Te kleine bergschoenen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Z

Zomer

Guest
Vorig jaar maakte ik de fout om veel te snel te beslissen over een paar bergschoenen: ik kocht Lowe schoenen, B/C, maat 6.
Ik heb deze schoenen thuis zeer veel gedragen (o.a. om te werken) en ze dus goed ingestapt. Dit was uiteraard wel op een zo goed als vlak terrein, aangezien je in België niet echt veel bergen vind.

In Zwitserland moest ik halverwege een 1500m lange afdaling echter vaststellen dat mijn tenen voortdurend zeer pijnlijk tegen de voorkant van mijn schoen kwamen, waardoor het op den duur leek alsof er naalden in mijn schoenen zaten. Ik had ze maw een halve maat (of zelfs een maat?) te klein gekocht.

Moet ik deze schoenen nu op de vuilbak smijten (snif... ze hebben mij € 180 gekost) of is hier nog een mouw aan te passen?

Alle tips zijn welkom!

Groetjes!
 
Hoi,

Weet je zeker dat het kwam omdat je schoenen te klein waren? Het kan ook zijn dat als ze juist iets te groot zijn of de veters niet goed zijn aan getrokken dat je voet bij het dalen in je schoen naar voren schuift waardoor je met je tenen inderdaad tegen de voorkant komt. Je merkte al op dat het bij het dalen pijnlijk was, vandaar...

Maarruh, waarom weggooien? Ik heb zelf naar mijn werk altijd Lowa's aan, en da's een ander paar dan ik aan heb met wandelen. Dat kan je ook nog doen, hoef je voorlopig geen "gewone" schoenen meer te kopen.
Alternatief is verkopen op het prikbord? Als ze er nog goed uit zien moet dat kunnen...

Groetz,
Dennis
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan