stukje ardennen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
K

Kai

Guest
Ik denk dat ik een stuk van de ardennen doorga als onderdeel van me reis, heb zin om gewoon lekker helemaal alleen door de natuur te gaan zonder iemand tegen te komen.
Wat kan je het beste eten uit de natuur? Waarschijnlijk is het makkelijkste om aan te komen toch gewoon vis, graag wat tips cq ervaringen.

grt
Kai
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Niet om het een of ander, maar als jij op je wereldreis grotendeels wilt leven van wat de natuur je te bieden heeft, zou je dan niet eerst een survivalcursusje volgen of alle afleveringen van Ray Mears bekijken?
Dan kom je iets beter beslagen ten ijs dan nu waarschijnlijk het geval is. De ardennen zijn een beschaafd paradijsje vergeleken bij heel wat andere plekken op aarde, en als je voor het stuk door de ardennen al om dergelijke voedsel-informatie vraagt, dan stel ik vraagtekens bij het succes van die reis.
In de ardennen niemand tegenkomen... :) Als je zo'n plek vindt, geef je dan even een berichtje? ;)

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Probeer het anders 's nachts eens...dan is het een stuk stiller. :)
Overigens denk ik dat de Hoge Venen het stilste stukki Ardennen zijn. De Franse Ardennen (Argonne) is ook minder dichtbevolkt dan de Belgische.
 
Toen ik in het leger zat heb ik een stukje survival gehad en ben een paar x op survival tochten geweest moet eerlijk zeggen is te makkelijk allemaal, en waar is de uitdaging als ik alles van survivallen afwist??
Ik wil afzien en bikkelen ;)
 
Bikkelen? Zoek een grote steen en til deze op. Ligt meestal wel iets insect achtigs onder. Lekker? geen idee, maar is wel bikkelen.
 
Hoi Kai,

Leuk idee om eens op die manier door de natuur te struinen, het maakt je zintuigen een stuk scherper, maaruhhh... krijg je geen beter resultaat door dit in een minder druk bewoond gebied te gaan doen? Zo kom je minder snel in de verleiding om de luxe en het comfort van de 'gewone' mens op te zoeken. Heb je de mogelijkheid daartoe niet, dan moet je wel verder en wordt het 'echter'.

In ieder geval veel plezier en succes!

groet,
Richard

- trouwens interpunctie is uitgevonden om te worden gebruikt (en om het prikbord leesbaar te houden;-) )
 
>Ligt meestal wel iets insect achtigs onder. Lekker? geen idee, maar >is wel bikkelen.
Veel insectdingen smaken naar kip. (of juist heel bitter)

Heb ik van horen zeggen hoor. Ben zelf vega, maar stimuleer altijd anderen om te proeven. :9

Allard
 
Vis lijkt mij het makkelijkst inderdaad. Neem je eten mee tijdens dat deel van de reis of wil je echt alleen uit de natuur eten? In welk jaargetijde wil je gaan?
 
Afijn, weinig vissers onder de leden zo te lezen. Misschien kan je eens een visser aanklampen. Na wat oefeneing (trek daar een week voor uit) kun je wellicht zo aan je proteinen komen. Voor mezelf verdraagt het uren geduld hebben zich slecht met een trekking willen maken, maar misschien wordt dat anders met mijn pensioen. Heb je heel veel tijd, dan kan het een leerzaam experiment worden. Hoewel ik vrees dat je in de Ardennen wel weer overal vergunningen nodig hebt. Afijn, dan loop je maar bij een toeristenbureau langs. Zelf heb ik in de Pyreneeen dit voorjaar nog 4 heerlijke forellen gegeten. Die zaten gevangen in een snel slinkend poeltje onder een rots. Folie mee, even
stoven, mmmmm. Overigens heb ik nog een survivalgids, met tips hoe je strikken en vallen zet voor Otters, zeehonden en vleermuizen.
Suskes en eet ze.
Rob
 
Ik vertrek 1feb zoals op me website staat, en reis alle seizoenen door, heb zelf veel vis ervaring maar heb er nog nooit 1 in het wild opgegeten, insecten kan ik ook eten :p zitten veel proteinen, ben benieuwd hoe een regenworm smaakt haha
 
Je hebt inderdaad overal verschillende vergunningen nodig om te vissen. Dat verschilt per grondeigenaar (dus ook per gebied.) Als je daar gepakt wordt, vooral in het franse gedeelte van de Ardennen geloof ik, dan kunnen boswachters of de politie erg vervelend zijn. Sterker nog; het kan gebeuren dat ze ter plekke je visspullen in beslag willen nemen. Je moet dan blijven protesteren, zonder je hakken te veel in het zand te zetten. Ik heb iemand horen vertellen dat de politie uiteindelijk met 1 hengel genoegen nam. Dat was de hengel waarmee zij (en haar vriend) samen aan het vissen waren. Het zal je maar gebeuren! Een boete of mee naar het bureau vind ik nog wel te verdragen. Maar het in beslag nemen van je spullen vind ik vrij vaag. Hetzelfde geldt toch voor wild kamperen? Dan kan je uitrusting theoretisch ook permanent in beslag genomen worden. Alhoewel ik niet weet of het risico daarop groot is.
 
Me visspullen in beslag nemen? Lol, ik vis alleen met een stuk draad, een loodje dobber en een haakje, en mooi dat ze never nooit niet me tent krijgen, moet ik nog heeeel lang mee doen.
Maar heb wel een aantal voordelen, me tent is in camo kleur en natuurlijk zorg ik dat ik em op een plek zet waar ik niet goed zichtbaar ben plus, ik zet me tent op als het gaat schemeren en als het licht word vertrek ik weer.
 
RE: stukje inbeslagname

Dan moet je naar de bebouwde kom om vishaakjes te halen; tenzij je alle afleveringen van Ray Mears hebt gezien. ;)
 
RE: stukje inbeslagname

Over inbeslagname van je kampeeruitrusting heb ik nog wel angstaanjagende informatie: pas heeeeeel goed op in de Hoge Venen, de Belgskes zijn niet kinderachtig !
T'is maar van horen zeggen, maar waar rook is.........
Rob
 
RE: stukje inbeslagname

... is vuur.

Maar volgens mij heb ik ergens op een belgisch forum gelezen dat boswachters géén wettelijke bevoegdheid hebben om spullen in beslag te nemen. Dat wil niet zeggen dat sommigen het wel doen (machtsmisbruik wordt dat genoemd).

Nooit in protest gaan, altijd vriendelijk blijven. Dan kan er weinig mis gaan behalve het feit dat je hebt wildgekapeerd. M.i. moet je dan eventueel door de boswachter onrechtmatig in beslag genomen spullen via de politie terug krijgen/halen.
 
RE: stukje inbeslagname

Dat boswachters geen spullen in beslag mogen nemen bij wildkamperen weet ik niet zeker. Bij stroperij mogen ze dat alvast wel. Alle spullen die je gebruikt voor het stropen kunnen in beslag genomen worden en dan gaat het niet alleen over het wapen, verstraler of nachtkijker maar ook eventueel de wagen waarin je jezelf verplaatst en de buit vervoert. Als je even bedenkt dat visvangst ook in de jachtwet opgenomen is kunnen ze vissen zonder vergunning als stropen aanzien met alle gevolgen vandien wanneer ze je savonds opmerken als je zonder vergunning voor je tentje zit te vissen. Dan ben je immers aan het nachtvissen en je hebt kans dat je zo geliefde kampeerspulletjes een nieuwe toekomst krijgen een een stoffig archief of bij de neefjes van de boswachter.
Hoe meer je jezelf verzet hoe strenger ze optreden en het wordt enkel maar moeilijker voor de volgende wildkampeerder die ze treffen.
Het is daar een kleine wereld en ze houden elkaars zaakjes goed in de gaten. Dus ook een eigenaar of de kennis van een eigenaar zal zeker niet nalaten om een boswachter in te lichten als ze je opmerken.
Van hun kant wel een beetje begrijpelijk. Zij leven daar en voor hun zijn we enkel maar passanten die de wet en natuur met de voeten komen treden. Ook de ardeense touristische sector heeft trouwens niets aan wildkameerders.
Jezelf onwetend, begrijpend en in geval van confrontatie meewerkend opstellen helpt meestal. Heel slecht frans praten en de indruk geven dat je heel hard je best doet scoort ook goeie puntjes.

maak er een fijne tocht van,

koen
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan