synth. slaapzak wassen

  • Onderwerp starter sssvvveeennn
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
S

sssvvveeennn

Guest
hoi,
De slaapzakken waar het over gaat zijn een:
1) ajungilak tyan winter
2) northface snowshoe

We zouden beginnen met de ajungilak, op de wasinfo etiket staat '60°' en
niet strijken enzo ;-)
Heb al dikwijls gehoord dat er een tennisbal of iets dergelijk bijmoet,
heeft iemand ervaring met wat wel en wat niet te doen ? en is dit het
begin van het einde van de slaapzak wegens vulling toch niet meer zo
vullend achteraf enz.. ?

mvg
sven
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Tja, het is inderdaad het begin van het einde, maar het einde komt niet onmiddelijk hoor ;-)
Ik heb in het verleden alleen diverse keren een Nomad gewassen, op 30 graden (60 graden lijkt me wat veel) met met een heel klein beetje waspoeder, geen tennisbal of zoiets. Ging altijd goed, maar inderdaad wordt de vulling steeds dunner.... Bij voorkeur dus een synthetische slaapzak zo min mogelijk wassen...

Groetjes,
Dennis
 
The Miniman

De slaapzakken die je noemt zijn eigenlijk te groot voor een gewoon huis-tuin en keukenwasmachine. Je kunt hem er ongetwijfeld instoppen echter als ie nat wordt wordt ie te zwaar voor jouw wasmachine.

maw: wegbrengen die handel!!

Iedere goede buitensportzaak heeft tegenwoordig een slaapzakwas-service. Kosten om en nabij de 25 euro per slaapzak, daarvoor kun je zelf niet gaan lopen klooien en je weet dat ie weer tiptop terug komt.

suc-6- :)
 
Edgar,

ik deel je mening over tiptop niet. Mijn twee jaar oude MHW was na de wasbeurt minder tiptop dan gehoopt. Het waslabel was er af gewassen (alleen het achtergebleven stiksel gaf aan waar het had gezeten) en ook in de donskraag was op een plaats het stiksel over zo'n 3cm verdwenen (losgescheurd!) waardoor de ganzebillen naar buiten puilden.

De winkels dekken zich trouwens in met de mededeling dat het wassen voor eigen risico is (kan ik me voorstellen als je met een 15 jaar oud exemplaar komt). Uiteraard hebben zij wel de expertise om het goed te doen, maar het kan dus ook fout gaan.

groet,
Richard
 
Hoi Sven,

zelf wassen moet kunnen. Ik weet niet hoe vuil ze zijn, maar het verdient de voorkeur om te temperatuur laag te houden en slechts een klein beetje waspoeder te gebruiken (geen verzachter). Na het wassen slecht op het laagst mogelijke toerental heel lichtjes centrifugeren. Om de slaapzak weer luchtig te krijgen (schrik niet als je het 'vod' uit de machine haalt) kun je het beste een paar keer de droogtrommel gebruiken. Als je hier dan een tennisbal bij instopt (een gymschoen werkt ook heb ik me laten vertellen), dan wordt het weer een luchtig een isolerend zakkie;-). Hij zal nooit meer als nieuw worden, maar kan er wel weer eventjes tegen.

Succes ermee.

groet,
Richard
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan