Tekenencefalitis

Hola,

Deze discussie heeft hier 5 jaar geleden als eens plaatsgevonden maar liet het toen een beetje links liggen....maar zijn er mensen hier die zich hebben laten inenten tegen tekenencefalitis en had je daar last van of zo?

Waarom vraag ik me dat af? Sinds 2 weken voel ik me niet zo lekker en nou blijkt dat ik onverklaarbaar hoge bloeddruk heb. Ik zit aan een cocktail van bloeddrukverlagers terwijl er een bos bloedtests uit staan, inclusief Lyme.
Nou weet de huisarts van mijn wandelen en vroeg zich af of ik al eens had overwogen me te laten vaccineren tegen tekenencefalitis aangezien dat in Zuid Duitsland, Zwitserland en de Franse Alpen blijkbaar al gemeengoed is (de teken bedoel ik). Nooit zo bij na gedacht, maar vrouwlief heeft meestal nogal wat last van vaccinaties, dus ik vroeg me af hoe dat bij deze zit...

Groetzels,
Dennis
 
Deze discussie heeft hier 5 jaar geleden als eens plaatsgevonden maar liet het toen een beetje links liggen....maar zijn er mensen hier die zich hebben laten inenten tegen tekenencefalitis en had je daar last van of zo?

Ja, ik heb me daarvoor laten inenten in de tijd dat ik 80% van mijn werk in het buitenland zat en ik de groene Via Alpina in Zwitsreland en de Westweg in het Zwarte Woud in de planning had staan. Daarnaast kreeg ik toen ook inentingen voor alle andere reizigersziektes waar je je tegen kunt laten inenten.

Van de tekenencefalitis enting heb ik helemaal niets gemerkt.

En eigenlijk zouden wij van dit forum allemaal die prik moeten halen, want we wandelen allemaal wel eens in Zuid Duitsland, Zwitserland en de Franse Alpen en encefalitis wil je echt niet oplopen.

Eins
 
Hallo Dennis,

Ja ik heb me op advies van de arts laten inenten toen ik door de Balkan ging reizen. Geen last van de vaccinaties, ik heb wel bewust gekozen voor een zorgverzekering die dat vergoedde ivm de kosten. Overigens geen teek gezien daar, wel een veelvoud aan slangen.

Als ik alleen in west-europa had gereisd had ik die keuze niet gemaakt denk ik, omdat medische zorg hier dichterbij en kwalitatief op een ander niveau ligt.

Groet, Marloes
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan