Superfeet inlegzooltjes


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb sinds kort groene Superfeet inlegzooltjes in m'n Meindl's zitten.
Voorheen had ik nogal eens last van een branderig gevoel onder de bal van m'n voet en m'n hak na langere wandelingen.
Ik heb dit aan Bever voorgelegd en die kwamen met deze zooltjes op de proppen.
Ik weet nog dat ik ze in de Op Pad zag staan en dacht; "Sure, € 45,- voor een setje inlegzolen..."!

Ik moet bekennen dat m'n standpunt geheel veranderd is:)
Wat een super zolen!
Je merkt in het begin dat je voeten sneller moe zijn door de gewijzigde houding van je voet.
Ook merk je dat je veel meer over je grote teen afwikkelt.
Ik heb er nu enige tijd op gelopen, voor m'n werk maar ook privé tijdens wandelingen en ben erg tevreden!
Het blijft een berg eurie’s voor een setje inlegzooltjes maar bij mij werken ze iig goed!

Groet,

Martijn
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik stond in de winkel zonder de zooltjes in m'n schoenen, en m'n voeten stonden zo:
\ /
Ik deed ze in m'n schoenen, en een minuut later stond ik opeens zo:
| |
Toch wel een verschilletje inderdaad;)!
 
Het zijn zeker fijne zolen. Heb ze nu een week en ben er langzaam aan het wennen.

Enfin een maand of twee geleden heb ik ze aan een eerst zeer sceptische klant verkocht en ook een paar aan haar man. En meneer heeft nu geen pijn meer in zijn knieen, goed he!

Oh en je zet 15% minder stappen, zijn die 50 kilometers van de 4daagse ineens een stuk makkelijker

Eins
 
Als je nog betere inlegzolen wilt hebben: ga naar een podotherapeut en je krijgt inlegzooltjes specifiek voor jouw op maat. Eerste keer duur, reken op 150 euro daarna jaarlijks laten aanpassen 35 euro/jaar. Nooit geen gezeik meer en altijd goeie zooltjes!

suc-6-
Edgar, die nu al jaartje of 4 zo door het leven gaat en nooit meer anders wil.:)
 
>Kan je dat toelichten Eins?

jep dat kan ik.

Heb je wel eens op het strand gelopen? Zo ja waar doe je dat dan? In het mulle zand of op het harde deel langs het water?

Als je door het mulle zand loopt dan ben je een groot deel van je energie per stap kwijt aan het verplaatsen van zand ipv voor je voortbeweging. Op het harde strand loopt je veel makkelijker toch? Nou dat doet zo'n superfeet zool dus ook. Tis een harde zool waarbij de energie die je met je voet in je schoen stopt bij het zetten van een stap niet wordt gebruikt om een zachte zool te vervormen, maar die energie wordt gebruikt voor voortbeweging.

Enfin om het kort te houden. Loop maar eens 10 km door het mulle zand en dan 10 km over het harde deel van het strand weer terug en je begrijpt wat ik bedoel.

Ik ga ze morgen lekker uitproberen in de Ardennen.

Eins
 
Mmm, klinkt mij om eerlijk te zijn als onzin in de oren. Er zit namelijk nog al een groot verschil tussen de zool van een schoen of los zand.

Maar misschien heb je gelijk. Dan vraag ik me echter af waarom nagenoeg ALLE schoenfabrikanten prat gaan op de demping van hun zolen.

Ik weet het dus niet, maar persoonlijk hou ik het toch gewoon bij mijn schoenen met demping in de zool. Vooral ook omdat ik ook de speciale zolen van Montrail heb gebruikt en die zorgen dus voor extra demping. Gevolg: veel minder snel vermoeid en geen last van branderige voeten. Lijkt mij dus recht tegenovergesteld aan wat hierboven wordt gezegd...

Raymond
 
Hoi Raymond, heb al een tijdje zitten dubben, maar bedoel je dat je inleg zooltjes hebt van montrail of de schoen?
En vind je dan de combinatie vaninleg zooltjes en demping ok of is alleen de demping van de zool al voldoende.\
Is naar jouw smaak de demping van montrail beter/meer dan die van de regulier vibram die onder praktisch elke schoen zit?
Zoek nog steeds de ideale schoen voor de vierdaagse!
Heb al weer diverse blaren gehad
Ali
;(
 
Hoi Ali,

Ik bedoelde de Enduro zool van Montrail. Die heb ik lange tijd in mijn sportschoenen gehad en dat hielp echt een stuk. Zelfs na bijvoorbeeld drie dagen beurs-slenteren had ik dan nog geen last van branderige voeten.

Nu heb ik andere schoenen en wil ik eigenlijk weer nieuwe zolen kopen, maar ben ze hier in Spanje nog niet tegengekomen.

Raymond
 
Beste Ali,

Er bestaat geen "Vibram-zool die onder praktisch elke schoen zit". Vibram is een fabriek in Italië waar verscheidene schoenenfabrikanten hun eigen zolen laten maken "op recept", en die tevens een (beperkte) eigen lijn zolen hebben. De meeste zolen echter zijn op recept, maar Vibram eist natuurlijk wel dat hun naam daarop komt. Daardoor komen wel "alle zolen" van Vibram, maar zijn niet alle zolen hetzelfde.

Ik zou zeggen: stap gewoon een goede speciaalzaak binnen en laat je adviseren over de schoenen. Vraag niet welke schoen voor jou de beste is, dat weet immers alleen jij, maar zoek samen met de verkoper naar enkele modellen die voor jou situatie het meest voor de hand liggend zijn. Dan doe jij ze alle (3?) aan in de winkel en je loopt er even een tijdje op. Dan kies je degene die je het beste zitten, en je kunt ze dan ook een weekje binnenshuis aantrekken om te bepalen of de keuze de juiste is geweest. En daarna in een rustige week van je schema (ik neem aan dat je periodisereing toepast voor je trainingsschema?) trek je deze schoenen aan om mee te wandelen, met voor alle zekerheid je "oude vertrouwden" in een rugzakje bij je. Als dat allemaal goed gaat, dan rest me alleen nog:

VEEL WANDELPLEZIER!!!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan