Survival in het zwarte woud


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
2

2face

Guest
Ik wil samen met een vriend van mij gaan survivalen in het zwarte woud.
Wie weet of dit is toegestaan? (wild-kamperen dus, misschien nog wat vissen enzo..)

Kent iemand nog gebieden waar het ook heel goed kan, we willen graag zo afgelegen als mogelijk is gaan zitten. :)
Maar het moet niet al te ver weg zijn want veel geld voor de reis hebben we niet.

Groeten Leon
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Leon,

Survivallen doe je alleen als je vliegtuig neerstort, en jij als enige op een eilandje met twee kokospalmen en een klein waterbronnetje aanspoelt. ;) Wat jullie gaan doen heet gewoon "hiken" :+

Maar, op je vraag: Het zwarte woud is niet echt dunbevolkt, en er liggen her en der best wel wat dorpjes verspreid door de bossen. Zeker geen afgelegen stiltegebied, tenminste, voor Europese begrippen. Als je lange trektochten gaat maken, kom je vast wel eens mensen tegen. Wil je dichterbij, dan zijn de Harz, Ardennen of Hooge Venen ook geen slecht idee. Als je inderdaad op survivaltechnieken wilt oefenen, dan is elk dicht stuk bos wat een eindje van het pad ligt geschikt.
Wildkamperen is sowieso in Europa niet toegestaan, maar zoals wij dit weekend zelf hebben ondervonden wordt het wel gedoogd! :7

Veel plezier!
Pieter
"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 
Ja, oke het gaat erom wat je onder het begrip survival verstaat. Maar als je de winkel mag geloven noemen ze kamperen aan het strand in een caravan al survival. :)
Maar wat we willen is inderdaad hiken maar dan op een iets hoger niveau, dus lange tochten (40km op een dag) en misschien willen we ook nog klimspullen mee gaan nemen om nog stukken te klimmen.

En het liefst drie weken lopen zonder een kip tegen te komen. (nou gebraden kippetje is wel lekker... ;-) ) Maar helaad is dat buiten ons budget.

Maar om te weten dat wildkamperen niet is toegestaan is wel handig. Hebben ze wel aparte (goedkope) kampeer terreintjes? Want we hebben ondervonden dat kamperen heel erg duur is..

Leon
 
Kamperen is inderdaad duur... als je op de campings gaat staan die jij net bedoelde, aan het strand. Er zijn wat natuurkampeerterreinen, waar je voor enkele euro's per nacht je tentje neer kunt zetten. Zulke terreintjes zijn vaak verboden voor caravans en campers, en erg sober ingericht qua sanitiar (alleen water pomp bijvorbeeld) Die zijn er ook ongetwijfeld wel in Duitsland. Zoek eens een boekje van de ANWB, waar bijvoorbeeld kleine campings of natuurkampeerterreinen in staan.

In Nederland beheert staatsbosbeheer een aantal paalkampeerplaatsen (niet de opblaasbare meeneempalen :7 ) waar ook alleen een pomp aan zit, en verder niks. Paalkampeerplaatsen zijn gratis.

Wildkamperen kan je in het zwarte woud echt wel doen, alleen geen grote vuren bouwen he! Dan bestaat er een ruime kans dat je wordt gezien. Aangezien jullie toch willen survivallen is het een mooi project om een afdak te bouwen van takken, een boomhut, of een ondergrondse hut. Niemand die je ziet!

Kippetje buiten je budget? als je ze tegenkomt in het bos zijn ze gratis hoor... Moet je ook maar een pijl en boog maken ;)

Pieter
"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 
Ja, in luxemburg wisten we niet van dat soort camping te vinden, we waren op de gok er maar naartoe gegaan. Maar dat inderdaad wel handig om op dat soort veldjes te gaan staan.

Wildkamperen geeft wel een extra dimensie aan een hike.. :) Maar er zit natuurlijk een risico aan en dat is wat minder. maar als we ons een beetje gedragen en laten zien dat we van scouting zijn zal het ook wel weer loslopen.

En helemaal gecamoufleerd gaan is ook wel leuk, het kost alleen veel tijd om alles op te bouwen elke keer.

En de kip vangen we wel met een mes en een vangnet. :9
 
[laatste wijziging op 27-01-03 om 21:58]Ten zuiden van Freiburg is het prima wild kamperen.
Er zijn genoeg abri's waar je ook gebruik van kunt maken.
Zo rond de Feldberg en de Schluchsee.

C.M.
D'Oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik weet naar welke streek we gaan).
 
<<Wildkamperen kan je in het zwarte woud echt wel doen, alleen geen grote vuren bouwen he! Dan bestaat er een ruime kans dat je wordt gezien. Aangezien jullie toch willen survivallen is het een mooi project om een afdak te bouwen van takken, een boomhut, of een ondergrondse hut. Niemand die je ziet! >>Hey Pieter..

Doe dat nou niet joh.. Een wildvreemde een natuurgebied insturen met de mededeling dat er naar hartelust gekampvuurd en gegraven kan worden. Afdakken gebouwd van takken en boomhutten.
Als je het niet begrijpt wil ik het graag uitvoeriger uitleggen hier!

}>
 
Ik ben 2 keer in het Zwarte Woud geweest en er zijn daar echt behoorlijk veel dorpjes...bovendien is de hout-industrie daar goed vertegenwoordigd wat het er ook niet fijner op maakt. Voor echt lange trekkings zou ik het toch ergens anders zoeken.
 
Okee..

daar heb je ook weer gelijk in Martin, dat was iets te enthousiast. Ik bouw zelf ook geen boomhutten, of vreugdevuren, dus die tip was niet nodig geweest.

Bij dezen, Leon, don't try this outdoor!! Een groen tentje is ook al onopvallend genoeg, zonder die Indianenverhalen eromheen. :7

Ik begrijp het wel...
:)
Piet
"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 
>Wildkamperen is sowieso in Europa niet toegestaan, maar
>zoals wij dit weekend zelf hebben ondervonden wordt het wel
>gedoogd! :7

Europa is groter dan je denkt; Skanidinavie valt daar bijvoorbeeld ook onder en daar is wildkamperen wel toegestaan...
Idem voor Baltische staten.

Groetz,
Dennis
 
RE: rectificatie

Ik heb wel weer een hoop onwaarheden in een mail gestopt he? Lijk wel een politicus, mensen een beetje zand in de ogen strooien.. En dan ook nog op een VVD manier met het bos omgaan, hutten bouwen, vuren, kuilen graven... (Ik heb wel op Femke gestemd hoor)

Leon, als je dit ook nog leest: Luister niet naar mij, ik vertel onzin!

Pieter (sorry) :'(
"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 
Ik blijf de Vogezen promoten. In November ben ik er nog voor 4 dagen geweest. Pas op de derde dag de eerste levende ziel tegengekomen (de voorbij zoevende auto's en vrachtwagens bij col de bussang niet meegerekend). De gr531 bv wordt (zeker in dit seizoen) niet druk belopen.
Ik ben de laatste hand aan't leggen aan een verslag. Misschien later te lezen in schrijfblok (indien goed bevonden door Raymond).
Hier een fotootje van een bezochte abri plaatsen lijkt mij niet te lukken.(zo zou ik met Martin mijn 'prangende' vraag van "Hebben we het over dezelfde hut" voor eeuwig kunnen afsluiten)
Ivo
(pas verjaard en daarom de trotse bezitter van een scanner)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan