Tent

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Reinderjan
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Reinderjan

Guest
Hallo lui
ik ben al een geruime tijd op zoek naar een tent. en nu heb ik er twee gevonden. de TNF westwind en de Hilleberg Nammatj2 wie heeft hier ervaringen mee. het grote probleem is dat ik 2 meters lang ben. verder moet hij niet veel zwaarder zijn dan 3 kilo. en eigenlijk 4 seizoenen
groet reinderjan
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

ReinderJan,

Ik ben ruim twee jaar in het bezit van de Westwind van The North Face en ben er zeer content mee! Als ik me niet vergis is "hij" wel iets zwaarder dan 3kg, maar het opzetgemak, de wind/stormbestendigheid en de ruimte doen je dit vergeten.


Zowel de binnen als buitentent zijn sterk en maken kamperen in alle seizoenen (winter met een goede slaapzak) goed mogelijk.
Ik heb sneeuw, modder en regen in ruime mate meegemaakt om te kunnen zeggen dat dit een perfecte tent is! Maar dat is persoonlijk.

Succes met je keuze,

Guido

>Hallo lui
>ik ben al een geruime tijd
>op zoek naar een tent.
>en nu heb ik er
>twee gevonden. de TNF westwind
>en de Hilleberg Nammatj2 wie
>heeft hier ervaringen mee. het
>grote probleem is dat ik
>2 meters lang ben. verder
>moet hij niet veel zwaarder
>zijn dan 3 kilo. en
>eigenlijk 4 seizoenen
>groet reinderjan
 
Hallo,

Ik ben zelf ook op zoek naar een tent. Ik heb vorig jaar de West Highland Way gelopen met een Coleman tent. Wat mij ontzettend goed beviel aan die tent is dat je de buitentent alleen kunt opzetten (en daarna pas de binnentent erin hangt). Dit betekent dus dat in een regenbui (die we behoorlijk vaak hadden) niet je binnentent en al je uitrusting nat wordt. Ik wilde ook een TNF tent kopen, maar bij geen enkele TNF kun je eerst de buitentent opzetten. Mijn keuze is nu gevallen op de Hilleberg Nallo 3 (3kg). Vraag eens een katalogus aan op www.hilleberg.com (je krijgt er netjes een HFL prijslijst en dealerlijst in NL bij) en lees meer over deze geweldige tenten. Voor mij is het nu alleen nog maar een kwestie van sparen.

Succes verder.

Sebastian Aller
 
Leuk hoor dat verhaal over eerst de buitentent opzette, maar hier wordt iets substantieels over het hoofd gezien.

1. Een tent met de stokken aan de binnentent en een hieroverheen gespannen buitendak is stormvaster (uitzondering: Macpac Olympus).
2. Een goede tent laat zich dusdanig snel opzetten, dat de binnentent de kans niet krijg erg nat te worden.

Een Coleman tent moet wel volgens het beschreven procedé worden opgezet, want het is goedkope bende, met name de binnentent en het bijbehorende grondzeil.

Koop maar lekker een Westwind: stormvaster is er nauwelijks en je hebt er jaren plezier van. Een model dat hier op lijkt is de Macpac Olympus: die gebruik ik nu zelf na jaren met een Westwind gedaan te hebben. Iets groter en (!) met twee ingangen.

Succes!
 
Ik heb nu eigenlijk geen Coleman meer (ik had een Manitou 500), die heb ik nl. verkocht aan mijn ouders voor een leuke prijs. Ik ben sinds kort de trotse bezitter van een North Face Nebula, model 2001. Het enige zware minpunt aan die tent is (en dan heb ik het alleen over het uiterlijk, dus niet de functionaliteit) dat ze er dit jaar van die echte Amerikaanse raampjes ingezet hebben. Gelukkig zijn ze maar heel klein en het zijn er maar twee. Maar voor de rest is het een perfecte tent. Sinds dit jaar hebben ze het ripstop nylon buitendoek trouwens vervangen voor ripstop polyester doek, wat sterker is en minder water vasthoudt. De vuurdoop moet nog komen, maar ik kan nu al niet meer wachten tot ik hem eens in de stromende regen kan proberen.

Groeten,

Sebastian ;)
 
Je zou eens kunnen kijken naar de Lowland Conquest. Veel ruimte, stevig, vrijstaand en een ruime luifel voor net aan 3 kg. We hebben ruim een jaar gezocht en vergeleken, maar dit bleef de beste qua ruimte?gewicht.

Mireille
 
Hallo Luitjes.

Ga eens informeren naar tenten van Hellsport.
Neem bv. de stetind of de rondane.
Hele mooie tenten, kwalitatief gelijkwaardig en licht.
Ik heb zelf de stetind 2, voor als ik alleen op pad ga en deze bevalt me uitstekend.
Zelfs meer dan dat.
Groetjes.

Peter.
 
Als je twee mater lang bent dan zijn de Hilleberg tenten al gauw te klein voor je (binnentent 220-230 cm, lijkt heel wat maar er blijft weinig van over (ook hoofdkussen nodig e.d.)). De Westwind heeft volgens mij een veel grotere binnentent.
Deze koepeltenten zijn wel 4-seizoens, maar dan moet je wel scheerlijnen spannen.
Tip: Lowland Conquest: binnentent geschikt voor langere personen, 4-seizoens koepeltent van 3 kilo. Door één persoon op te zetten (incl. floorcover) binnen 5 minuten. Perfecte kwaliteit, maar wel wat duurder dan de tenten die jij op het oog had.
 
RE: Tent - vraagje

Vraagje,

is het voortentje van de TNF Westwind niet te klein? Kan je er bv koken bij rotweer? (uiteraard rekening houdend met brandgevaar en zo)

Timothy

NB De aandachtige lezer heeft gemerkt dat ik van de thread "hoe tentje waterdicht maken" naar "nieuwe tent kopen" ben overgestapt. Je moet de realiteit onder ogen durven zien, is het niet?
 
RE: Tent - vraagje

Het is inderdaad een nogal klein voortentje: smal en laag. Probleem is dat bij de meeste lichtgewicht tentjes de voortent niet geschik is om in te zitten. Je zal dan toch moeten koken terwijl je in de binnentent zit (en de brander in de voortent of buiten). Of meer gewicht: Hillerberg GT-types hebben wel veel ruimte.
 
RE: Tent - vraagje

Probleem is al opgelost. Hebben een nieuwe tent gekocht: TNF Chattanooga 3v. Keuze is daarop gevallen omdat ze niet te duur is (wouden eerst een Hilleberg, zeer mooi, maar zeer duur), omdat ze groot genoeg is (vrij grote binnentent, grote voortent) en omdat ze nog altijd minder weegt dan de (kleine iglo-) tent die we hadden.

Tijdens het winkelen, afwegen, bestuderen,... schoot mij iets te binnen: eigenlijk heeft een mens twee tenten nodig: een klein, lichtgewichttentje voor op tocht (type TNF Westwind), en een grotere voor op de camping voor en na de tocht. Rekening houdend met het budget, is de tent die we nu hebben een ideale combinatie van de twee. En hopelijk gaat deze niet lekken!

Bedankt voor de tips iedereen!

Timothy
 
RE: Tent - vraagje

Beste Timothy.

O-ohe.
Wat jij zegt weet ik zo nog niet.
Ik heb zelf een Helsport Stetind 2 (1600 g) voor als ik alleen op pad ben en een Hilleberg Nallo 3 (2700 g) voor als ik met iemand onderweg ben.
Ik ken de TNF Chattanooga 3v niet, kun je dat svp verder uitleggen?
Eigenlijk heb ik nog een sneeuw vaste tent nodig zoals de Hilleberg Saivo of de TNF VE25.
Dan zou ik al op 3 tenten zitten en dan heb ik nog niet eens een bungelow tent?
Groetjes.

Peter.
 
RE: Tent - vraagje

Ik geef toe, het is heel aanlokkelijk om voor elke aktiviteit de perfecte tent te hebben. Helaas zijn de prijskaartjes van goede tenten dusdanig dat ik toch maar voor één model heb gekozen, met daarbij inderdaad het nadeel dat ik wat meer moet sjouwen.

Ik loop wel solo, dus zo heel groot hoeft hij nu ook weer niet te zijn, wel moet ik hem ook voor de motor kunnen gebruiken, dus een 1-persoons is echt te klein (op de moter heb je toch heel wat kleding bij je en zo...).

Dus uiteindelijk werd het een Lowland Conquest: sneeuwvast, stormvast, weinig haringen (bij rotsen), 3 kilo, ruime binnentent. En daarbij nog een floorcover (750 gram), tegen beschadigingen (diezelfde rotsen) en het vermijden van zoveel mogelijk condens.

Ik geef toe: 3750 gram voor een solokampeerder die alles op zijn rug mee moet sjouwen... na een paar dagen vervloek ik het gewicht onderweg, maar bij het opzetten loop ik toch weer te genieten.

Maar wie weet... bij wildkamperen toch maar in het vervolg een bivi? Is wel erg oncomfortabel.
 
RE: Tent - vraagje

Kijk ook eens naar tenten van het merk Bibler. (www.bibler.com). Ik weet niet of ze in NL leverbaar zijn. Zelf heb ik een Torre tent. 2-persoons, 4-seizoenen ennet onder de 3 kg. Heeft 2 luifels, dus handig met z'n 2-en. Bevalt mij uitstekend. Nadeel is de prijs.

Ron
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan