Teken en gaiters

Ja, het is bijna weer zover... lekker wandelen maar altijd weer opletten of je niet onder teken zit :eek:
Ik dacht misschien een goed idee om van die gaiters over mijn schoenen te doen.
Hoewel ze daar geloof ik niet voor bedoeld zijn.
Raar idee?:rolleyes:
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Het helpt wel, maar in de zomer is het ook wel erg warm om met gamaschen te lopen. Je kunt ook de volgende keer als je in Schotland bent Smidge kopen en daar je kuiten 's ochtends mee inwrijven. Dat werkt bij mij altijd erg goed.
 
Heeft evenveel zin als broek in je sokken stoppen. Een teek klampt aan op om t even welk punt je langs em af loopt. Sok, broek, gaiter, been... maakt niet uit. Vervolgens kruipt zhij naar dat plekje op je lijf waar zhij blij wordt. Het ondier zal dus net zo snel tussen gaiter en broek of schoen kunnen kruipen (want sluit niet hermetisch af bovenaan noch ondersan) als tussen sok en broekplooi.

Beide werken wel beter dan korte broek of niks doen met een lange broek. En zoals al gezegd: gaiters zijn warm, zorgen voor slechtere ventilatie met daardoor sneller zweet en/of warmte-uitslag.

Ik ben een groot fan van gaiters, maar alleen bij nattigheid.
 
Wat mij goed bevalt zijn zg bloedzuigersokken, die gaan in je schoen en knoop je onder je knie over je broek dicht. Ze zijn in hoofdzaak bedoeld tegen bloedzuigers in de jungle maar zijn ook prima tegen teken te gebruiken. Het is volgens mij van katoen dus het ademd goed.
 
Wanneer je echt gaiters over je schoenen wil dragen, dan kom je uit op een model als de Berghaus Yeti Attak.

Waarom? Elke gamache draag je over je schoenen.

Teken lopen vast makkelijker via een open pijp naar boven dan dat deze dicht is gemaakt (met elastiek, gamachen, sokken enz). Maar het idee van een dichte broek is dat het beest langer bezig is. Dan heb je de tijd om hem te onderscheppen. Klinkt aannemelijk. Zolang er geen teken zijn met een bodycam moeten we het hiermee doen.
 
Deze gaan volledig over je schoenen en door de rubber band komt er niets doorheen. Andere gaiters liggen meer op je schoenen en zorgen voor bescherming van de opening van de schoen. De Yeti's kan je zelfs gebruiken bij laag water.
 
Ik stop ook mijn broek in mijn sokken. Denk dat gaiters daar niet zoveel extra aan toevoegen. En ik heb het idee dat ik tijdens het wandelen niet zo snel teken op loop maar tijdens de pauzes. Vorig jaar zomer in de Vogezen barstte het van de teken. Dus tijdens pauzeren op poncho gaan zitten. Heeeel groot verschil trouwens in teken oplopen: tent versus hangmat. Met hangmat nooit last met tent wel. Tent zet je bij voorkeur op op een vlak stukje gras en je rommelt/zit veel om de tent heen. Met de hangmat zit je onder bomen, meestal minder gras en je zit in je hangmat ipv op de grond.
 
Nog niet opgemerkt door iemand anders.... Er is niets mis met een korte broek of rok. Je hebt dan visueel zicht op je benen en als daar ook regelmatig op kijkt dan zal je een teek veel sneller zien lopen en deze dus snel verwijderen. Bij lange en ingestopte kleding zie je ze pas zitten als ze er tussendoor gepiept zijn. En dan hebben ze ook afdoende tijd gehad om zichzelf vast te zetten. Zolang ik korte broeken draag in de zomer heb ik nog nooit een teek gehad die zich al had vast gezet.

Getypt met veegtelefoon
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan