tent voor drie personen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik heb al een hoop opgestoken van dit forum. Nu heb ik zelf een vraagje. Deze zomer gaan we naar noord-west VS. Naast dagtochten gaan we ook een aantal meerdaagse (2/3 nachten) tochten maken. We zijn met onze zoon van 12. Als we op een camping in de meer bewoonde wereld staan hebben we twee tenten, maar tijdens tochten willen we met z'n drieën in een tent.

Wat is een goede, niet al te krappe, toch lichtgewicht tent?

Hartelijk dank alvast,
Helen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Helen,

Kijk eens op de site van Eureka! (www.eurekaeurope.com), die hebben een paar redelijk lichte 3-persoonstenten. Zelf heb ik ervaring met de Northern Lite 2, maar die is er nu in een 3-persoons uitvoering. Heerlijk tentje en zeker niet te zwaar om te verdelen over 2 of 3 personen.

Raymond
 
Hoi Helen,

Als je met 3 personen wat ruimte wilt hebben in de tent, heb je haast een 4-persoons tent nodig. Een hele goede en lichte tent is bijv. de Nallo 4 van Hilleberg. Als je deze ter plekke in de verenigde staten aanschaft, spaar je veel geld. Hij kost daar 595 dollar (= 438 euro), terwijl hij in europa 665 euro kost. Dit is overigens een topmerk, er zijn vast ook veel goedkopere alternatieven.

Linda
 
Ik heb inderdaad al naar de Nallo 4 gekeken. Een officiële driepersoonstent lijkt me wat krap. Zeker met mijn zoon erbij, die nogal beweegt in zijn slaap. En omdat ie ook nog licht moet zijn is de Nallo 4 wel het ultieme tentje natuurlijk. Als je die eenmaal in je hoofd hebt, is er weinig meer goed genoeg... Maar dus wel duur.

Die Northern Lite ziet er ook goed uit en een stuk goedkoper. Hoe bevalt het 'enkeldakse'? Is de vestibule van de Northern Lite van toegevoegde waarde voor rugzakken en koken?

Kopen in de VS is een goeie tip, misschien doe ik dat wel. Ben alleen bang dat dingen niet op voorraad zijn, zodat we noodgedwongen een minder alternatief moeten kiezen. Was al van plan om daar naar verschillende andere dingen te kijken. Ik heb al een lijstje gemaakt van outdoor stores in de omgeving.

Helene
 
Hoi Helene.

Toch denk ik dat je ook even moet nadenken hoe vaak je de tent zult gebruiken, zeker gezien de prijs.
Over 4 a 5 jaar wil jullie zoon waarschijnlijk niet meer mee maar zijn eigen plannen maken.
En als je de tent maar 2 of 3 keer gebruikt waarna hij stof ligt te happen op zolder is ook zonde.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Maar een Hilleberg behoudt zijn waarde veel beter dan een goedkope tent. Als je ter plekke een Hilleberg tent koopt en 'm slechts een paar dagen gebruikt, kan je 'm bijna voor hetzelfde bedrag verkopen wanneer je terug bent in Europa. Dan heb je een heel goedkope tent.

Groeten,
Joris
 
Zo zat ik eerst ook een beetje te denken. Neem 2 kleine tentjes mee, dan kan je zoon er 1 overnemen als hij over een aantal jaren alleen op vakantie gaat. Maar toen bedacht ik me dat hij nog maar 12 is en dat het nog wat jaren kan duren voor het zover is. En als je zoon over een aantal jaar liever gaat feesten in zijn vakantie, heb je misschien niet meer zoveel aan een goede trekkerstent. Aan de andere kant slijt een tent niet van in een verhuisdoos op zolder liggen. Hij slijt vooral door gebruik en zonlicht.

Misschien kun je investeren in een goede 3-persoonstent die je ook gaat gebruiken als je zoon niet meer mee wil op vakantie. Plus een goedkoper tentje voor hem (mischien een van de tentjes die je al hebt). Als het dan stormt en ellendig weer wordt op jullie tocht, kan hij altijd bij jullie erbij als zijn tentje dreigt weg te blazen.

Linda
 
Haha, zelf hebben we hier ook uitgebreid over nagedacht. We wilden eerst ook twee kleine tentjes. Maar als we een meerdaagse tocht maken en wildkamperen, dan vindt mijn zoon het nog niet fijn om alleen in een tent te slapen (en eerlijk gezegd vind ik het zelf ook wel zo prettig als hij dan bij ons is). Als we op een 'gewone' camping staan, heeft hij wel een eigen tent (die we al hebben).

Daarom toch maar een grotere lichtgewicht tent voor drie personen. Als hij zover is dat hij alleen op vakantie gaat kan hij zijn eigen tentje meenemen en wij zien dan wel weer. Het voordeel van de Nallo is dat ie ondanks de ruimte toch behoorlijk licht is, ook nog te doen met z'n tweeën. Ik hou wel van de extra ruimte, zeker als we een paar dagen ergens blijven staan en van daaruit dagtochten maken. Mochten we tegen die tijd toch een lichtere tent willen, dan verkopen we de boel door en kopen we een kleiner tentje. Dat pleit zoals Joris terecht opmerkt voor een duurder merk dat ook na een paar jaar nog wat oplevert.

Ook een goed idee, Joris, om hem daar te kopen en dan direct hier door te verkopen. We hebben namelijk ook even overwogen om daar een tent te huren, maar dat kwam toch vrij prijzig uit en vonden we zonde van het geld. Jouw optie is een stuk voordeliger en je doet er waarschijnlijk nog iemand een plezier mee ook.

Ik merk nu bij het schrijven dat ik eigenlijk al een keuze heb gemaakt. Ik denk dat ik voor de Nallo 4 ga. En of ik hem daarna doorverkoop zie ik dan wel weer. Iemand al belangstelling? Slechts drie weken gebruikt :)

Bedankt voor jullie hulp.

Helene
 
In de USA kan je altijd binnenspringen in de winkels van REI (www.rei.com). In het NW moeten ze die wel hebben. Het zijn een soort gigantische outdoorssupermarkten.

Een REI Halfdome 4 is misschien een optie. Grondvlak 215 x 235 cm. Prijs in dollars ongeveer USD 250, wat in eurootjes neerkomt op minder dan 200. De REI halfdome 2 krijgt op Amerikaanse fora meestal goeie kritieken. Net als de "customer service" van REI, overigens. Het gewicht vind ik wel niet
 
Hi Helene,


ik heb enige ervaring met de binnentent maten van Hilleberg. Ik zou je adviseren om voor een Nallo 3 te gaan en niet een Nallo 4.

- Nallo 3 is ruimgenoeg voor 2 volwassenen en een 12 jarige. Hooguit dat de ruimte voor de rugzakken wat klein is.
- Hoe breder een tunneltent wordt hoe vlakker de wanden worden, hoe meer je last krijgt van condensdruppels die niet via de buitendoek aflopen, maar op de binnentent vallen. Mijn Nammatj 2 is daarom aanzienlijk droger dan mijn Nammatj 3 GT. Een 4 zal daar nog meer last van hebben. (Binnentent maten van Nammatj en Nallo zijn gelijk
- last but not least: de Nallo 3 is een zeer gewilde tent als ruime twee persoons (winter)tent. En is daarom tweedehands heel goed te verkopen. Een Nallo4 is een hele zeldzame tent die je straks veel moeilijker weer kwijt raakt.


MVG

Rolf
 
>- Nallo 3 is ruimgenoeg voor 2 volwassenen en een 12 jarige.
>Hooguit dat de ruimte voor de rugzakken wat klein is.

Ik heb een nallo 3 en gebruik die met 2 personen. Dat is ruim. Tussen de matjes hebben we ca. 30 cm over. Ik denk dus dat je met 3 personen op deels overlappende matjes moet liggen. Dit kan wel als het om een paar dagen gaat. Maar ruim is het dus niet.

Als je gaat voor een Nallo 3 GT, heb je voorin meer ruimte voor je bagage en schoenen. Ik weet niet hoe deze in de markt ligt.

Linda
 
Hoi Helene,

Als je bij de REI slaagt voor je tent, kun je hem laten klaarleggen op het filiaal van je keuze! Gewoon via het www regelen.
Wij hebben dit meerdere keren gedaan en so far is het altijd goed gegaan.

Succes!
Petra
 
Hi Linda,

Hilleberg rekent voor twee persoontenten met breedte van 130 cm, dat is 65 cm per persoon. Voor drie persoons tent is dat 160 cm en 53 cm Dit is dus iets minder per persoon. Maar nog steeds ruim voldoende om 3 vollelengte thermarest matjes(51 cm breed) naast elkaar te leggen zonder dat ze elkaar raken. In tegenstelling tot sommige andere merken is dit ook aan het voeteneind zo. het is prettig als je iets meer ruimte in de breedt hebt als je matje. Vandaar de iets grotere ruimte per persoon in een 2-persoons Hilleberg en ook vandaar dat mensen met breedte en/of dikke winterslaapzakken toch vaak voor de drie persoons kiezen. Ik heb inmiddels meerdere 2- en 3-weekse tochten gelopen met drie personen in driepersoons Hilleberg en dit gaat prima.


MVG

Rolf
 
Rolf geeft hier een paar heel steekhoudende argumenten om voor een universeler nallo3 te gaan.
Ik heb zelfs verschillende jaren nog mijn nallo3 gebruikt om solo rond te trekken
Als bivakkeren in bergachtige gebieden een hobby wordt vind je ook veel gemakkelijker een plek om ze op te stellen. Tunneltenten zijn redelijk kieskeurig en verkiezen liefst een vlakke plek; Soms zijn die erg schaars.
Om een lager gewichtsplaatje af te leveren verlopen binnententen conisch tov de oudere modellen. 3 matten zullen elkaar aan het voeteinde toch overlappen vrees ik en om in en uitstappen nog mogelijk te maken blijven 1 a 2 rugzak best buiten slapen
Geen idee hoe het klimaat is in het gebied waar jullie gaan trekken.
Is het een relatief droog gebied dan zou ik zeker nog een keer nadenken.

Ivo
 
Ik dacht dat ik er al was, maar de laatste reacties brengen me weer aan het twijfelen. Nog een paar vraagjes dus:

Klopt het inderdaad dat er weinig belangstelling is voor een 2dehands nallo 4? En hoe zit het met een nallo 4gt?

Heeft iemand anders ook ervaring met extra condensvorming? Is er overheen te komen of neemt het zodanige vormen aan dat het je humeur bederft ? :) Is er iets tegen te doen?

Dank alvast!
Helene
 
Ik laat altijd het bovenste flapje van de deur openhangen. Doordat er een ventilatieboogje boven hangt, regent dit niet in. Ik heb weinig tot geen last van condens. Een enkele keer vallen er wel eens wat condensdruppeltjes aan de achterkant van de tent op de binnentent. Die glijden er gewoon vanaf.

Linda
 
The Miniman

Hoi,

Met zijn 3 -en in een Nallo 4 is qua ventilatie niet echt een probleem. Met zijn 3-en in een nallo 3 is minder oke. Ik weet niet wat een nallo 4 weegt maar een keron 4 heeft veel betere ventilatie als een nallo.

Ennu, hilleberg rocks!
 
Ik heb een Hilleberg 3GT, en een aantal keer met z'n drieen gebruikt. Dit is erg krap. Als je op je zij slaapt en je omdraait, raak je gegarandeerd een ander. De ruimte in de voortent is wel ruim voldoende voor drie rugzakken en erin zitten 's avonds als het regent is ook goed te doen (1 in voortent), als je de binnentent deels loshaakt, heb je een café, waar zeker 6 mensen in passen (WWH2007) :)

Je moet helemaal zelf weten of je dit wil of niet. Probeer het gewoon in de winkel uit. Drie matjes erin en met z'n drieen erin gaan liggen.

Of een Nallo 4 tweedehands te verkopen is, geen idee, maar of dat een argument is om krap te gaan liggen, moet je zelf weten...

Een idee van een andere 3-persoons Hilleberg: http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showphoto.php?photo=7783&cat=3316 Dit is een Saivo, volgens Hilleberg is deze 170cm breed, tegen de 160 van de Nallo 3GT.

succes met je keuze!

grtz
Henk
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoewel het krap is zouden ze natuurlijk ook een 3 persoons kunnen nemen.
Voor die 2/3 nachten waarvoor ze de tent dan gebruiken is ook doorheen te komen.
Hebben ze wel een mooie tent om meer met z'n tweeën op pad te gaan.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan