tent opbergen


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allen

Vandaag was het dan eindelijk zover, ik heb de Hilleberg Nammatj 2 GT gekocht! Meteen even in de tuin uitgeprobeerd, en hij doet het prima. Volgende week echt uittesten, dan in Zweden.
Alleen een vraagje, hoe berg je hem het beste op? Met de ritsen open of dicht, opgerold of gepropt (volgens mij is proppen beter, maar dan krijg je hem toch nooit zo klein?)?

Alvast bedankt.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ik doe altijd proppen want dat gaat gewoon veel sneller. Thuis ligt mijn tent netjes los opgevouwen (in 't donker).
 
Hoi,

Altijd met de ritsen open, want als je een dichte rits in een rare bocht vouwt komt er spanning op de tandjes en loop je het risico dat de rits kapot gaat.
Verder prop ik de tent altijd, past het makkelijker in het zakje. Het schijnt ook beter voor je tent te zijn omdat je bij het vouwen toch altijd op dezelfde manier je tent opvouwt en dan zwakke plekken krijgt (?). Het proppen is uit nood geboren: probeer in IJsland bij windkracht 7 midden op de vlakte maar eens in je eentje een tent netjes op te vouwen :D

Groetz,
Dennis
 
Hoi,

Carl en ik zijn geen 'proppers' maar 'vouwers' ;) .
Mits het kan natuurlijk (die wind kennen we, zeer irri! Dan zijn we ook proppers). Vouwen heeft onze voorkeur als de tent nat is of de onderkant van het grodnzeil echt goed smerig is van onder, omdat dan bij proppen dan echt alles zeikie is of onder de blub zit....

Van zwakke plekken hebben we nog nooit last gehad....

Propse of vouwse!
Petra
 
Hallo,

Wij zijn ook vouwers. Nat of niet nat, vies of niet vies. Dat geeft toch het meest compacte pakket... Of het nu in mijn rugzak zit of die van een van de honden. 3-2 nu ;-)

Duncan.
 
mij lijkt het herhaaldelijk proppen van tenten ook zwakke plekken ontstaan. Als een oude vouw met een nieuwe vouw kruist heb je daar een plek die de coating niet al te prettig vind. En bij proppen onstaat heel veel vouwtjes enzo. Ik probeer gecoate dingen zo veel mogelijk op te rollen, maar omdat omdat alles altijd breder is dan je rigzak betekend dat dat ik ook wat vouw...
 
Hmmm, dat is al 3-3. We laten de stemming nog maar even doorgaan. Intussen pak ik hem gewoon nog maar even niet in, da's vast het beste. Ga hem nu nog wel even uittesten in de tuin...

Groeten Arjen
 
Hoi daar,

bij mijn tent zat een zak die maar net groot genoeg was. Iedere keer een heel gemier van passen en meten om alles er netjes en precies in te krijgen. Uiteindelijk had ik een tentzak van 55cm hoog en ongeveer 25cm in doorsnee. Geen practische vorm dus. Ik ben gelijk overgestapt op een waterdichte zak voor mijn buitentent en eentje voor de binnentent. Kan ik ze onafhakelijk van elkaar in elke gewenste vorm PROPPEN en zo de ruimte mijn rugzak beter benutten. Ook kan nu de tent makkelijker verdeeld worden over je tochtgenoten.

Altijd dezelfde vouw is inderdaad zwakker maar wordt pas echt kritisch bij het opgevouwen opbergen.

groet
Richard

- propt practisch :p
 
Hmm, de reacties nalenzend besef ik dat Carl en ik vouwende rollers zijn! ;)

Eerst opvouwen naar een mooie lengte en dan oprollen, werkt heel goed. We hebben bij onze TNF geen problemen met de stuffsack. Bij de Lowland wel, net als Richard, dus hadden we voor die tent ook een extra stuffsack aangeschaft.

Misschien nog iets om over na te denken: veel tenten hebben bij het ventilatiesysteem een boogje om de opening open te houden. Bij onze eerste tent (die wel af en toe werd gepropt) is dit uiteindelijk verbogen en was niet meer goed te krijgen. Gevolg: inregenen en minder ventilatie.....
Onze TNF wordt strategisch gevouwen opgerold zodat deze boog niet dubbelgevouwen wordt.
Ik denk dat strategisch proppen ook wel lukt ;) .

Groetsels
Petra
-ooit ook iets gelezen over het verschil tussen proppers en vouwers, maar dan met wc papier...... ;)
 
>-ooit ook iets gelezen over het verschil tussen proppers en
>vouwers, maar dan met wc papier...... ;)

Haha, ik weet welk artikel je bedoelt :7:7

Groetz,
Dennis
 
Heb ook een Hilleberg, en prop die altijd in een stuffsack van een slaapzak. Thuis ligt ie losjes opgerold in de zak die bij de tent zat.

Het ijzerdraadje van de ventilatieopening wordt door het proppen altijd flink vervormd, maar dat buig ik gewoon weer recht.

Door het proppen gaat vanzelf de lucht uit de tent, wat niet lukt bij rollen. Ook pers je er heel wat water uit. Ik let nooit op de ritsen, want dat maakt voor het afbreken en opzetten ook niet uit.

Binnentent en buitentent hangen zo goed als altijd aan elkaar, stokken en haringen zitten elk in een apart zakje. De drie pakjes gaan onderin de rugzak, omdat ze relatief zwaar zijn en dan toch als eerste uitgepakt kunnen worden. ohja, grondzeilen gebruik ik ook altijd, die vouw/rol ik op, vieze kant naar binnen:) en zitten met een spanband aan elkaar, en gaan ook onderin de rugzak.

grtz
henk
-hoe is de stand?
-wat vind je zélf belangrijk?
 
>Het ijzerdraadje van de ventilatieopening wordt door het
>proppen altijd flink vervormd, maar dat buig ik gewoon weer
>recht.

Kijk, da's handig van Hilleberg zeg! Zowel bij Azimut, Lowland als TNF is het een soort plastic iets, wat dus niet tot nauwelijks in zn oude vorm is terug te brengen....

Groetsels
Peet
 
Hier nog een propper. Als de binnentent vies is van onderen, vouw ik die eerst tegen elkaar en prop dan alsnog de tent in de zak. Nooit problemen gehad met een verbogen ventilatieopening. Mijn grondzeil is erg stug en wordt daarom gevouwen. Thuis gaan de tenten in een ruime verhuisdoos.

Groeten,

Linda
 
The Miniman

Zal ik dan ook maar iets zeggen: ik prop-rol-stauw en vouw! Het ligt eraan hoeveel tijd ruimte ik heb en vooral hoe hard het waait, regend, sneeuwd etc. Maar met vouwen wordt je pakje het kleinste! Samengevat: het maakt geen ene f*ck uit.

groenten,
 
onderweg prop ik de tent in de zak, vies of nat maakt me niet uit.

Thuis laat ik hem niet in een zak zitten, maar hang ik hem over zo'n goedkoop verrijdbaar kledingrekje, kan dus lekker luchten en uithangen en zit dus nooit erg lang opgepropt op de zelfde manier.

Wat is de score inmiddels en wat zeggen de tent fabrikanten zelf over propper vs vouwen/rollen ? iemand enig idee ?

Gr,

Jur.
 
>Wat is de score inmiddels en wat zeggen de tent fabrikanten
>zelf over propper vs vouwen/rollen ? iemand enig idee ?
>

Ik heb even geteld en kom op 7-4 voor de proppers of 7-5 als ik mezelf nog meetel. Ik vouw/rol zelf tot nu toe altijd, meestal levert dat bij mij het kleinste pakje op. Alleen als het nat is lukt me het nooit zo goed, en dan wordt ik altijd erg gefrustreerd (hè Ruben ;). Misschien ga ik nu ook maar eens proppe.
De bijgeleverde handleiding zegt: "Fold or roll the tent around the pole sections, or just stuff it into the bag."

Dus ja, misschien maakt het ook wel weer nix uit. Maar het is wel een leuke bezigheid voor als het van dit slechte weer is buiten ;)

Morgen naar Zweden, ga daar wel uitmaken wat beter is.

Groeten Arjen
 
Oke ik geef eerlijk toe.
Hoewel ze met het 2 jaar geleden eens hebben verteldt dat je moest proppen, ben ik nog altijd een vouwer/roller gebleven.
Toch krijg je met proppen misschien wel 100 X meer vouwen er is dan met rollen, toch schijnt het beter te zijn

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken en niet proppen, rollen of vouwen).
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan