Stukje GR20


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hey allemaal, wij hebben even de vraag i.v.m. de gr20. Dit bericht heb ik ook gepost op hiking.be. Zou het zuidelijk gedeelte van de tocht haalbaar zijn voor hiking- groentjes in juli? We zijn beide stappers, elke week ongeveer 30km op zondag en voor de rest een redelijke conditie. Maar dit zonder rugzak of hoogte- verschillen. Ook camperen hebben we beide van jongs-af gedaan, maar nog nooit gecombineerd met wandelen. In het materiaal zijn we gesteld( enkel nog wandelstokken). We zouden enkele dagen de GR20 willen volgen en dan nog enkele dagen Corsica ontdekken van camping naar camping.
Ik heb in mijn zoektocht naar informatie over de GR20 een site gevonden van 5 jonge gasten die bijna de hele GR gelopen hebben zonder enige ervaring en geen problemen hadden. Dus ik krijg tegenstrijdige berichten nu. Voor de een is hij heel zwaar en voor de andere pittig, maar goed haalbaar. Wij zijn een beetje aan het idee verkocht door de mooie natuur van Corsica, maar willen geen stomme risico's op onze nek halen. Zijn er mss. mensen met meer ervaring die ook in juli de Gr willen doen en het zien zitten om met ons een stukje te wandelen ginds? We haken ongeveer in de helft af via een zijpad.
Groetjes Nick & Daphny.
 
Hallo Nick en Daphny!

Ik zie dat jullie je bericht al een tijdje geleden gepost hebben, maar wij zitten met hetzelfde probleem als jullie. Wij vertrekken 11 juli naar Corsica om vanuit het zuiden de GR20 te gaan bekijken. Het internet staat inderdaad bol van tegenstrijdige berichten en ik klamp me een beetje vast aan de mening van een goede vriend van mij die de hele GR20 met vrij weinig ervaring heeft weten te lopen. Hij was er erg enthousiast over en is ervan overtuigd dat ik de hele route wel kan lopen (mijn conditie is volgens hem beter dan die van hem). Ik weet alleen niet zeker hoe veel mijn vriendin ervoor over heeft om er volledig voor te gaan. We hebben daarom besloten de route zolang te volgen als het leuk is en zodra het te moeilijk of uitputtend wordt gaan we een alternatieve route uitstippelen.
 
'k Ben zopas terug van het noordelijk gedeelte van de GR20. Dus het gedeelte Calanzana-Vizavonna. Negen dagen na elkaar stevige wandelingen. Vroeg opstaan (tss 5 en 6 u op voor de hitte in de volgende refuge te zijn) en vroeg gaan slapen. Of het doenbaar is.... Ja zeker!!!! Ik (52 jaar) heb een basisconditie door wat te fietsen en geen overgewicht. Wel moet ik toegeven dat het lastig was en na 6 of 7 dagen de meeste motivatie om te wandelen zoek was. Let op de vermoeidheid cumuleert zich. Proberen zou ik zeggen met zo weinig mogelijk bagage. Wij waren met drie elk met een rugzak van 45 liter en 15 kg bagage waarin al onze voeding ('s morgens, 's middags, 's avonds) zat. (buiten enkele broden die we in refuge aankochten). We stonden bekend als de "cuisine flamande" want mijn multifuel branderke deed goed werk onderweg (soepke, koffie, middagmaal) Het zuidelijk gedeelte is minder lastig (minder klauteren en klimmen). Dus.... het gewoon doen en als het niet gaat kan je altijd andere mooie wandelingen maken! En ja, als ik het zou mogen overdoen neem ik wel wandelstokken mee want na drie dagen zocht ik al een goeie stok in het bos om mijn knieen te sparen.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan