Stratus Trailstove houtbrander


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Er zijn al vele vragen/opmerkingen gepost over wat voor brander, wat voor brandstof etc.

Daarom nu een goed alternatief voor de vaak dure branders.
Een Stratus Trailstove, hij werkt op hout en is lekker licht. Voor weinig geld, heb je een prima alternatief voor de vaak dure branders.
Ikzelf heb hem altijd bij me in de kayak, maar met een karabijnhaak kan je hem zo aan de buitenkant van je rugzak hangen. Om de boel in de boot een beetje schoon te houden heb ik er een zakje omheen gemaakt, en aan de binnenkant kan er een jodenkoekverpakking in waar ik een beetje droog aanmaakmateriaal in opberg.

Ikzelf heb ook een Primus MultiFuel, die me ook nog nooit in de steek heeft gelaten. En waar ik heel tevreden over ben. Maar toen ik deze brander twee jaar geleden op internet tegenkwam, was ik wel nieuwsgierig en er een laten overkomen. En na hem veel gebruikt te hebben, ben ik er zeer tevreden over.
Het adres:
http://www.trailstove.com/

Op youtube kan je ook Trailstove intikken en kan je een demo zien.

Regards COBBER
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Haaj, die is leuk! Alleen jammer dat er 17 dollar bovenop komt, wil je em in NL krijgen. Was het(of vergelijkbaar, wie weet dat?) hier te verkrijgen, dan schafte ik em aan.
 
Nadat we hem zelf hebben nagemaakt met een verzetemmertje (zo'n stevig blikken(?) verfemmertje van de Gamma) en hebben uitgeprobeerd (werkt prima!) hebben we er eentje besteld omdat ie waarschijnlijk minder roestgevoelig is dan mijn blikkie. Maar die was wel maar 3 eurootjes ;-))
 
>eentje besteld omdat
>ie waarschijnlijk minder roestgevoelig is dan mijn blikkie.

Ik snap niet dat hier niet iets vergelijkbaars te verkrijgen is. Ik maak in NL nooit een vuurtje, en dit zou een alternatief kunnen zijn.
 
Hee Anna,

Bij de zwerfkei is een Kuenzi magic flame te koop. Een vouwbaar vuurkorfje waar je ook een keteltje/pannetje op kunt zetten. Opgevouwen is het zo groot als een ansichtkaart. Erg leuk en roestvrij, maar vrij klein en zeer prijzig! De trail stove is goedkoper, zelfs met de verzendkosten erbij.
Toch hebben we er al veel plezier van gehad. (Ik ben sinds dat dingetje een echte pyromaan!) Je stookt er aanmaakhoutjes in of op maat gezaagde takken.
Henk heeft nu die trailstove besteld, maar dat emmer-ding van mij doet het ook prima, wellicht kun je het ook zelf (laten) maken...

Groetjes and keep the fire burning!

Els:p
 
het lijkt mij ook een te gek ding!
is gezamenlijk bestellen een optie?
kunnen we verzend- en andere kosten delen.

groeten,

marianne
 
Hallo allemaal,

Ik ga vaak even naar een eilandje peddelen hier op het meer en dan even een kop thee maken. Takjes etc. is overal wel te vinden. En vaak neem ik droog aanmaakhout mee...dan gaat het een beetje sneller. Van een oud tostiijzer heb ik een plaatje afgehaald, en kan hem dan als bakplaatje gebruiken bovenop de Stove. Kan je er hamburers, of verse garnalen etc. op leggen. Hoop ooit nog eens een beter alternatief hier voor te vinden, want kan de bakplaat niet vastzetten.
Of s'avonds als een kampvuurtje, Neems weinig ruimte in op de grond en zodoende heb je ook weinig kans dat er wat gebeurd met open vuur.
Of je zet hem op een molshoop.
Dus ik stook wel veel hier in nederland, terwijl er niemand last van heeft.

Volgens mij kan je meerdere in een keer bestellen en dan zou het misschien goedkoper zijn. En anders verkoop je de tweede gewoon met de verzendkosten erbovenop. Heb je zelf een goedkope Brander.
Zelf namaken is ook een optie, of zoals jullie deden om eerst uit te proberen.

Het is eigenlijk allemaal een beetje het zelfde: in de Filippijnen gebruikten we altijd "Claypots", ze hebben allemaal hetzelfde principe. Een luchtinlaat, brandstofingang en een mogelijkheid om er een pan op te zetten.
Simpel en functioneel daar gaat het om. En het geeft gewoon gezelligheid bij de tent.

Regards COBBER
 
Er is ook een houtbrander voor de derde wereld ontwikkeld, bij tno of de tu ofzo. Kan er geen link van vinden helaas. Hier zit een ventilator in om een betere verbranding te krijgen, en minder rook. Het ventilatortje werkt op de verbrandingswarmte.

Die trailstove lijkt me ook een mooi ding, als er gezamenlijk besteld gaat worden, heb ik ook wel interesse.

grtz
henk
 
Op deze link(url=http://www.research.philips.com/password/archive/28/mailform-pw28-woodstove.html) kun je vragen stellen over deze houtkachel.
Ziet er ook wel mooi uit, wel een beetje groot voor in de kano of rugzak!
:-(
Jammer dat wij die trailstove al besteld hebben!
 
ben zo brutaal geweest om vrijblijvend bij trailstove een prijsvoorstel op te vragen (incl. eventuele korting) als we 5 stuks bestellen en op 1 adres in nederland laten bezorgen. ik houd jullie op de hoogte.

is bestelling misschien nog te combineren met door jullie bestelde exemplaar?

marianne
 
>is bestelling misschien nog te combineren met door jullie
>bestelde exemplaar?
>
hoi Marianne,

Ik heb geen idee of dat kan. En ik heb nu zoiets van laat maar zo, volgende keer als we iets gaan bestellen gooien we wel eerst een visje uit op het prikbord!
Groetjes, en ik hoop voor jullie dat je korting kunt bedingen!

Els, (die nu al zin heeft om de Kapla van haar dochter in te pikken om op te branden...}( )
GEINTJUH!!!
 
Cobber,

Hoe goed / makkelijk gaat het als je alleen klein spul, twijgjes, kleine takjes etc in de buurt hebt (geen bomen/struiken dus), en alles ook nog eens kletsnat is? Krijg je de stove dan wel op gang zonder dat je zelf brandstof mee moet nemen?

Anders gaat toch het gewichtsvoordeel weer deels of helemaal verloren (mijn MSR + brandstof voor 10 dagen is ongeveer 9 ons), maar een leuk ding is het zeker.

gr. Joop

(hier staat nog beschreven hoe je zelf iets dergelijks kunt maken, deze weegt maar 150 gr..: http://www.backpacking.net/makegear/falk-woodstove/index.html)
 
Hallo allemaal,

Het aansteken en aanhouden van het vuur gaat heel gemakkelijk. Kleine takjes etc. denneappels alles kan erin.
Voor het aanmaken gebruik ik aanmaakblokjes (die kan je weer heelklein maken) van de Praxis, of Demakeup van de mijn Lady. Beetje uitpluizen en brand makkelijk. Ruimte genoeg om mee te nemen aan de binnenkant van de brander, wel even waterdicht verpakken.

En ja, nat hout is een probleem. Zaak is gewoon eerst zo weinig mogelijk vochtig hout/takjes te vinden, Dat is een beetje zoeken. En dan proberen. Ene keer gaat het beter dan de andere keer.
Daarom heb ik ook altijd mijn Primus bij me, op een zandplaat heb je vaak ook niks dus ben ik gewoon afhankelijk van de benzinebrander. Ik denk dat de Stratus wel heel degelijk is vergeleken bij een die je van blik maakt, maar ik kan het mishebben. Verder heb je toch een beetje hoogte nodig, want volgens mij is de vlam het heest boven de vlam en niet in de vlam. Misschien zijn er "experts"hier op het Forum
die hier meer varstand van hebben.

Regards COBBER
 
Bij bever kan je een opklapbare barbeque kopen voor 3 euro. Hij weegt 450 gram. Je kan het als barbeque gebruiken en er met twee pannen op koken en daarna lekker een kampvuurtje in stoken. Ik ben er erg gelukkig mee. Je kan ze ook bij grote plantenzaken en kampeerwinkels krijgen.
Groet Miriam
 
>.....,want
>volgens mij is de vlam het heest boven de vlam en niet in de
>vlam.

Neen, een vlam is echt heter in het midden dan daarboven.

Eins
 
>>.....,want
>>volgens mij is de vlam het heest boven de vlam en niet in de
>>vlam.
>
>Neen, een vlam is echt heter in het midden dan daarboven.
>
>Eins


Eins,

Volgens mij zit het wat anders in elkaar. De mantel van een vlam, da's dus de buitenkant, is het heetst omdat daar door een overvloed aan zuurstof een volledige verbranding plaatsvindt.

Het zwarte gedeelte (de kern) is het koudst. Het gele gedeelte van een vlam duidt op een onvolledige verbranding (het gloeien van zwevende deeltjes geeft dit licht). De temperatuur is hoger dan in de kern, maar toch nog lager dan de mantel.

groet,
Richard
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Het binnenste van een vlam, van een aansteker is blauw, wat duid op volledige verbranding en het heetste punt.
Het buitenste gedeelte is oranje en dat betekend onvolledige verbranding. Veel roetdeeltjes die gloeien. Is dus kouder.

Bij een brander die geen gele vlam heeft, dus wel volledige verbranding, weet ik het niet precies maar daar kan Richard gelijk hebben.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan