tentdoek

  • Onderwerp starter Onderwerp starter ppk
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
P

ppk

Guest
Ik ben al een tijdje tevergeefs op zoek naar ripstop-nylon tentdoek om zelf een tarp te maken. Wie heeft er een tip waar ik dat het goedkooptste kan halen.

ppk
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Voor de reakties,

Dank. Ik heb alledrie een e-mail gestuurd met de vraag of ze ripstop hebben. En wat dat kost natuurlijk. Heb ooit bij Zwerfkei geïnformeerd. Ha! Dan kun je net zo goed een tarp kopen. Ben ook een keer bij een vliegerwinkel in Vlaardingen geweest. 20 piek de meter, 1,50 breed. 98% waterdicht. En alleen maar van die kekke vliegerkleurtjes. Niet echt jofel om al fluoriserend stiekem in een weiland te kamperen....
Ben dus nog in afwachting van antwoord van jullie linken.

groet, peter paul
 
Hou ons op de hoogte! Ben wel geinteresseerd om ook zelf eens iets te klussen, tentje ofzo. Wil weten of een zelfgemaakt tentje niet erg veel lichter kan dan wat op de markt is.

Dus als je goedkope, lichte stoffen tegenkomt, hoor ik het graag :D

The Recumbent Architecture Pivo
 
van ##### Schmidt kreeg ik de volgende e-mail terug:

ripstop nylon, 150 cm breed, kost ca euro 15 p.m.

voor een tarp van 4,50 bij 4,50 dus 202,50 euro....
 
ik blijf zoeken, en hopen natuurlijk op reakties. Maar die 200 euro is wel erg dicht in de buurt van een tarp die je gewoon koopt...
 
Kijk hier maar eens: http://www.thru-hiker.com/ , onder Thru-Hiker Store / Make your own Gear. Deze mannen verkopen RS Silnylon voor 5 a 6 dollar per vierkante yard (1 yard = 0.9144 meter), de stof is 62 inch breed (1 inch = 25.4 mm). Lekker handig rekenen dus, maar je komt er wel uit!

Ik vind trouwens zelf deze stof te licht voor tarpjes, maar het kan wel en weegt natuurlijk bijna niks. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat, post eens een plaatje als je hem klaar hebt?

Groets, Rob.
 
Hoi,

Ik heb zelf een paar meter van dat silnylon besteld bij Thru-Hiker, om een Tarptent (ook op zijn site) te maken. In het begin had ik ook mijn twijfels over de sterkte van de stof; zeker wanneer je merkt dat je er met de schaar zo doorheen vliegt. Dus heb ik geprobeerd een stukje te scheuren met mijn blote handen. Ik had een beginnetje gemaakt met de schaar en geloof dat ik nog 4 cm verder kon scheuren. Dat spul is echt behoorlijk taai!

Die lichtgewicht Golite tent die even hierboven wordt beschreven (1600 of 1700 gram, is het niet?) die is trouwens van hetzelfde soort silnylon gemaakt.

Mijn Tarptent is overigens inmiddels af; ik moet nog wat naadjes seamsealen maar ben (met enkel een gesealde noknaad) al 2 weekendjes op pad geweest. En ik heb helemaal niets te klagen. Het ding weegt ongeveer 9 ons, dat is inclusief 9 lichtgewicht alu haringen, vast grondzeil, luifeltje en voor- en achterkant van gaas.

Mocht je zaken willen doen met Thru-Hiker: die AYCE die die site runt is een toffe peer. Je bestellingen worden erg snel afgehandeld en de service is fantastisch. Noem gerust mijn naam als je 'm benadert. Nee, ik krijg daar niets voor, maar ik gun 't AYCE als ie merkt dat die fantastische service die die heeft, leidt tot mond-op-mond reclame en daardoor tot meer business voor hem.

Groetjes, en succes met de zelfbouw!

Frank Oppedijk
fro@xs4all.nl
f.oppedijk@avista.nl
 
Nagekomen bericht: het ding van Golite waar hierboven aan werd gerefereerd is de Cave, zie ik nu. Ik dacht dat de Den 2 bedoeld werd. Maar voor mijn opmerking maakt het niet zoveel uit: zowel de Cave als de Den zijn gemaakt van Silnylon...

Groeten,

Frank
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan