telegraph trail Atlin-Whitehorse


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Zeer geachte hikers
Ik ben op zoek naar hikers die in het verleden de telegraph trail tussen Atlin en Whitehorse hebben overwonnen. Graag zou ik willen weten hoe uw ervaringen zijn geweest en of het naar uw mening mogelijk is deze tocht zonder begeleiding van een commercieel bedrijf te bewandelen.
met vriendelijke groet
Roel
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Roel,

Aangezien ik een vijftal maand in Atlin gewoond heb kan ik zeggen dat het Telegraph trail echt wel een uitdaging is. Ik zou zeggen : "serieuze uitdaging, zeker niet alleen aan te vatten". Maar ik ken natuurlijk je ervaring niet op gebied van trektochten. Het verwonderd me trouwens dat je hem vanuit Atlin naar Whitehorse wil doen. Dit is de "meest bewoonde" kant van de route. Als je echt in de 'wilderness' terecht wil komen kan je beter zuidelijk gaan naar Telegraph Creek. Daarnaast is het ook goed om te weten dat het pad al jaren niet meer onderhouden is. Dus is het over het algemeen overgroeid en enkel een lijntje op de kaart.

Dus om af te sluiten : bezint eer ge begint, maar het is wel een uitdaging

Greetz,

Steve
 
Hoi,

Ik zou wel eens willen weten hoeveel kilometers deze trail is?
Hebben jullie nog verdere info over bijvoorbeeld de aanwezigheid van hutten, wildkamperen toegestaan ja/nee, mogelijkheden om deze tocht in de winter te doen?


twan
russian_nomad
 
Hoi,

Naar mijn bescheiden mening ( ben 1 keer in het gebied geweest) moet je heel erg goed nadenken voor je aan deze tocht begint, zeker zonder gids...

De enige organisatie die deze route aanbied is volgens mij nog steeds Taku Adventures, en die lopen inderdaad van Atlin naar Telegraph Creek.

Zo uit mijn hoofd is dat ongeveer 400 kilometer, en daar doe je dan een maand over...

Onderweg zijn er geen paden, geen hutten en bevoorrading alleen via watervliegtuig(=duur, en je moet je cache wel terug kunnen vinden....) Je bent dus echt op je zelf aangewezen!!

Ik weet niet hoe ervaren je bent, en zal dus zeker niet zeggen wat je wel of niet moet doen, maar vat het niet te licht op!!

Met vriendelijke groet,

Dirk
 
Hallo Dirk,

Bedankt voor je reactie. Het idee voor deze tocht speelt al jaren door mijn hoofd. In alle eerlijkheid heb ik mijn twijfels of de uitdaging niet te groot is. Ik zal er zeker goed over nadenken voor ik de stap neem. Vandaar mijn verzoek via deze site. De vraag was niet helemaal goed gesteld. Ik bedoelde Atlin-Telegraph Creek, maar dat had jij al begrepen.
Nogmaals bedankt
met vriendelijke groet
Roel
 
Hallo Steve

bedankt voor je reactie. Ik bedoelde inderdaad Atlin - Telegraph Creek. ik stel je mening zeer op prijs te meer omdat je een aantal maanden in Atlin hebt gewoond. Ik heb veel trektocht ervaring maar alleen in gecultiveerd gebied (o.a de GR5 en grosse Walserweg). Als voormalig beroepsmilitair heb ik wel ervaring op het gebied van overleven, kaart en kompas. Ben ook niet bang voor een uitdaging maar ben er voor mezelf nog niet uit wat ik ga doen.
nogmaals bedankt.
met vriendelijke groet
Roel
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan