tax free shoppen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Als ik me niet vergis is het als eu-burger mogelijk om in een niet eu-land tax-free te shoppen wanneer de producten uitgevoerd worden. Weet iemand hoe dit in z'n werk gaat om de btw terug te vorderen en dan met name hoe dit kan wanneer ik iets aankoop in noorwegen?
Als ik me niet vergis is de btw-voet in noorwegen 25% dus op de aankoop van een goretex jas/broek zou dit een heel verschil maken.

Luk
 
Hi Luk,

houdt er dan wel rekening mee dat je bij binnenkomst in de EEG bij de rode Balie aangifte doet, en vervolgens BTW betaald.

Lees voor de aardigheid eens : http://www.douane.nl/particulier/reizigersbagage.html

De goederen zijn makkelijk te herkennen in je bagage. Je moet ze immers ongebruikt bij Refund balie laten zien, om je Refund te krijgen

Kom je bijvoorbeeld met vliegtuig op Schiphol aan dan betaal je vervolgens 19% BTW bij invoer. Terwijl je 20% hebt teruggekregen.
Totale besparing 1% . Tel daarbij op dat van de meeste goederen het op prijsniveau in Noorwegen hoger is als hier. En ook de 1% ben je kwijt.

Dit soort dingen zijn eigenlijk alleen interessant als je zelf woont en werkt in een land zonder BTW stelsel, en aankopen doet in een land met BTW stelsel. ( bijv je bent ingezetene van USA en op vakantie in de EU)

Wil je perse in Noorwegen geproduceerde spullen hebben, kun je ze beter online kopen bij een importeur die binnen de EU zit. Zij kopen bij Noorse producenten tegen scherpere prijzen in dan waarvoor ze in de Noorse winkels liggen. (kijk bijv. bij http:www.globetrotter.de)

Succes

Rolf
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan