berg.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan