tenerife in december????? gr 131


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hallo!

Ik wil heel graag weten of er ooit iemand in de decembermaand is gaan trekken in Tenerife? en of dat goed te doen is, en vooral hoe er aan water is gekomen???

ik wil gaan van 19 dec tot 3 january.

Het liefst met een Tent. en voorraad. (maar het schijnt lastig te zijn daar met een tent!)
Maar ik ben niet super super ervaren. (heb zojuist een deel van de kungsleden gelopen maar dat is allemaal redelijk makkelijk)
wel een heel goede conditie :)

Iemand tenerife tips??
zo min mogelijk hotels zo veel mogelijk tent?

kaarten? goede routes? en weet iemand van de gr 131 en heeft die ooit gelopen?
groetjes hilde
 
El Hierro en La Gomera

Hallo,

Ik ben onlangs gaan stappen op La Gomera en El Hierro, twee canarische eilanden die wat verderop liggen voorbij Tenerife en veel minder toeristisch zijn en echt prachtig zijn om te wandelen. Vooral El Hierro is schitterend. zeer verscheiden aan landschappen, goed openbaar vervoer (1,10 euro per rit), mooie en goed aangeduide wandelingen. Wel redelijk zwaar door de hoogteverschillen maar het was ook warm toen ik er was.
De kans op vooral mist en motregen is wel groot in december maar het wordt nooit kouder dan 18 graden. Vooral als je hogerop gaat kan er vaak mist zijn.
Je kan van Tenerife de boot namen naar La Gomera en El Hierro vanuit Los Christianos (vlakbij luchthaven Tenerife Sur, de bus nemen) of goedkoper is een bus nemen van Tenerife Sur naar de luchthaven Tenerife Nord (overstappen in Santa Cruz) en dan vliegen op bvb El Hierro (59 euro).
Ik verbleef in Hotel El Pinar (goedkoop 31 euro per nacht via yegoo.com, ontbijten doe je in een plaatselijk café, supermarkt vlakbij, goed Italiaans restaurant op 10 minuten stappen naar rechts als je voor 't hotel staat, naast taparestaurant el Sabina) en in El Mocanal Hotel (mooie kamers maar niet goedkoop)

Ik was enkel in het noorden van La Gomera want in het zuiden zijn er zware bosbranden geweest en de stank zou er niet te harden zijn. Bovendien mag je niet in dat getroffen natuurgebied waardoor je veel wandelingen niet kan doen.
Ik verbleef in Hermigua in het hotel rural Ibo Alfaro wat een zeer goed hotelletje bleek te zijn en een goed uitgangspunt voor wandelingen. (ik heb er 4 tochten gedaan waarvan één op een gehuurde fiets). Met een wagen heb je nog meer mogelijkheden. Met Duits kom je op dit eiland al een heel eind.

Op el Hiero en La Gomera heb ik mooie campingspots gezien (vb El Cedro op La Gomera) heb ik campingspots die zeer mooi gelegen waren maar soms ver van een dorp.

Ik raad dus vooral El Hierro aan al is de mist misschien een minpunt

groetjes
Luc uit Gent, belgië

ps Tenerife is zowiezo duurder
 
Laatst bewerkt:
Hoi.

Gen ervaring met wandelen daar, mar ik kan je wel vertellen dat je op de hoogste gebieden om die tijd sneeuw kunt verwachten. Vorig jaar zagen wij begin december dat er sneeuw op Teide lag.

Linda
 
Geweest?

Hallo Hilde

Is je wandelreis naar de Canarische eilanden doorgegaan? Zou je je ervaringen willen delen? Ik ben van plan in februari naar ginder te trekken en alle tips zijn dus welkom :-)

Dank je wel

Els.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan