Tent voor trekking


Status
Niet open voor verdere reacties.
Voor de scouts zouden we voor de oudste tak (de jinners) nieuwe tenten kopen want de oude zijn aan vervanging toe. Deze zouden 1maal per jaar worden gebruikt voor hun buitenlands trekkamp dat een 13tal dagen duurd. Welke merken, type's tenten raden jullie aan, rekening houdend dat we maar een beperkt budget hebben. Zouden wel voor koepeltenten opteren want deze zetten makkelijker op buiten tunneltenten. Zouden 3 a 4 persoons tenten moeten zijn en moeten geen lichtgewicht tenten zijn, maar mag altijd natuurlijk.

Voorlopig hadden we volgende tenten op het oog: T3 ultralight van quechua, iemand ervaring met deze tenten, ... opmerkingen, bemerkingen, ander type of merk ...

Wat is eigenlijk de kwalitiet van een quechau 3 seconden tent? Tijdens zware omweren ed. ...

Dit jaar gaan ze naar slovenië

Alvast bedankt
Scoutieve groeten Jelle
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Dag Jelle,

>Wat is eigenlijk de kwalitiet van een quechau 3 seconden tent?
>Tijdens zware omweren ed. ...

Tja, de prijsstelling geeft je daarvoor al een indicatie....
Het is een erg geinig concept en een ideaal bijzet tentje. De opvouwbaarheid van de gehele tent inclusief 'stokken' (een doorlopend stuk flexibel ijzerdraad) maakt natuurlijk dat hij niet erg windvast is. Hij is uiteraard waterdicht maar heeft vrijwel geen opbergruimte tussen buiten en binnentent. Bij regen is het in- en uitgaan van de tent lastig zonder veel water mee naar binnen te krijgen.

Zeker geen tent geschik voor een trekkamp, ook omdat het pakformaat erg onhandig is om rugzak of fiets.

Groet,
Sander.
 
RE: Marmot halo 6p

Ben deze tent tegengekomen op net: Marmot halo 6P, iemand ervaring met deze tent? Is deze kwalitatief beter als de quechau tent?
Voor trekking en mindere goede weersomstandigheden in de zomer is deze tent voldoende? Want heeft slechts een waterkolom van 3000mm voor het grondzeil?
Wat zijn jullie ervaringen met marmot? Pos of neg ...

Gr Jelle
 
RE: Marmot halo 6p

Marmot maakt al jaren degelijk materiaal, maar kijk ook eens naar bv een tent als de eureka mountainlite 3, http://www.eurekaeurope.com/nl/tents.php?group=2&product=10

pakvolume : 25x43cm
gewicht : 3.2kg
personen : 3
seizoenen : 3
gebruiksomschrijving :
lichtgewicht trekken, kano-, motor-, fietstochten & kamperen

das voor 200 euro. Geen idee wat je budget is ongeveer, maar is een behoorlijk tentje voor die prijs en zeker goed te doen op en traka.

Toen ik zelf nog bij de Explorers zat liep ik met een tentje van de V&D maar die was al snel stuk... nu heb ik al weer jaaaaren een tnf Westwint (prive dan he) en ik heb zoiets, je kunt beter ietsje meer uitgeven en er echt jaren langer mee doen.

Maar wat is precies de planning? Echt een trekkers kamp of meer vanuit een basis kamp wat ondernemen? Dan zou je ook eens kunnen kijken naar bv de Campo van Vaude.

Bas
 
RE: Marmot halo 6p

Tenten zijn voor de scouts, de oudsten gaan elke jaar op trekkamp naar het buitenland, dit jaar gaan ze naar slovenie. Gaan elke dag naar een andere camping en dragen alles zelf. Bij eureka kwam ik volgende tent tegen: Assault Outfitter 4. Aangezien wij nood hebben aan robuust materiaal voor een schapelijk prijs is dit mss iets meer voor ons of ...

Gr Jelle
 
RE: Marmot halo 6p

De Assault Outfitter 4 is een burgerversie van een tent die voor de U.S. Marines ontworpen was, dus ik denk dat je daarmee wel goed zit !

Groeten,
Boelo
 
RE: Marmot halo 6p

Als je nog iets goedkoper wilt zou je nog voor de Totokon 4 van Eureka kunnen gaan (euro 349,95).


-Die net zelf de Totokon 2 heeft gekocht:) -
 
RE: Marmot halo 6p

aha, voortrekkers neem ik dan aan?

Maar wat is je budget ongeveer, de mntlite 3 kost 200 vind ik wel redelijk aan de prijs voor scouts... Die assault is idd wel hufter/ scoutproof maar ook aan de prijs en zwaar.

als je wat meer info geeft kunnen we je wat meer informeren over wat wel of niet...

(vaandrig) Bas
 
RE: Marmot halo 6p

Budget is nogal moeilijk te zeggen, maar laat ik het zo zeggen: een tent van 100euro die na 2jaar versleten is omdat de kwalateit veel minder is dan een tent van 250euro dan opteren we voor deze van 250euro. Zoeken een goede tent met prijs kwaliteit verhouding. Tenten die na enkele malen versleten zijn komen nt in aanmerking want dan moeten we om de zoveel jaar nieuwe tenten kopen en dan kunnen we beter 1 goede kopen. Maar prijs moet nog te rechtvaardigen zijn. Hebben geen ultra lichte tenten nodig. Enkel tenten die geschikt zijn voor 3a4 personen en mogen tot 1,5kg per persoon gemiddeld wegen dus totaal tussen 4,5 en 6kg. Dit omdat liever een zwaardere tent hebben die iets goedkoper is maar van zelfde kwaliteit als een lichtere tent maar die 2maal zo duur is door de speciaal gemaakte materialen. Moeten draagbare robuuste tenten zijn die tegen stootje kunnen. Daardoor leek de eureka tent mij wel de meest geschikte of heb ik het mis

Gr Jelle
 
RE: Eureka!

Hi,

heb nog eventjes wat zitten zoeken naar tentjes (tussen het rebooten door... fijn windhoos) en vind de assault echt overkill, zou idd eerder voor de mnt lite 3 of de totokon 4 gaan (de laatste kost 350 euro bij 5 kilo).

Maar tis mij nog niet geheel duidelijk allemaal, zelf alweer 21 jaar bij de scouting, dus dat zou wel moeten lukken. Als het goed begrijp gaan jullie met een aantal "voortrekkers" op zomerkamp in het buitenland voor een trekkers kamp. Zelf hebben wij dit jaren gedaan met koppels van 2 ipv 4, simpel, makkelijker opdelen. 2 man per tent komt over het algemene veel beter uit kwa gewicht en ook kost prijs, mee zeulen van de voorraden en potten pannen en (op zen bels) kookvuurtjes gaat makkelijker. Maar nogmaals, ken je groep niet (dus heb wel makkelijk praten zo).

Zelf zou ik opteren voor koppels en de kleinere mnt lite 2 of met 3-en wat weer iets voordeel heeft met gewicht.

Maar wat je ook niet moet vergeten is dat als je alleen traka's doet in het voorjaar/ zomer een 4 seizoenen tent echt overkill is, zowel in aanschaf prijs, gewicht en minder comfort (minder doorluchting).

Succes met je zoektocht.

Bas
 
He Jelle, zelf ga ik al jaren met vrienden van scouting hiken. Elk jaar een ander land en ook vaak een andere tent. Wat wij vaak doen is een goegkoop iglootje kopen op b.v. tent-shop.nl ofzo. Van de week nog een: de crestline 3 van Coleman. Normaal lopen we met z'n vieren maar dit jaar met z'n drieen, vandaar een nieuw tentje. Hij weegt maar 4,5 kilo en kost slechts 46 euro! Meestal schort het bij goedkope tentjes aan ventilatie, dus dat nemen we op de koop toe. Daarentegen zijn ze wel waterdicht, en super licht. Meestal gaan dit soort tentjes een jaar of 3 a 4 mee. Volgende week gaan we een weekje ermee naar zweden, ik verwacht er geen problemen ermee. Wat wel handig is, is een klein voortentje, zodat de tassen (in flightbag) niet in de tent hoeven (zeker bij nat weer ivm condens). Een voordeel aan 1 tent voor met vier man is de ruimte. Bij wildkamperen is het vaak al lastig om een goede plek te vinden laat staan meerdere bij elkaar. Bovendien hoef je niet zo'n dikke slaapzak mee! Groet edzer.
 
Wij (een PiVo groep van 12 man) hebben 4* T4 limited tenten van Decathlon, (niet altijd verkrijgbaar), we hebben ze een Zoka gebruikt en zijn er zeer over te spreken.

Het is een ruime 4 persoon tunneltent met een grote voortent (je kunt er denk ik 4 Vulcans in kwijt als je zou willen en dan heb je nog steeds genoeg ruimte om doorheen te lopen), weegt 7,5 kilo (kun je goed verdelen met zn vieren), hij is donkergroen (handig met wildkamperen), en kost 60 euro.

Hij is ook goed als het slecht weer is en je wild even niet lopen, wij hebben er met zn negenen in gezeten toen de binnentent er uit was.

Voor ons is dit een goede oplossing aangezien enige hufteproofheid geboden is en de tent maar een jaar of drie mee moet kunnen (alhoewel ik deze wel langer mee zie gaan.

Groeten,
Just.
 
RE: Eureka!

Bas,

heb gezien in rubriek ervaring met materialen dat je een mountain lite 2 hebt. Je gaf als enig negatief punt dat het lekt via de rits?

Wat is uw menig van deze tent ...
Kopen of niet ...

iemand anders ervaring met de mountain lite 3

Gr Jelle
 
RE: Eureka!

Hi,
nog even een late reactie.

Heb de naad gesealed met seamseal en het werkt nu echt goed.

Op Graspop vorig jaar heel veel tentjes met een hoosbui/ storm voorbij zien vliegen (letterlijk) maar de Mnt lite 2 stond nog prima. Tis wel echt een "zomer" tentje (niet kwa waterdichtheid) omdat het echt goed ventileert. Erg gemakkelijk i gebruik ook, je zet em errug snel op.

Bas
 
RE: Eureka!

Bas,

jij zou het dus aanraden voor gebruik van lange trektochten (tot 14dagen) in landen als slovenie, frankrijk, spanje, italie, ... zowat alle europese landen. Als paar dagen slecht weer is kan dit voor dit tentje geen kwaad??

Gr Jelle
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan