Suunto X HRM


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben van plan een suunto X6HRM te kopen.
Zijn er mensen die ervaring hebben met dit uurwerk?
Wat zijn jullie bevindingen?
Aangezien het zowel een hoogte als hartslagmeter heeft, is mijn keuze naar dit toestel gegaan.
Is de hoogtemeter nauwkeurig en is de hartslagmeter van een goede kwaliteit?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Bossie,

Ik heb op dit moment een Polar AXN700 in gebruik en ben daar uitermate enthousiast over!

Inderdaad de hoogtemeter in combinatie met de hartslagmeter is erg handig en leuk.
Ik stond er eerst heel sceptisch tegenover, maar ik ben inmiddels helemaal om en zie er alle voordelen van in.

Ik denk dat de X HRM volgens hetzelfde principe werkt?
Ik vind van de Polar de grafieken erg mooi (hoogte gecombineerd met hartslag). Daarnaast vind ik persoonlijk de testen om te kijken of je goed geacclimatiseerd bent op hoogte erg nuttig.

Als de X HRM dezelfde functies heeft kan ik het je alleen maar aanbevelen.....

Groetjes
Petra
 
ik heb zelf de vector en ben er zeker tevreden over. De x6 heeft echter een nauwkeuriger hoogtemeter, is namelijk op de meter nauwkeurig en de vector gaat in stapjes van 5. Daarnaast zit de sensor bij de x6 niet onder de kast maar aan de zijkant. Ik denk dat dit ook een positief effect heeft op de nauwkeurigheid van de temp en hoogtemeter.
Daarnaast heeft de x6 wat beschaafder klokje en is het makkelijker te scrollen tussen de menuutjes en heeft een ander kompas, maar dit vind ik de minst belangrijke feature op het horloge. Geef mij maar een ouderwets plaatkompas.

Gr. Frank
 
Hoi Bossie,

De kwaliteit is (naar mijn bevindingen) zeer goed. Ik heb zowel de Suunto X6HR als de AXN700 (in) gebruik(t) en qua functionaliteit en bijgeleverde software doen ze niet veel voor elkaar onder. Ik denk dat het vooral een kwestie van smaak wordt tussen die twee, want zo vind ik de beeldresolutie van de Polar beter (mooier), maar de menu-structuur van de Suunto weer handiger in het gebruik.

De genoemde AXN700 is wellicht wat groot ten opzichte van de Suunto X6HRM, zeker als je 'm de hele dag tijdens bijvoorbeeld klimmen wilt dragen.

Raymond
 
Ik heb eens gekeken naar de polar en deze zou uit titanium vervaardigd zijn. De suunto is RVS behuizing en kunststof armband. Dan lijkt me toch dat de polar sterker is of niet?

Want die X6 in titanium is net iets te duur.
 
Mmm, volgens mij was dat wel de bedoeling oorspronkelijk, maar is de Polar uiteindelijk gewoon in RVS uitgevoerd.

Maar ik kan me vergissen natuurlijk, maar het gewicht is er in elk geval naar (122 gram zegt mijn keukenweegschaaltje hier).

Raymond
 
Hee Bossie,

Mooie klok die X6HRM.

Ik heb zelf de Vector jaren geleden eens cadeau gehad omdat de familie bang was dat ik tijdens mijn jaartje Down Under de weg terug naar huis niet meer zou kunnen vinden. Ik was toen iedere keer weer verbaasd hoe nauwkeurig dat ding (zonder eiken) de hoogte aangaf, op een hoogte van ca 1600m was het verschil slechts 15 meter. Dit komt (mede) door de extreem nauwkeurige barometer, voor de fun of testing heeft hij eens meerdere dagen naast een professionele barometer gelegen waarbij beide meters exact dezelfde druk en temperatuur lieten zien.

De Vector begon wel te lekken na mijn avonturen in de bush bush, met wat onderhandelen kon ik toen voor een paar tientjes extra de X-Lander krijgen ipv een nieuwe Vector dus echt rauwig was ik er niet om (service is dus OK).

De huidige Suunto heeft echter nog niet veel actie gezien omdat ik hem eigenlijk te groot vindt voor outdoor activiteiten, ik blijf overal achter haken en ben als de dood voor krassen op die zachte aluminium body.

De X6HRM ziet er strak uit met z'n stalen kast, zal denk ik wel een stukje robuuster zijn dan de mijne. De techniek is inmiddels alleen maar verbeterd dus ik verwacht dat hij ook nog een stuk nauwkeuriger zal zijn dan de klokjes van mijn generaties.

Veel plezier met je nieuwe aankoop, wat dat ook mag gaan worden.

Gr,
JA
- Wenst nog wel eens dat hij verdwaalt was in Arnhemland -
 
Hoi Bossie,

De AXN700 heeft een titanium kast. De AXN500 heeft de RVS kast met een rubber band (dacht ik).
De AXN500 is volgens mij (hang me dr nie aan op) een kleine 100 Euro goedkoper. Maar als ik het goed begrepen heb mist hij de fitness-test. Verder ben ik daar nog niet ingedoken ( www.polar.com )

Hij is inderdaad aan de grote kant. Voor mij was het een kwestie van de juiste instelling van het polsbandje, maar ik heb niet veel speelruimte meer over met mijn minipolsjes....
Ziet er wel heel erg spacy uit trouwens zo'n klein polsje met zo'n enorm klokkie erom ;)

Carl (de husband) heeft een Suunto observer en is daar erg over te spreken.

Veel succes met je keuze!
Petra
 
>Ik heb eens gekeken naar de polar en deze zou uit titanium
>vervaardigd zijn. De suunto is RVS behuizing en kunststof
>armband. Dan lijkt me toch dat de polar sterker is of niet?

Qua sterkte zal een stalen behuizing beter zijn, het is een harder materiaal. Voordeel van een titanium behuizing is dat het lichter is, alleen wel een stuk prijziger...

Erik
 
Yup, maar dat gaat in dit geval weer niet op volgens mij. De X6 HRM weegt namelijk rond de 100 gram en da's dan nog steeds lichter dan de AXN700.

Er is overigens ook een X6 HRT. Voor als je echt op gewicht wilt besparen (zowel om je pols als in je portemonnee :p)

Raymond
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan