Tent gewassen

Hi,

Mijn broer heeft zijn tent op advies van een outdoorwinkel gewassen. Helaas heeft hij dat niet gedaan op een handwas. Nu was het al een oudje maar hij had er nog steeds plezier mee. Het gaat om een oudere variant van:

https://www.robens.de/nl-nl/shop/outdoor-tenten/arch-2 (van merk Ramble, die failliet is gegaan)

De tent ziet er uit zoals in de bijlagen. De buitenkant zit er netjes uit alleen maak ik me zorgen over de binnenkant. De seal die daar zit is grotendeels weg en is zichtbaar als witte plekken.

Zelf dacht ik dat de binnenkant opnieuw gesealed kan worden. Maar ik ken alleen de seal in kleine tubes. Zijn er grotere hoeveelheden hiervoor? Of is er misschien een andere oplossing? Zoniet dan was het een wijze les.

Roel
 

Bijlagen

  • IMG-20211024-WA0001.jpg
    IMG-20211024-WA0001.jpg
    244,9 KB · Weergaven: 49
  • IMG-20211024-WA0002.jpg
    IMG-20211024-WA0002.jpg
    201,1 KB · Weergaven: 49
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik zou proberen door n plens water in het tentdoek te zetten en kijken hoeveel het lekt.
Maar ik denk dat de tent aan z'n eind is.
 
Om toch nog een aanvulling te maken. Als ze lekt en "het sop de kool niet waard is" zou je kunnen overwegen om ze langs de buitenkant te coaten met een mix van white spirit en zuivere siliconen. Mogelijk werkt het om ze terug waterdicht te maken. Over de mate van verdunning doen veel cijfers de ronde. Zelf hou ik het op "olijfolie dik". Op BPL had nisley de beste resultaten met een 6:1 verhouding;
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan