Stearns Opblaasbare Kayak


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Heeft iemand ervaring met die opblaasbare kayaks van Stearns die ze bij Perry Sport verkopen? Is het wat? Zijn ze ook ergens uit te proberen?

Nico
 
Hallo Nico,

Wij hebben in 1990 een Metzeler Indiana (tegenwoordig Jumbo Indio) gekocht voor een veelvoud van de perryprijs.... Maar Jumbo maakt een andere klasse van boten, dus die prijs was wel op zijn plaats.

Tot nu toe hebben we er nog nooit spijt gehad. We kleden ons aan (gewone kleren met een zwemvest eroverheen, zwemspullen in een tasje), vouwen de boot op en alles gaat op een demontabel steek-wagentje. Hop, taxi, trein, taxi naar de waterkant.

Binnen 20 minuten is de boot opgepompt, zwemspullen aan, de rest in waterdichte zakken. Plons de boot gooi je de plomp in. Wel zorgen dat je er een lang touw aan hebt zitten waarvan je het andere eind zelf vasthoudt! :eek:)

Daarna is het gewoon puur lol. Op de beken met stuwen is het ideaal want daar BEN JIJ ALLEEN (met je gezin/relatie). Geen motorboten en andere patsers. Jij, wat eenden en andere lage zoogdieren.
We genieten er maximaal van.

Ben je het beu (na een aantal dagen varen, overnachten op camping of in een goedkoop hotel) dan vaar je naar de dichtstbijzijnde brug, tilt je boot op het land, laat hem leeglopen en binnen een uur heb je via je GSM een taxi laten komen om je naar het dichtstbijzijnde station te brengen.

Nederland is IDEAAL met zijn dicht spoorwegnet en best veel water.

Nou vraag jij naar die Perry boot. Da's een mooi instapmodel, alleen denk ik dat je niet veel spullen mee kan nemen. Denk eraan dat je minimaal bij je moet hebben:

- de pomp
- een kleine zuurkoolton met camera/portemonnee/passen/etc
- je 'normale' kleren in een zak

dus ENIGE ruimte is wel nodig....

Die Stearns IC140 is dan wat aan de krappe kant. En bij Perry is ie veel te duur. Kijk maar eens bij www.kajakwelt.de voor een betere prijs en de nodige alternatieven.

Ik overweeg om nog eens een keer twee Stearns kajaks kopen (de IC 116 en de IC 140) om met het nageslacht actievere trips op kleinere beken te kunnen maken. De Indiana is voor smalle beken wat te groot.

Rubberen kano's zijn schitterend. Ze varen perfect, zijn zeer lekbestendig, nemen 's winters geen plaats in beslag en zijn zonder auto te transporteren. Dat laatste is vooral handig als je niet perse dezelfde weg terug wilt nemen.

Je hebt ook altijd veel bekijks als je er een uit het water tilt, binnen 5 minuen leeg laat lopen en opvouwt tot een modale boodschappentas. ALS mensen reageren is het alleen positief.

JanV
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan