Tent waterdicht maken.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
T

timothy

Guest
Onze tent lekt! Niet de naden, maar het gehele buitenzeil. Dat merkten we vorig jaar toen het er twee dagen op regende. Toen dachten we echter daat iets aan te kunnen doen door er een of ander spul op te spuiten, smeren.
Dit weekend twee buitensportzaken bezocht, en allebei zeiden dat er niets aan te doen is, en dat we maar een nieuwe tent moesten kopen. Ik heb net een nieuwe jas gekocht, en heb dus de outdoor-uitgave limiet van deze maand al flink overschreden ;-)

Nu, mijn vraag hier: hebben die verkopers gelijk, of proberen ze me een nieuwe tent aan te smeren? Is er echt niets dat ik kan spuiten, smeren of wat dan ook, zodanig dat die tent weer een jaar mee kan naar de Pyreneeen?

Ik weet dat die tent ooit eens moet vervangen worden (ze was vrij goedkoop, en is ondertussen ook an 5 jaar oud), maar eigenlijk liever nu niet. Maar als het echt niet anders kan, zal het wel moeten.

OK, in elk geval bedankt aan al diegenen die hier iets zinnigs aan toe te voegen hebben, en groeten!
Timothy
 
Hallo Timothy,

Allereerst natuurlijk de vraag: van wat voor materiaal is het zeil gemaakt? Katoen of een of ander kunststof. Misschien is het merk/type ook wel handig om te weten. Hoe heb je de tent door die 5 jaar heen behandeld (goed laten drogen voor het opbergen, schoonmaken etc.) Over het algemeen is katoen goed te impregneren met sprays maar als je een kunststof (nylon of polyester) hebt, wordt dit iets moeilijker. Wat voor spul heb je er het vorig jaar trouwens op gesmeerd. Misschien was dit iets voor katoenen tenten op een nylon tent ofzo, een niet altijd slimme combi. :-s Nou, goed. Misschien dat anderen hier nog wat aan toe te voegen hebben???

Groeten,

Sebastian ;-)
 
[font size="1" color="#FF0000"]Laatst gewijzigd op 25-06-01 om 03:54PM (GMT 1)[/font][p]OK, voor de volledigheid: de tent (merk weet ik niet van buiten - je kan al denken wat voor een fabrikant het is ;-) )is een koepeltentje van synthetisch materiaal (nylon?). Vorig jaar ingespoten met spuitbus (siliconen) speciaal voor tentjes (een van de twee bezochte handelaars raadde trouwens die bus aan - niet de juiste oplossing dus).

In elk geval al bedankt. Nog tips, wijze raad, donaties voor een nieuwe tent :)? Laat het me weten!
 
[font size="1" color="#FF0000"]Laatst gewijzigd op 26-06-01 om 11:45AM (GMT 1)[/font][p]Hola Timothy..

Mijn ervaring is dat het behandelen van tentdoek met een spray of zo echt een laatste lapmiddel is. Is je doek, polyester of nylon, zover heen dat het gaat lekken op de grote vlakken zou ik heel snel gaan sparen voor een nieuwe tent. Het doek zal het vroeger of later begeven, en meestal op een moment dat het erg slecht uitkomt. Mega-scheuren in harde wind en regen.
Wat voor mij weleens een uitkomst geweest is is het spannen van een zeil over je tent heen. Maar ook dit is een noodoplossing.

Suc6
:7
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan