Tendinitis


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Tijdens mijn laatste trektocht is de spier vooraan aan het scheenbeen beginnen ontsteken... zelf ben ik nochtans in prima conditie (doe een viertal trainingen per week, waaronder twee maal lopen), gebruik wandelstokken, heb juiste maat van schoenen en mijn rugzak zit ook netjes.

Vrij vervelende en pijnlijk bedoening (de ontstoken spier beweegt in "schokjes", zelfde gewaarwording als je in diepe sneeuw loopt, daar zakt je voet ook niet in één vlotte beweging, maar in schokjes tot een vaste ondergrond), welke alleen maar erger wordt naarmate je je tocht verder zet.

Een collega wist me te vertellen dat dit het gevolg zou zijn van het te hard toeknopen van mijn veters.... de spier zou met andere woorden niet optimaal kunnen bewegen.... verder wist mijn collega te vertellen dat dit ongemak te vermijden is door bij het knopen van je veters geen rechte hoek, maar een scherp hoek (+/- 75°) te vormen tussen je scheenbeen en de grond. Op deze manier zit je voet iets losser in je bergschoenen.

Kloppen deze beweringen? Of zijn er andere oorzaken en oplossingen?
Zijn er mesnen met zelfde ervaringen? En wat als dit probleem zich stelt met nog heel wat kilometers in het vooruitzicht (van de dokter kreeg ik telkens verplichte rust opgelegd)?

Groeten, Wim
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Beste Wim,

Hoewel ik nog een duit in het zakje kan doen met weer een volgende leken-diagnose adviseer ik je om naar iemand te gaan die verstand heeft van het bewegingsapparaat: de fysiotherapeut.

Marla
 
Wil toch nog even verder reacties afwachten alvorens een specialist te raadplegen, daar ik tot hier toe slechts éénmaal met het probleem te kampen kreeg in de vele kilometers die ik met deze uitrusting (schoenen, rugzak, etc.) gelopen heb.

Wie weet ligt het probleem effectief bij die keer dat ik mijn veters te hard toegebonden heb.

Ik vermoed trouwens dat mijn collega wel eens gelijk zou kunnen hebben, want op die bewuste trip zakten we regelmatig eens weg tot aan de knieën in de sneeuw (ik was die "overschoenen", kan op de naam effe niet komen, thuis vergeten), en ik meen mij te herinneren dat ik toen bewust mijn veters hard aangespannen had.

Alvast bedankt voor de tip,

Wim
 
Beste Wim,

Toen ik nog aan hardlopen deed had ik door overbelasting een blessure. Mijn fysiotherapie noemde het shin splints. Dit is misschien wat jij hebt anders geef ik niet belangrijke info. Het gaat dan om botvlies wat ontstoken is en dus zacht. Wanneer je daar op duwt doet dat verschrikkelijk veel pijn (en die fysio had grote handen!!). De enige manier om daar echt van af te komen is is rustig aan of een stuk langzamer lopen anders kom je er echt niet vanaf. Zooltjes zou eventueel ook kunnen helpen.

Maar goed, wat Marla zegt is natuurlijk de oplossing. Je hebt tegenwoordig geen verwijzing meer nodig van de huisarts voor de fysio.

Beterschap!

Roel
 
Dag Roel,

Volgens mijn dokter was het wel degelijk een ontsteking van de pees.

Maar als het een troost mag wezen: toen ik nog aan wielrennen deed heb ik wel hetzelfde probleem aan het botvlies gehad ;-)


Bedankt voor de info!

Groeten, Wim
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan