tent prijs/kwaliteit


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
B

basm

Guest
Beste mede-wandelaars,

Aankomende zomer ben ik van plan te gaan wandelen in de Pyreneeen (Juli/Augustus), en darvoor zal ik een aantal materialen moeten aanschaffen, waaronder een Tent

Nu zoek ik een tentje dat bestand is tegen het weer daaro, en ook niet al te duur is. Ik heb geen ervaring met het weer in de pyreneen, en vraag daarom jullie om advies.

De tent die ik overweeg aan te schaffen is de Coleman Nashoba
http://www.coleman-eur.com/sunbeam/...ser.asp?prec=list&ref=108&move_pointeur=&acc=

--
A technical 2 person semi-geodesic tent designed for expeditions. Materials have been selected for maximum performance, with minimum weight. Orange siliconised flysheet with snowflaps provides weather protection and visibility. 3 piece carry bag allows the tent to be split up and shared between members of the expedition party: 1.9 kg/person.


• Flysheet fabric: Nylon 255T ripstop 50D, siliconised both sides, 5000 mm PU coated, taped seams
• Inner tent fabric: Breathable nylon mesh panels
• Groundsheet: Nylon 190T 10000 mm lightweight PU coated, taped seams
• Poles: Duraluminum 7075 T9
• Carry bag: 48 x 9 cm Ø/ 50 x 15 cm Ø/ 50 x 15 cm Ø
• Headroom: 115 cm

3.9 kg
--

Hij is relatief waar en je moet de binnentent opzetten alvorens je de buitentent kunt opzetten (erg lullig als het reeds regent).

Als ervaren wandelaars hoop ik dat jullie me verder kunnen helpen en eventueel een alternatief kunnen voorschotelen met als enige criteria:

- Ribstop buitentent (schijnt steviger te zijn).
- Buitentent eerst.
- +/- 200 Euro in aanschaf.

Ik verwacht dat de Pyreneeen het ruigste gebied zal zijn wat deze tent in zijn leven tegen zal komen.

Alvast bedankt voor jullie advies.

Met vriendelijke groet,

Bas
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Tja, ik ben zelf geen grote fan van coleman. Niet van de brander en niet van de slaapzaken en/of tenten. Vind ze te duur voor wat ze bieden...

Je zegt dat de pyreneeen het ruigste is dat de tent zal meemaken. Maar dan blijft de vraag: Op welke hoogte en in welk jaargetijd? Zomer en niet al te hoog? Dan voldoen veel tenten hoor. En elke tent gaat aardig lang mee als je ze niet in de zon zet.

Je kunt voor 200 euro ook leuke tenten kopen zoals walrus en walkaway. Kijk eens goed rond en orienteer je goed. Ik heb nog een tentje van perry sport dat nu 15 jaar oud is. Hij is nog perfect waterdicht. Alleen het model en het comfort is een stuk minder. Vandaar de aanschaf van een Macpac Celest (nu 12 jaar oud) en een Hilleberg (nu 2 dagen oud).
 
Bedankt voor je reactie,

We zijn van plan eind juli begin augustus in de centrale pyreneeen te
verblijven.

Bas
 
In mijn ogen kan je 2 dingen doen:
proberen voor minimale kosten een minimaal tentje te regelen en het beste er van hopen.
Aan de andere kant: Je zit in de bergen, waar het het hele jaar door flink kan spoken, en je besluit tot de aanschaf van een kwalitatief iets betere, dus wat duurdere, tent.
Voordeel: je zal tenttechnischerwijs (?) niet snel voor verassingen komen te staan, en volgend jaar, en het jaar daarop en...en... heb je een prima tentje ter beschikking voor al je weekendjes, vakanties etc etc.
Want als de trip goed bevalt, zal je voor je het weet weer ergens in de bergen zitten......
Ik zeg niet dat je gelijk een Nothface expeditie tent moet aanschaffen, maar tussen de (semi) proffesionele tentjes en de made in verweggistan producten zit natuurlijk een segment van prima tenten die wat kunnen hebben.

hth
Rob

.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
tja, ga je erg hoog? Ik zou het wel aandurven met een goedkopere tent, maar niet met een coleman. Kijk eens naar een tentje als Ramble Orger (bever). Ook 200 euro. Of de crazy Ridge (299 euro) een sterke koepeltent. En zo zijn er vast nog meer tenten te vinden. Ga eens kijken op een tentenshow.

Aan de andere kant, gaan tenten zoals een hilleberg en North face gigantisch lang mee. Zoals ik al meldde, mijn eigen MacPac is 12 jaar oud en veel gebruikt (ieder jaar toch minimaal 1 a 1,5 maand) en is nog in top conditie. Behalve dat ik door onhandig gebruik van mijn tentmaatje de rits heb moeten vervangen dit jaar. Maar de coating is nog helemaal top, net als het grondzeil.

En dan is 800 gulden in aanschaf of 12 jaar peanuts. Maar je moet het geld natuurlijk wel hebben.... Anders kun je beter goedkoop beginnen. (zoals ik ook al meldde voldoet mijn 200 gulden kostende tentje van perry sport ook nog goed na 15 jaar. Wel veel minder gebruikt als de macpac, maar wil in moeilijke omstandigheden (of te wel feestweekendjes))
 
nashoba=prima tentje!

Hey Bas,


Ik heb zelf een Nashoba, inderdaad gekocht bij Obelink voor 200 euri (vond het prijsverschil van 260 euro met een spaanse internetwinkel toch wel de moeite waard..) ben er zeer tevreden over!
Voor wat jij ermee van plan bent, lopen in de pyreneeën in de zomer, voldoet ie ruimschoots, maar ook regen, wind, sneeuw, zal ie goed aankunnen. m'n tentje is, zeker voor het geld wat ie gekost heeft erg mooi, compleet, goed afgewerkt, en vooral licht.

>Hij is relatief zwaar en je moet de binnentent opzetten
>alvorens je de buitentent kunt opzetten (erg lullig als het
>reeds regent).

Dat opzetten van de binnentent eerst is een klein, maar niet onoverkomelijk minpuntje: De nashoba is een echte wintertent, en in de winter regent het meestal niet. Daar zijn de makers dan ook van uitgegaan, bij een wintertent is het niet noodzakelijk dat je de buitentent eerst kunt opzetten. En ook het gewicht valt erg mee, zeker als je bedenkt dat het een volwaardige 2 persoons winterkoepel is. Genoeg ruimte voor 2 man plus alle zooi die je in de winter meesjouwt, dit is ook erg prettig. Dit gewicht is goed te verdelen, de binnen en buitentent zitten in 2 aparte propzakjes die ook nog eens weinig ruimte innemen in je rugzak! en dan de stokkenzak nog (korte stokdeeltjes, 30 cm, ook fijn, want je kunt ze zelfs overdwars kwijt)

Alternatieven: je kunt ook kijken naar een tunneltje, is voldoende voor in de zomer, en vaak iets lichter (iig lichter dan een wintertent) Die 200 euro wordt moeilijker als je echt een toptent wil, ik had echt geluk met die van mij. Het kan natuurlijk wel! Er wordt tegenwoordig bijna geen tent meer gemaakt zonder ripstop buitendoek, dus dat zal geen probleem vormen. let wel op de soorten doek: Je hebt Nylon en Polyester (en katoen, maar dat laat ik even buiten beschouwing, want niet lichtgewicht). Lees dit even door voor een duidelijke beschrijving van de verschillen: http://www.hiking-site.nl/materialen_tenten_tentdoek.php

Als je nog specifieke vragen hebt over de nashoba, moet je me maar even mailen: pbouman@student.han.nl

Succes met uitzoeken!
Pieter
"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien
 
Mocht je er nog geen hebben, dan kun je ook de nieuwe tenten van Coleman eens bekijken. Er staat er toevallig deze maand eentje in 'in de kijker' die sterke gelijkenis vertoond met de genoemde Nashoba.

Grtx,

Raymond
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan