Suunto kuren..?!


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hola allemaal..

Naar grote tevredenheid gebruik ik al een poosje mijn Suunto 'wristopcomputer' (wat een woord).. een x-lander, nooit problemen. Tot ik onlangs hetvolgende meemaakte..
Getooid met alleen de bivy en een zeiltje kwam volkomen onverwacht in een hevige sneeuwbui terecht. Met het zeiltje en m'n wandelstok pruts ik een soort van vestibule waarbij ik tot slot m'n klokje aan de polslus van m'n wandelstok hang. (Ik wil ten slotte wel effe temperaturen, het was behoorlijk fris) Dat ding heeft daar de hele nacht in de sneeuw gehangen, een meter van de grond. Toen ik s'ochtends keek was hij wel zeiknat maar hij werkte nog perfect. 5 minuten later kreeg ik een batterie-warning, en nog eens 5 minuten later was ie dood. Helemaal niente!
Ik denk.. de batterij is leeg, hoewel het waarschuwingstekentje daarvoor wel wat langer had moeten branden. Thuis gekomen een nieuwe batterij gekocht en de oude vervangen. Prima zo.. niets aan het handje. Alles even opnieuw instellen, klaarrr. Tot een paar uur later ik kijk en zie dat het opnieuw 1800 uur is, 01-01-01 etc etc. Het scherm vervaagde en ik had weer een low-batterie. Even later dood.
Weer een batterij gekocht waarbij ik na installatie tot de ontdekking kwam dat het probleem zich voordeed als ik op de kompasring duwde. Het schermpje vervaagde en hij sprong terug naar de startinstellingen. Toen stelde ikzelf de diagnose dat het vocht moest zijn. Ik heb 'm toen opengemaakt en onder een warme lamp gelegd. Na een week het laatste batterijtje teruggestopt en sindsdien als een zonnetje...

Is dit mal of heeft iemand al eens iets soortgelijks meegemaakt?
(De winkel zegt: Ja.. beetje raar ja....mmmh... hij doet 't nu toch weer?)

:7
_M_
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Om het verhaal af te maken..

Het is maanden goed gegaan en ik heb een setje prachtige logboeken verzameld. Héél af en toe deed hij weleens mal, maar met een beetje masseren (serieus) ging dat altijd snel over. Ik was de trotse eigenaar van een klokkie met karakter zal ik maar zeggen.. Tot hij, wederom na een tocht in de Allgaü... toeval?, ineens definitief overleed. Ik ben ermee naar de Bever gegaan waar diverse verkopers vol verbazing mijn verhaal aanhoorden; dit was nieuw. Dat ding snel opgestuurd naar de importeur om na twee weken de diagnose te krijgen: "gebroken moederbord" (jaja). De bever-verkoper belde me op met de mededeling dat het 115 piek zou kosten en of ik daarmee accoord ging. Weggooien is ook zo zonde dus ik zei vanzelf ja. Drie weken later een briefkaartje van de Bever in de bus: "Suunto is klaar, kosten: 143 gulden nogwat". Als een kind zo blij ik naar de Bevert. Ik vertelde de verkoopster dat iemand anders had geroepen dat het 115 piek zou kosten en zonder enige omhaal werd dat bedrag aangeslagen. Toen ik na betalen m'n suunto uitpakte om effe te kijken of het wel de goeie was zag ik tot mijn grote vreugde dat ze ook een nieuw glas en een nieuwe kompasring hadden geplaatst.. Daar wordt je vrolijk van...

:7
martin
-Hilversum: SuperrrBeverrrr
 
even over dat gebroken moederboard, die dingen hebben een printplaatje met electronica er op.
Met computers gebeurt dit ook wel eens dat er een haarschuurtje in een printplaat zit.
Op dat moment kun je de vreemdste storingen krijgen.

Ik heb een keer een PC gehad die zodra het boven de 70% vochtigheid kwam er mee stopte .......

Helaas is zo'n haarschuurtje practisch niet detecteerbaar, en wordt tegenwoordig bij veel electronische apparaten alle 'onverklaarbare' storingen afgedaan als een haarschuurtje ....

dit even als nutteloze maar toch grappige achtergrond informatie =)

Cheers,

Jur.
 
[laatste wijziging op 20-12-01 om 13:27]Klokje is al meer dan 2 jaar oud.. Garantie is slechts 1 jaar.

:7
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan