tent voor warm weer


Status
Niet open voor verdere reacties.
Dag,
Ik heb een Birdland Elipse. Prima tent bevalt goed alleen als het warm is, is niet te harden: werkelijk bloedheet. Dit jaar ga ik naar Australië. Kan ik mijn tent aanpassen of moet ik iets anders kopen. (wat? graag goedkoop!!)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hallo!
Het antwoord geef ik in drie delen:
Ten eerste een oeroude truc. Over het tentdak span je zoiets als de Relags Alu Allzweckdecke van Globetrotter.de Dus eigenlijk een gealuminiseerd zeil van 11,95 euro of iets dergelijks. Als het maar 90% van de warmtestraling terugkaatst!
Ten tweede: een hele goede "doorwaai-tent" komt ook al van Birdland, namelijk de Lowland Trailrunner met twee deuren en een mogelijkheid tot open dak.
Ten derde: Het heetste gedeelte van Australie is in of nabij de woestijn. Speciale woestijn- tenten zijn : de Vaude Atacama(3,9kg 3pers)
en de Ferrino Desert Challenge(2,9kg 2pers). Deze laatste tent is leverbaar via www.keelaoutdoorable.nl
Het schijnt dat o.a. de ritsen van "normale" tenten niet goed tegen woestijnzand bestand zijn!
Groeten,
Boelo
 
>Ten eerste een oeroude truc. Over het tentdak span je zoiets
>als de Relags Alu Allzweckdecke van Globetrotter.de Dus
>eigenlijk een gealuminiseerd zeil van 11,95 euro of iets
>dergelijks. Als het maar 90% van de warmtestraling
>terugkaatst!

Vraagje in twee delen: zou dat met een gewone reddingsdeken ook lukken, mits je em goed kunt afspannen en zoja: ruimte laten tussen tentzeil en deken (wat altijd aangeraden wordt bij het maken van een gewoon schuildak: dubbele afdekking met isolatieruimte ertussen) of gewoon over het tentzeil leggen?
 
Hallo Anna,
Geen idee of dat met een gewone reddingsdeken ook lukt, want hoe moet je hem afspannen? Sla dus maar aan het proberen en experimenteren!
Wanneer het echt te warm is, zou ik persoonlijk de schaduw van een boom, struik, muurtje of rots opzoeken en de tent gewoon ingepakt laten zitten. Dan heeft de tent ook minder te lijden van UV-straling!
Groeten,
Boelo
 
Misschien wel erg flauw en wellicht zit je er helemaal niet op te wachten maar wel eens aan een tarp gedacht? Kost niet zo heel veel & weegt bijna niets. Het is maar een idee.

Mvg.

Niels
 
>Misschien wel erg flauw en wellicht zit je er helemaal niet
>op te wachten maar wel eens aan een tarp gedacht? Kost niet zo
>heel veel & weegt bijna niets. Het is maar een idee.

Maar dan gaat het zeker op, dat wanneer je uit de zon/warmte wilt zitten, je een dubbel dak moet afspannen voor betere isolering. Klinkt raar misschien.
 
Is misschien een zelfstandig staande binnentent een optie? Daar zou de wind toch lekker doorheen moeten waaien.

Nog een ideetje: Zet je tent pas op als het donker is en breek hem dagelijks af overdag.

Voor dit soort problemen hoef je trouwens niet naar Australië. In Noord-Noorwegen waar het 's zomers 's nachts niet donker wordt, kan het op mooie dagen ook goed heet worden in de tent. Sommige mensen gebruiken dan inderdaad een alu-doek en dat schijnt goed te helpen.

Linda
 
Hi,

heb zelf naast een aantal andere tenten een MountainLite 2 van Eureka, deze heeft een erg vernuftig systeem met een dubbele luchtinlaat waarmee je in de zomer best aardig wat luchtverplaatsing binnen de tent hebt. Werkt best goed (zo goed zelfs dat ik deze bij wat frisser weer liever niet mee neem...) misschien een optie, koste nl. ook niet heel erg veel en als het erg warm is kun je zelfs alleen de binnen tent opzetten.

Deze is het (er is ook een 3 persoons versie):
http://www.eurekaeurope.com/nl/tents.php?group=2&product=9

http://www.eurekaeurope.com/graphics/fotos/tents/9.jpg http://www.eurekaeurope.com/graphics/fotos/tents/9-1.jpg
http://www.eurekaeurope.com/graphics/fotos/tents/9_floorplan_big.gif


Succes

Bas
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan