Teken...


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
...zijn geen leuke beestjes, want die lusten mij nogal graag. En nu blijk ik dus na een bloedonderzoek Lyme te hebben. Gelukkig zijn we er vroeg bij en is het goed behandelbaar, maar mijn advies is: controleer je altijd goed als je in het bos ben geweest, zeker ook in NL, want daar heb ik de meeste tekenbeten gekregen.

Eins
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ai, sterkte toegewenst. Gelukkig dat het te behandelen is.

Die rotbeestjes trekken ook naar het noorden op want ik had er in juni ook een paar te pakken toen ik een poosje in het gras had liggen zonnen.

Linda
 
Balen Eins, hoop voor je dat je er snel weer vanaf bent. Maar wel even weer een bevestiging dat je teken niet moet onderschatten.
 
Pech Eins, beterschap.

Had je een aanleiding om je te laten testen, of wordt dit standaard getest bij een bloedonderzoek?

gr. Joop
 
>Had je een aanleiding om je te laten testen, of wordt dit
>standaard getest bij een bloedonderzoek?

Het wordt niet standaard getest bij een bloedonderzoek, maar na een tekenbeet of 40 in het afgelopen jaar, met als hoogte punt een stuk of 30 tijdens de VTH vorig jaar vond ik aanleiding genoeg om eens te kijken of ik mogelijk een infectie had. En niet dat ik er echt heel erg op let, maar ik heb geen enkele rode vlek gezien die een kring werd. Dat zou bij een Lyme infectie moeten optreden, maar gebeurt slechts bij 50% van de geinfecteerde beten, een bloedonderzoek geeft een zekerdere uitslag.

En ondertussen ben ik aan de antibiotica en zijn we er vroeg bij, dus moet die antibiotica voldoende zijn om er weer vanaf te komen.

Eins
 
Voor iedereen die veel buiten is:

Als je een teek binnen 24 uur verwijderd, is de kans op Lyme heel erg klein (bijna 0%). Zorg dus dat je, wanneer je wandelt of kampeert, elke avond (of ochtend) controleert. Dat is veel werk en vaak komt het er niet van, maar je verkleint daarmee echt de kans op Lyme.
En verder niet te veel door de bosbessen of het hoge gras lopen. Je moet eens een witte katoenen doek een paar meter over het hoge gras in een bos slepen en tellen hoeveel teken er op zitten. Dat kunnen er in mei of juni wel een paar honderd zijn!

Beterschap Eins. Goed van je om je te laten testen als je zo vaak gebeten wordt door teken.

Saskia
 
Snelle genezing toegewenst..
mischien overwegen waard: in een nummer van Runner's World(juli/augustus 2007) stond een artikel over tekenbeten. Knoflookinname zou het aantal tekenbeten drastisch verminderen. Geen garantie op geen beten dus maar enfin.
Best wel in tabletvorm nemen of met huisgenoten/tentbewoners slikken. Anders gaat je sociaal leven er onder lijden ;-)
 
Khad het kunnen weten..zal mn leven beteren en eerst zoekfunctie gebruiken voor ik met oud nieuws kom. Excuus

Rob
 
Hey Eins,

Dat zijn minder goede berichten. De gruwelverhalen zijn normaalgesproken niet prettig om aan te horen, dus ook wel eens fijn om te lezen dat iemand er vroeg bij is en het met antibiotica is op te lossen. Beterschap!

Raymond
 
Jo Eins.

Minder goed nieuws.
Sterkte met de antibiotica kuur en gauw weer gezond op de benen.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Sterkte Eins,

Zelf 1 keer een teek gehad, waar ik pas achter kwam toen ik hem (verkeerd!) had losgetrokken uit mijn oksel ergens in Thailand....

Knock on wood.... niets gebeurd....

Beterschap! En dank voor het advies dat we allemaal kennen en toch te vaak niet doen!

Grtz Johan
 
Eins,

Erg zuur. Suc6 met de behandeling. Ik ben zelf nog nooit door een teek gebeten. Ik zou niet eens weten hoe ze eruit zien. *gaat nu naarstig op zoek naar een blok onbehandeld hout om op af te kloppen*
 
Eins,

Sterkte!
Weet nog wel hoe het met de VTH ging, jij was een soort teken-magneet:)
Zelf ook met redelijke regelmaat een teek na in het bos spelen, maar eigenlijk altijd erg vers en nog bezig zich in te graven in de huid.
Misschien ook maar eens laten checken, kan geen kwaad denk ik zo.
Zeker met hobby's als hiken, biken en natuurlijk streaking, veel in het bos en open veld bezig en zo...

Groet,

Martijn

>Ik zou niet eens weten hoe ze eruit zien.<

Weet je hoe een soepschildpad er uit ziet? Zoiets maar dan met 8 poten:)
 
Wellicht is de reden dat ik ze nooit gezien heb omdat ik altijd in UV-werende lange broeken ('s zomers tropen modelletjes), blouses met lange mouwen en een hoed met een grote rand loop. Ik heb namelijk in mijn jeugd al genoeg zonnestralen gevangen van de zon. Ik hou nog steeds van zon maar ik ben wel voorzichtiger geworden en vandaar dat ik mijn lichaam meestal bedekt houd (tenzij ik aan het watersporten ben).
 
Aiaiai, sterkte Eins!


Mijn broer had een paar maandjes geleden ineens een enorme rode kring op zijn been. Had zonder het te weten een teek gehad. Hij naar de dokter... Vond die man het nogal onzin, al die ophef over Lyme en tekenbeten en zo. Mijn broer moest hem overtuigen dat ie behandeld moest worden. Ik was verbijsterd dat een huisarts zo onverschillig omspringt met een patient (dokter was zeker niet gewend aan buitensporters of zo...). Gelukkig heeft ie toch wel antibiotica gekregen. Broer heeft gepraat als brugman, maar werd niet doorverwezen voor bloedtest... Hardstikke stom (om het maar ff cru te zeggen :) ).
Hebben jullie hier ervaring mee (dokters die tekenbeten niet serieus nemen)?

Groetjes,
Léonie
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ja heb ik gehad Leonie,

Een jaar of tien geleden heb ik een tekenbeet opgelopen.
Ik ontdekte een teek in m'n hals. Heb 'm verwijderd, maar had het vermoeden dat dat verwijderen niet helemaal goed was gegaan.

De huisarts bleek op vakantie te zijn en ik naar de vervangende huisarts. Deze man reageerde net zo onverschillig als jouw huisarts.
Ik weet het niet meer zeker, maar ik dacht dat er zelfs toen al een rode kring op mijn hals zichtbaar was.

Een week later was mijn eigen huisarts terug van vakantie en ben ik natuurlijk langs gegaan; het verhaal gedaan met die enge rode kring op m'n hals. Toen heb ik alsnog een antibioticakuur gekregen....

Ruud
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan