stilte


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Er zijn van die hikers die het liefst niet praten.
Het lijkt me bijzonder om die te ontmoeten, vooral als het wat filosofische types zijn, en die veel (willen) zien.
Als je stil bent, zie je meer. En dan praat je over wat je ziet, en niet over de vorige/volgende vakantie, over gister of morgen en heel ver weg. Of zitten die niet hier?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Als ik loop (of fiets) praat ik meestal niet. Sterker, ik ben dan graag alleen. Alleen dan wil je nog wel eens bijna letterlijk over de beestenboel struikelen.
 
Wanneer je door zo'n zompig gebied in Noorwegen(of elders) loopt, ook met meer mensen, dan laat je het wel uit je hoofd om te gaan lopen kwekken. Immers: het pad is zwaar, maar 1 voet breed of verdwenen, de rugzak is zwaar en je moet je volledig concentreren op de dichtstbijzijnde steen of graspol teneinde een "natte poot" te vermijden. Eigenlijk kun je dan alleen praten als je stilstaat op een droge plek. Zoals die Nederlandse vrouw die bij een beekoversteek stond te gillen:"Ik stop ermee! Ik word lekgestoken door de horzels!"
Met dat soort mensen ga ik echt niet in gesprek. Zeker niet als ze ook nog rood-wit-blauwe vlaggen en rendiergeweien aan hun rugzak hebben hangen.
Als je voor de maand augustus in Scandinavie gaat lopen, kan je wel rekenen op enige insektenhinder. Dat is toch algemeen bekend?
Groeten,

Boelo
 
hai Boelo
Klinkt bekend. Was daar alleen, en werd inderdaad ietwat lekker gestoken dan verwacht. Ik ken de zwermen midges in Ierland en N Zeeland, horzels in Portugal,muggen op de Boschplaat, vliegen in Spanje en Honduras....... Daar echter waren het 5 soorten steekmonsters. In het bos de muggen, op de open plekken de horzels, en bij het water nog wat extra soorten.
Ik weet nog dat ik mijn tent in wilde vluchten, mnaar daar zweefde een zwerm muggen of midges ? omheen. Ik werd compleet hysterisch.
Er dreigde wel net onweer..Dan heb je dat.
Daarom ga ik dinsdag lekker de woestijn in. Hoor je niks (hoop ik)en kun je je aandacht geven aan het landschap.
Ik doe ook wel eens een loop-meditatie (Zen) maar meestal zijn die binnen. Als ik aan Nepal denk, denk ik aan stilte, waarna je in zo'n lodge weer gekgeluld wordt in 27 talen $#@*^%...Dus vandaar, het is een soort mensen die ik zoek.
 
B.v. als je in een kerk komt, zwijg je daar ook niet omdat je het zwaar hebt, maar om de stilte te horen, de sfeer te proeven.
Tenzij je toerist bent en de fresco's komt bekijken,dan zap je weer door. Dan hoor je daar eigenlijk niet, dan ben je daar niet thuis.
Als ik de natuur in ga, is het net of ik thuis kom.
 
Ik loop ook liever rustig zonder continu te ouwehoeren. Alleen lopen vind ik ook lekker. Ik heb het meegemaakt op een trektocht dat 2 groepsgenoten de hele dag tijdens het lopen over allerdaagse dingen van thuis liepen te keuvelen. Hoe laat ze meestal de boodschappen gingen doen, dat ze rond deze tijd de aardappels meestal opzetten, etc etc. Als ik zo zou lopen kletsen, zou ik niets meekrijgen van de omgeving. Gelukkig liep ik er niet vaak bij en kon ik alleen zonder getetter aan mijn hoofd van het landschap en de tocht genieten.

Gr, Bob
 
Ik ken mezelf intussen te goed.
ik zou een hele dag , of nog een, mijn kans afwachten, en dan een moordende opmerking maken, of heel subtiel, maar de goede verstaander zou dan het liefst in een konijnehol kruipen.Ik heb wel eens iemand een patser genoemd.
Dus ik moet nooit meer met zo'n tocht mee.
 
Iedereen zijn eigen ding zou ik zeggen, het wordt nu een beetje afkraak topic van mensen die praten tijdens het lopen. Soms vind ik het leuk om tijdens het lopen gezellig te praten en de andere keer te genieten van de omgeving. Enja dan is er wel een verschil tussen praten en gillen/schreeuwen.
 
Zo'n gevoel kreeg ik ook van dit topic toen ik het vanochtend las.

Als je zo'n moeite hebt met mensen die praten tijdens het wandelen/hiken/klimmen of wat dan ook... Dan zoek die mensen niet op... Maar ga aub niet een heel topic vol 'spammen' met afschuw voor deze 'groep'.

Wellicht zou ik het genuanceerder hebben kunnen brengen...

PS: ...ik hou ook niet van luidruchtige mensen als ik ergens in de wildernis zit...
 
>en dan een moordende opmerking maken, of heel subtiel, maar de goede
>verstaander zou dan het liefst in een konijnehol kruipen

>Ik heb wel eens iemand een patser genoemd.

En dat noem jij een moordende opmerking? Ach hemel, dan heb je nog een hoop te leren...}(

Wat me echter nog het meest verbaast is dat er in dit topic zo ontzettend geouwehoerd wordt over stilte...Ga lekker wandelen!

Groetz,
Dennis
 
Je hebt hier van de mensen die tijdens hikes over niks anders dan vrouwen/sex en dikke (tele)lenzen kunnen praten.
Reuze irritant!
 
>Je hebt hier van de mensen die tijdens hikes over niks anders
>dan vrouwen/sex en dikke (tele)lenzen kunnen praten.
>Reuze irritant!

Inderdaad, gewoon niet meer meenemen die gasten:7

Ach met lopen in groepen heb je de keus meestal zelf in de hand, wil je babbelen dan ga je tussen de mensen lopen en wil je even rust dan ga je voor of achteraan lopen, maw niet over zeuren dus. Schreeuwende mensen of continue blaffende honden mogen daar en tegen best op aangesproken worden...

Op events draait het meestal toch wel om het even bijpraten met vrienden, uitwisselen van vakantie en materiaal ervaringen enzo. Wat is er nou beter dan praten over ervaringen uit de eerste hand van mensen waarvan je weet dat ze dezelfde wensen hebben als jij???

Als ik op pad ga met de camera dan word er meestal niet gesproken zodat je helemaal kan opgaan in je omgeving, het blijft dan meestal bij de vraag of je nog wat moois geschoten hebt tijdens een korte break ofzo. Soms zijn we elkaar uren "zoek" totdat het tijd wordt om naar huis te gaan:7
 
Nou ja Dennis, het is denk ik toch anders als je in dat geval ook de organisator van de tocht bent. Dan past dat niet direkt bij de rol die je hebt. Ik vind gewoon dat ik me in die situatie lomp gedragen heb.Ja ik ken het mannensfeertje, lekker iedereen of elkaar afzeiken,lekker macho, ach, ben ik wel op uitgekeken.Vraag jij je nooit af waarom er nauwelijks vrouwen op hiking-site zitten? Kan dat met dat sfeertje te maken hebben? In een oorlogssituatie kan ik me dat voorstellen, maar in d e natuur zijn, moet je daar stoer voor doen? Is hiken iets van: die vrouwen laten we lekker thuis?
Enne, tja lekker ouwehoeren, daar is een forum voor, leek mij. Maar wandelen is beter ja, o, die deur stond al open.
Valt me trouwens mee, dat ik hier wel respons krijg.
Enne, tja het hoeft niet dogmatisch, maar vaak denk ik: zien/horen die lui ook nog wat?
 
Beste Rob,

Ik heb dit nu eventjes gevolgd, maar nu is het tijd om me te roeren.

Zelf hou ik zowel van gezamenlijke hikes met veel gezelligheid en geklets als van lange tochten alleen. Maar wat jij zoekt mag ook bestaan.

Dus ook al dacht ik de dingen die Dennis schreef, ik had iets van "Rob zoekt hier geestverwanten" en eenieder die zich dat niet voelt, moet even zijn bek houwe.

Tot aan deze posting van jouzelf had ik iets van "gewoon laten". Maar nu moet ik even in het geweer komen.

Ik weet niet wat je nu bezielt, maar je trekt het hiken en indirect dus ook mensen van de Hiking-Site nu in een generalisatie waar ik me persoonlijk door aangesproken voel.
Nooit, maar dan ook nooit heb ik bij ons iets gemerkt van "het mannensfeertje" dat jij schetst. Ik voel me er altijd thuis. En er gaan altijd vrouwen mee en er doen er véle mee op het prikbord. Waar héb je het over?.

En ja "die lui" zien zeker ook nog wat, kijk maar naar de prachtige foto's die ze maken.

Wat bezielt je? Ga je frustraties ergens anders ventileren alsjeblieft. Dit is niet het juiste podium.

Marla
 
Je moest eens weten wat wij allemaal op de nachthike nr.8 van afgelopen nacht hebben gezien.
Horen en zien verging je zo af en toe, niks lekker stil bos....
 
>Vraag jij je nooit af waarom er nauwelijks
>vrouwen op hiking-site zitten?

Valt wel mee, denk ik zo.

>Kan dat met dat sfeertje te
>maken hebben? In een oorlogssituatie kan ik me dat
>voorstellen, maar in de natuur zijn, moet je daar stoer voor
>doen?

Je hebt er wel een bepaald soort instelling voor in je broekzak zitten, denk ik. Als je niet houdt van zand onder je nagels en in je oor, een slak op je lip of een teek in je knieholte, een coup de troep als je smorgens uit je slaapzak rolt en een zeiknatte broek of kouwe voeten midden in de nacht, dan ben je vast niet de eerste die meegaat op een hikingsite event.

Nou zijn volgens mij mannen daar vaak wat makkelijker in, zonder te willen generaliseren, dus ik vind het niet raar een meerderheid daarin te zien.

>Is hiken iets van: die vrouwen laten we lekker thuis?

Och, hoeveel vrouwen denken er niet als ze in de binnenstad lopen: die mannen laten we lekker thuis?

Of bekijk het anders: hoeveel partners denken niet: mijn man/vrouw laat ik lekker zijn/haar grote hobby uitoefenen, ook al vind ik er niks aan?

>Enne, tja het hoeft niet dogmatisch, maar vaak denk ik:
>zien/horen die lui ook nog wat?

Voor mezelf sprekend: als ik met een event meega, doe ik dat omdat dat event me aanspreekt. Je weet dan dat je met mensen loopt en daar kies je dan voor. Mensen die (ook) houden van rust en stilte zoeken dat wel op, zo ook ik: lekker solo-stappen.

Maar als je graag wèl een event met een paar gelijkgezinden wilt, dan kun je dat op poten zetten natuurlijk. Die gelijkgezinden melden zich wel aan.
 
Ok, confused....

Ik meen me iets te herinneren van een erg gezellig en geslaagd event in de Biesbosch en paar jaar geleden, roeiend door een mooi stuk Nederland. Degene die het organiseerde gaf zelfs een extra tintje aan het event: uitwisselen van ervaringen over buitensport gear en het vertellen van (reis-)verhalen. Leuk!
Ik meen me ook te herinneren dat er 3 dames bij dit event waren en 5 heren (incluus de heer die het organiseerde), een bijna 50/50....
Ik meen me ook te herinneren dat de organisator een zekere Rob van Iren was.....

Waar gáát dit in vredesnaam over Rob?

Groetjes,
Petra
-die het niet zo netjes vindt om eerst zo'n leuk event te organiseren en dan vervolgens de mensen/het soort mensen die mee zijn gegaan af te kammen omdat ze precies dát gedaan hebben waar het event voor bedoeld was.
 
hoi Petra
ik vind het natuurlijk prettig te lezen dat jij je op die hike geamuseerd hebt.
Zelf had ik er een heel ander gevoel over, maar het leek me, vanuit mijn zo gegroeide vooroordeel (wat enigzins bevestigd wordt door hoe hier het woord 'patser', toch geen gezellige benaming, wordt ervaren), zinloos dat nog in te brengen, sterker nog, daarmee jullie plezier achteraf te bederven.
Dit nu is een, voorzichtige, poging , hier mezelf toch niet mee te blokkeren, en een poging te wagen.Maar zodra ik dit gevoel woorden geef, wordt dat kennelijk als 'afkammen' ervaren.Dat is nou precies niet de bedoeling, maar ja, die frustratie blijft.
Ik ga morgen met een woestijnreis mee. Daar komen soms alleen maar vrouwen op af. Dan is er ook geen douche in de buurt, dus het ligt ergens anders aan.
Raar, dat het zoveel confronterender is, dit onderwerp in te brengen, dan het gebruik van het woord 'patser'.
 
Maar ik realiseer me ook dat ik iets tegenstrijdigs wil:
praten over stilte.
Soms lees ik eens een reisverslag. Maar dat gaat dan altijd over feiten. Dan zie ik mijn vooroordeel weer bevestigd, en lees ik er geen meer. Misschien heeft iemand een tip.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

TIP: verwacht gewoon geen stilte die je zoekt als je met een groep loopt, dan hoef je je zelf ook niet te ergeren. Lukt dat niet dan kan je groepen maar beter mijden.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan