Stichting Amices


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Hallo allemaal,

Omdat er toch wat vragen zijn over die stichting Amices waar ik in verband met het jubileum geld aan wil doneren, onderstaand wat extra info:

Nederland is voor veel kinderen een heerlijk land. Ze leven gelukkig samen met hun ouders, het gaat lekker op school, hebben veel vriendjes, gaan naar een sportclub en hebben materieel alles wat hun hartje begeert. Dit geluk is echter niet voor iedereen weggelegd: Tienduizenden kinderen hebben het minder gemakkelijk.

Het ontbreekt hen bijvoorbeeld aan voldoende liefde van hun ouders of hebben nauwelijks vriendjes of vriendinnetjes. Vaak zijn deze kinderen niet in staat om lid te worden van een sportclub omdat er geen geld is. Om diezelfde reden gaan ze nooit op vakantie. Soms zijn het stoornissen zoals ADHD of een vorm van autisme die het leven van het kind beïnvloeden. In alle maatschappelijke lagen kom je kinderen tegen die letterlijk op achterstand staan. In een samenleving die zichtbaar verhard is het gemakkelijk de ogen te sluiten voor deze kwetsbare groep die zichzelf niet kan helpen. Op den duur zal de maatschappij opdraaien voor een dergelijke afstandelijke houding. Nu al zien we steeds meer jongeren op een zijspoor belanden. Ze verlaten voortijdig de school, ontwikkelen onvoldoende een sociaal geweten, beschikken niet over de juiste sociale kwaliteiten, vertonen afwijkend gedrag, belanden soms in de criminaliteit en bevinden zich in een maatschappelijk kansloze positie.

Stichting Amices zet zich in voor deze groep vergeten kinderen. Zij gelooft dat ieder kind recht heeft op gelijke kansen. Kinderen zijn niet gelijk, maar ieder kind heeft behoefte aan positieve levenservaringen waaruit het de kracht en de energie kan putten om zichzelf te ontwikkelen tot een volwaardig lid van deze samenleving. Het draait dan om vanzelfsprekende zaken, zoals het krijgen van positieve aandacht, liefde, warmte, begrip en respect.

Daarom verzorgt stichting Amices vakanties voor deze kinderen. Tijdens die vakanties staan het geven van positieve aandacht, het stimuleren van de talenten van de kinderen en het positief bijsturen van ongewenst gedrag centraal.

Stichting Amices zet zich in voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar die door omstandigheden niet de kans krijgen om onbezorgd op te groeien zoals elk kind dat verdient. De Amices-vakanties zijn er speciaal op ingericht om deze kinderen even lekker gewoon kind te laten zijn.

De doelgroep is heel divers:
· Kinderen uit gezinnen waarbij financieel geen ruimte is om ooit ’s wat leuks te doen, die nooit de kans krijgen er eens even uit te zijn.
· Kinderen die om verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen.
· Kinderen die door gedragsstoornissen niet zonder extra begeleiding met andere kinderen kunnen spelen.
· Kinderen met een achterstand die extra begeleiding nodig hebben om mee te kunnen met de anderen.
· Kinderen die al verantwoordelijkheden dragen die niet bij een kind horen.
En nog een heleboel andere kinderen die om diverse redenen problemen hebben en er nodig eens even tussenuit moeten.

Zijn er overigens mensen die zelf ook geld willen doneren aan amicices, dan kan dat uiteraard ook. Op hun site (www.amices.nl) kun je meer informatie vinden.

Grtx,

Raymond
- vandaag zelf voor het eerst de nieuwe vlaggen gezien: ze zijn mooi!!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan